Wat te kopen voor een peuter verjaardag. Dat is wat mij al een tijdje bezig houd. Juni is voor ons een duren maand. Twee kinderen die twee dagen na elkaar jarig zijn. En dit jaar wordt het een een extra dure maand. Mijn oudste zoon heeft een nieuwe fiets, schooltas en laptop nodig. Leuk dat hij naar de middelbare school gaat. Maar alleen hij gaat al een aardige zak met duiten kosten. Voordeel is dat er geen twijfel mogelijk is over wat we hem moeten geven. Dat is eigenlijk ook best wel handig.

En dan is er nog mijn dochter die wordt twee. Wat een rot leeftijd vind ik dat om iets leuks te bedenken. Ik kan het me nog herinneren dat ik dit ook lastig vond bij mijn jongens. Wat geef je een peuter meisje voor haar verjaardag?

Ze heeft een poppenwagen, fiets en poppen al voor haar eerste verjaardag gehad. Een keuken en toebehoren met de kerst. Ik weet verder niets te bedenken. Wat is leuk voor een meid? Ze heeft zo veel. En dat staat allemaal in haar niet zo grote kamer. Als derde kind is er heel erg veel over gebleven van haar grote broers. Veel dingen vond ze tot voor kort niet interessant.

Ik heb werkelijk waar geen idee.

Maar net nu ik denk ik haal de duplo maar weg, begint ze er mee te spelen. Bakken vol met dat spul heb ik. En dan nog maar te zwijgen over little people. Zowel duplo als little people is vrijwel niet stuk te krijgen. Het blijft goed en mooi speelgoed.  Met de oudste twee was dit wat ik standaard voor ze kocht. Dus hiervan hoeft mijn dochter niks te krijgen. Maar wat dan? Wat moet ik in godsnaam aan mijn dochter geven. Alles wat zijn echt leuk vind is haar keukentje. En zo nu en dan speelt ze zins kort met haar poppen. Misschien ben ik wel te veel de jongens gewend en weet ik niet wat er nu te krijgen is voor meisjes. Ik heb ook werkelijk waar geen idee.

De peuter verjaardag kruipt nu toch wel akelig dicht bij. En na overleg met mijn vriend, was hij het eigenlijk wel met mij eens. De bijna peuter, onze dochter heeft genoeg speelgoed. Ze weet nu al vaak niet waar ze mee moet spelen, ze ziet te veel. Dus geen speelgoed voor haar verjaardag. De notie van een cadeautje uitpakken heeft ze toch nog niet.

Lees ook eens: Super leuke ideeën voor een Trolls feestje.

Maar wat gaan we haar dan geven voor d’r verjaardag?

Een nieuwe peuter kamer. Ik ben haar kamer zo zat. Dus muren schilderen, oud perfect bed opnieuw in de lak. Beetje gezellig aankleden zodat zij er weer een paar jaar tegen aan kan. Terwijl ik nadenk over haar kamertje komt er al weer een hoop nieuwe vragen naar boven borrelen.

Welke kleuren? Wat gaan we kopen voor haar kamertje? De thema van haar peuter kamer. Wat is nog goed en moet behouden blijven en wat kan weg.

Zo zijn haar gordijnen nog maar een jaar oud. Beetje onzin om dit te vervangen. Die zijn nog goed. Dan haar peuter bed. Ja die verdient een nieuwe kleur. Haar broers zijn haar voor gegaan in dit bed. En toch ga ik dit bed weer gebruiken. Het is zo een fijn bed. Het is alleen een echte jongens kleur. Donker groen. Nee dat wil ik niet voor haar. Ook heb ik haar Ikea keukentje in een opwelling een kleur gegeven. Een kleur die perfect paste bij de woonkamer, waar de keuken tot voor kort stond. Maar tegenwoordig staat al haar speelgoed in haar kamer op een bak met speelgoed na. De keuken past nu totaal niet bij haar kamertje. Ga ik de keuken opnieuw kleuren? Of pas ik daar mijn thema op aan. Dilemma, dilemma, dilemma.

Met de twee dingen die niet vervangen of van kleur gaan veranderen had ik twee kleuren als uitgangspunt. Dat zijn de kleuren donker roze en grijs. Maar als ik dit Google voor inspiratie. Of (nog beter) op Pinterest ga rondstruinen, kan ik er vrijwel niks over vinden. Deze kleuren combo is kennelijk niet hip.  En hoe ik de kleuren ook passend probeer te maken. Ik krijg het niet kloppend in mijn hoofd. Het is een kleine kamer en die moet gewoon ligt van kleur blijven. Of toch niet? Ik wordt gek van mezelf.

