De Nintendo LABO is op 27 april uitgekomen. Het kan je niet ontgaan zijn op tv zie je met grote regelmaat de reclame voorbij komen over de Nintendo LABO. Dol enthousiast was ik dan ook dat ik het mocht testen. Wat ik en mijn kinderen er van vinden…..

In maart 2017 kwam Nintendo met de Nintendo Switch. Zelf ben ik altijd een groot fan geweest van Nintendo. Maar mijn jongens vonden de spellen niet cool genoeg. Erg jammer vind ik. Maar ja wat doe je er aan.

Toch knaagt er al een tijdje iets aan mij. Mijn oudste zoon is van de schiet, moord en dood spellen. Zo realistisch mogelijk. Schoorvoetend heb ik hier aan toe gegeven vorig jaar. Eindelijk kon hij met zijn vrienden mee praten. Probleem is dat er twee jongere kinderen in huis rond lopen. Waarvan de jongste steeds meer begint te snappen. Maar realiteit en fictie uit elkaar houden, nee dat uiteraard nog niet. Bovendien bleken deze spellen niet zo geschikt te zijn voor mijn jongste zoon. Hij werd er steeds agressiever van. Nee deze spellen vind ik niks. En met mij vast heel veel ouders.

Voor op mijn oudste zijn spelcomputer zijn maar weinig kindvriendelijke spellen te vinden. En wat er in is, is van weinig variatie. Voor mijn jongste wil ik er ook een hebben. Vind het anders niet eerlijk voor hem. De Nintendo en zijn spellen vind ik een stuk kindvriendelijk. En daarom heb ik de Switch al een tijd in mijn gedachten. Nu ik en mijn kinderen de kans kregen om de Nintendo Switch te testen kon ik dit niet aan mijn voorbij laten gaan. Win win, toch!!!

De Nintendo Switch

Wat ik zo mooi vind aan de Nintendo Switch is dat je het op verschillende manieren kan gebruiken. Er zijn 3 speelstijlen:

 • TV- Stijl

Neem plaats voor de tv en speel games met een groep. Sluit je systeem aan op je tv, zodat zowel kinderen als volwassenen games kunnen spelen. Dit is de ideale manier om thuis plezier te maken met familie en vrienden.

 • Tafelstijl

Eén scherm voor twee spelers. Als je geen tv bij de hand hebt, klap dan de standaard van de Nintendo Switch uit en geef een Joy-Con aan een vriend om samen of tegen elkaar te spelen op het scherm.

 • Handheldstijl

Altijd en overal spelen op een groot scherm. Ervaar de gameplay als thuis op de tv, waar je ook bent. Speel meeslepende games waarvan je dacht dat je ze nooit buiten de deur kon spelen.

Dat je met de Nintendo Switch op verschillende manieren er mee kan spelen is al te gek. Dit maakt het uniek en overal te gebruiken. Maar wat is er leuker dan met meerdere mensen een spel te spelen. Met de Nintento Switch kan je tot 8 mensen samen of tegen elkaar spelen. Hoe gezellig is dat.

Maar nu je weet wat de Nintendo Switch is wil je natuurlijk alles weten over de nieuwste spel van Nintendo, de LABO 

Bekijk de onderstaande ↓ Youtube video ter verduidelijking. 

Nintendo LABO

De Nintendo LABO ik kan natuurlijk meteen vertellen dat het geweldig is en dat je het moet kopen. Maar dat ga ik niet doen. Ik wil eerst met je doornemen wat de Nintendo LABO is en wat je er allemaal mee kan.

Stel je eens voor dat je een kartonnen bouwplaat in van alles kunt veranderen… Een motor, hengel, piano…

echt alles wat je je voor kunt stellen! En als je dan je Nintendo Switch-systeem erin schuift, komt je creatie tot leven! Win een race, vang een vis, speel een lied…

Met Nintendo Labo wordt het voor iedereen leuk om te bouwen, spelen en nieuwe dingen te ontdekken. Heb plezier met het ontrafelen van alle geheimen en wie weet bedenk je wel nieuwe manieren om te spelen met de Toy-Con-accessoires!