Omdat ik er maar niet uitkomt heb ik drie thema’s voor een peuter kamer die mij het meest geschikt lijken op een rijtje gezet.

De peuter kamer thema’s:

Nieuwe peuter kamer zoeken voor mijn dochter. MIx en match BMelloW.nl

Thema #1 Mix en match

Het onderstaande thema heb ik maar voor het gemak mix en match genoemd. Dit kwam meteen bij mij op toen ik dit voorbij zag komen. Juist omdat echt alles door elkaar is te matchen vind ik dit thema wel wat hebben. Uiteindelijk klopt alles. Iets wat ik wel een uitdaging zal gaan vinden.

  1.  blog. westelm heeft een muur geheel in krijtverf. Heel erg leuk. Ik denk dat elk kind dit geweldig zal vinden. Nadeel alleen is dat het de kamer donker maakt.
  2. Turbulences deco hebben een geweldig aangekleed huis. Of ik hier mijn hele huis in wilt hebben, ik denk het niet maar wat mij in deze kamer aansprak was vooral de combinatie van verschillende meubels. Hoe het toch een geheel maakt. En de hemel (of hoe je dat ook noemt) boven het bed! Ik vind dit zo lief, gezellig en meisjesachtig staan.
  3. Decopeques laat zien hoe makkelijk je een hoekje kan creëren voor je kind. Een paar gezellige matrassen op elkaar en je kind heeft een heerlijke speel en lees hoekje.

De drie elementen die dit voor mij een leuke thema maakt. Of ik het ook allemaal kan vertalen naar mijn dochter haar kamer. Dat weet ik niet zeker. Maar het geeft wel de sfeer neer die mij erg aanspreekt.

Nieuwe peuter kamer zoeken voor mijn dochter. Neutraal BMelloW.nl

Thema #2 neutraal

Persoonlijk ben ik bang dat ik dit al snel saai zal gaan vinden. Maar ik vind dit zo mooi, zo veel rust uitstralen. En zeker omdat ze een klein kamertje heeft lijk zo haar kamer wat ruimer. En omdat het nu een peuter kamer is kan ik dit thema heel makkelijk aanpassen als ze wat ouder wordt.

  1. Little look  heeft een moderne kast gecombineerd met veel warme materialen. En vooral de combinatie van dat spreekt mij erg aan. Ook vind ik de zacht grijze muur een mooi accent  tegen de witte spullen. Nu ik in de kast kijk zie ik die knopen kussen. Staat al heel lang op mijn to do list. Ja dat maak ik zelf. Althans ik wil daar een poging tot doen.
  2. Interieur inrichting maakt met een paar hele simpele elementen een super lief en gezellig kamertje.  De kleine zwarte stippen vind ik een erg leuk detail. En dan het Nijntje lamp. Ik ben daar al zo lang verliefd op.
  3. Home deco heeft dan wel een baby kamer gefotografeerd. Maar ik vind de algehele sfeer en de geplaatste elementen zo mooi. Vooral de vloer en het kleed.

Nieuwe peuter kamer zoeken voor mijn dochter. Grijs en rose. BMelloW.nl (4)

Thema #2 Dark grey and soft pink.

Deze thema is eigenlijk het makkelijkst te realiseren in haar kamer. Al weet ik niet of ik dit thema zo geschikt vind voor een peuter kamer. Wat vind jij?

  1. The boo and the boy laat zien dat een donkere muur niet per definitie erg donker en grauw wordt. Erg mooi vind ik het.
  2. Mommo design heeft de kamer weergegeven zoals ik de kleuren combi voor me ziet. Vooral de donker grijzen bed (die ik overigens geweldig vind) met de zacht roze muren. Al ben ik bang dat ik een roze muur al snel zat bent.
  3. 204 park Heeft een stoel waar ik wel erg weg van bent. De zachte zoete stoel met de donker grijze muur maken het geheel wat stoerder.

Lees ook: De dreumes en haar tien redenen tot een driftbui

Zo zie je. Drie totaal verschillende thema’s. Snap je nu waarom ik er niet uitkom. Hoe kan ik nu de perfecte peuter kamer vinden voor mij dochter. Daarom vraag ik jou om hulp. Welke thema heeft jouw voorkeur en waarom? Ik hoop dan toch tot een idee te komen in welke richting ik wil gaan. Als ik een thema hebt kan ik gaan zoeken naar leuke spullen voor in haar kamer. Zodat mijn dochter een leuke kamer krijgt. Een peuter kamer waar ze de komende 4 /5  jaar in ieder geval mee verder kan.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

3 Verschillende stylen meisjes kinderkamers. Nieuwe peuter kamer zoeken voor mijn dochter.

Pin It on Pinterest

Share This