De LABO bouw pakketten:

De bouw pakketten ook wel Toy-Con genoemd zijn te krijgen in twee uitvoeringen:

 • Toy-Con 1 De Mix pakket

Dit pakket kregen wij om uit te proberen en zal uitgebreid besproken worden. Maar wat zit er in: piano, auto, motor, huis en vishengel.

 • Toy-Con 2 De robbotpakket

Hierin zit een robot.

Je bestuurt de robot op het scherm door met je vuisten te stompen, je benen op te tillen en met je lichaam naar de kant te leunen die je op wilt. Voltooi missies om je robot te verbeteren!

Nintendo LABO decoratie set

De in elkaar geknutselde pakketten kan je mooier maken en aanpassen naar jouw persoonlijke wensen met de decoratie set. In de decoratieset zit:

 • plakband rol 2x in een pak
 • sjabloon vellen 2x in een pak
 • stickervellen 2x in een pak

Na wat rond snuffelen op het internet zag ik dat sommige mensen het mooi maken van hun LABO tot een echte kunst hebben verheven. Niet alleen met stickers maar ook door het te verven. Dus leef je uit en maak het jouw persoonlijke LABO.

Nintendo LABO review de piano en huis

Maar wat vinden wij van de Nintendo LABO?

Het in elkaar zetten van de pakket en de verschillende uitvoeringen heb ik over gelaten aan mijn oudste zoon van bijna 13 jaar. Hij is de techneut in huis en zijn droom is later om robots te ontwerpen en te maken. Dan is dit een mooi begin. Op de doos staat per uitvoering hoe lang je er ongeveer mee bezig bent om het in elkaar te zetten. Variërend van 10 min tot 3 uur. Uiteindelijk had hij alles in een uurtje of 6 in elkaar gezet.

Na wat testrondes van mijn kinderen waagde ik me er ook maar eens aan. Al was het best een uitdaging. Mijn handen kan ik nog steeds maar beperkt gebruiken en doen pijn. Echt makkelijk waren sommige dingen niet voor mij om te spelen. Ondanks dat heb ik ze allemaal uit kunnen testen.

Het verbaast me eigenlijk hoe stevig het toch nog is. Ondanks dat het gemaakt is van karton. Geen lijm komt er bij aan te pas.

De model auto

Deze heeft een bouwtijd van 10 minuten.

Deze was het makkelijks om in elkaar te zetten. En werd door geen van ons leuk gevonden. De simpele ontworpen auto beweegt zich voort op de trillingen van de Nintendo Switch.  Leuk voor de allerkleinste onder ons, maar wij niet.

Nintendo LABO review de hengel

De hengel

Deze heeft een bouwtijd van 90 t/m 150 minuten.

Met de hengel kan je de zee afstruinen op zoek naar vis. Vang de vis voor je eigen aquarium waar je ze kan bekijken. Het mooie is dat je al zoekend in de zee naar de vissen je een goed inzicht geeft van de zee. Hoe dieper je gaat hoe donkerder het wordt en de vissen veranderen mee. Van kleine schattige visjes aan de operavlakte tot de grote enge vissen in de diepe zee. Het binnen halen van de vissen is een echte uitdaging. En zeker niet altijd makkelijk.  Deze uitvoering wordt door mijn kinderen het leukste gevonden.

De motor

Deze heeft een bouwtijd van 90 t/m 150 minuten.

Race mee in verschillende racebanen waar je aan mee doet. Voor de beginners zijn 3 banen. Voor de gevorderde zijn drie banen en voor de ver gevorderde ook drie banen. Na elke drie banen kan je bekers winnen. Goud, zilver en brons. Naast de standaard banen kan je ook je eigen banen maken. Genoeg uitdaging en speelplezier.

Ik hou normaal helemaal niet van race spellen maar deze vond ik erg leuk. Eindelijk eentje waar ik niet continu van de baan schiet. Maar echt kan racen. De motor is bijna als een echt motor te bedienen. Wat het erg leuk maakt om te spelen.

Het huis

Deze heeft een bouwtijd van 120 t/m 180 minuten.

Het huis doet mij denken aan de Tamagotchi uit mijn jeugd. Een wezen dat je moet voeden, slapen enz. Het wezentje moet eten hebben dit kan je op twee manieren voor elkaar krijgen. Laat het rennen in een rad. Draai niet te langzaam aan het rad dan verdien je er niks mee. Draai je te snel dan valt het er uit. Als je het goed doet verdien je er ingrediënten mee waar je later eten mee kan koken. Nog een manier om aan eten te komen is om het wezentje deel te laten nemen aan een race/ hindernisbaan. Vang het groene en ontwijk de bommen. Hoe meer groen je er hebt gevangen hoe beter de ingrediënten voor het eten.

Genoeg ingrediënten ga dan naar de magnetron en kook er iets lekkers in. Het wezentje veranderd elke keer van kleur en patroon na het eten.

Slaap tijd, doe het licht uit en draai aan de mobiel zodat het wezentje heerlijk kan slapen. Het wezentje kan nog veel meer maar dat is aan jou om uit te zoeken. Ik ga niet alles verraden.

Nintendo LABO review de piano

De piano

Deze heeft een bouwtijd van 150 t/m 210 minuten.

In het maken van de piano gaat het meeste tijd zitten, volgend mijn zoon was deze ook het lastigst om te maken. Er gingen aardig wat kleine onderdelen in.

De piano kan je bespelen door liedjes mee te spelen. Geef er een eigen geluid aan door het te laten klinken als bijvoorbeeld katten gemauw of een man.

Nintendo LABO de conclusie.

Niet alle onderdelen vielen hier even in de smaak. De piano en auto blijft bij ons links liggen.

Ondanks dat is het een fantastische uitvinding. Je kind is een ontdekker en bouwer voordat het spel begint.  Het is een mooi uitgevoerd spel dat de beleving van je kind zal veranderen.

Het in elkaar zetten van de onderdelen wordt stap voor stap uitgelegd op de Nintendo Switch. De beelden op het scherm maken het duidelijk voor kinderen om te snappen wat er moet gebeuren. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Al is het spelen van het spel ook zeker geschikt vanaf deze leeftijd. Ik denk dat het in elkaar zetten van bepaalde onderdelen niet geschikt is voor deze leeftijd. Eerder vanaf een jaar of 10.

Ook heb ik een paar echte nadelen ontdekt die ik je mee wilt geven.

 • De onderdelen zijn vrij groot. Waar ga je alles laten. Steeds uit elkaar halen zal het sneller van kapot gaan. Een extra kast is er toch al snel voor nodig.
 • In de hengel moet een van de Joy-Con (afstandbediening) net als in alle verschillende uitvoeringen. Bij de motor zit er een klep overheen waardoor het er nooit uit kan vallen. Bij de hengel is dit niet het geval. Als je de vis binnen wilt halen moet je flink aan de hengel trekken hierdoor is meerdere keren de Joy-Con er uit gevallen. Zelf heb ik het opgelost door het met een elastiekje vast te zetten.
 • Nog een nadeel in de hengel is dat het elastiekje aan de binnenkant al na een dag kapot was. Helaas geen vervangende elastiekjes er bij.

Wat ik als een nadeel zie hoef jij niet als een nadeel te zien. Het is mijn mening en ervaring.

Ondanks de nadelen ben ik verkocht. Niet alleen ben ik er van overtuigd dat ik de Nintendo Switch wil aanschaffen voor mijn jongste zoon zijn verjaardag. Ook weet ik zeker dat de Nintendo Labo er bij aangeschaft gaat worden. Het is te leuk en zo uniek. Een echte aanrader.

Overige informatie:

De Nintendo LABO en Switch zijn te koop in verschillende winkels

De Nintendo Labo – Mixpakket is te koop voor 69.99

Robotpakket is te koop voor € 79,99

De Nintendo Labo – Accessoirepakket is te koop voor € 11,99

Heb je de Switch nog niet en wil je die ook graag hebben wat uiteraard onmisbaar is bij de LABO dan kan je deze kopen vanaf €329,- In twee verschillende kleuren te krijgen Rood/blauw en in het grijs.

Heb jij de Nintendo Swich thuis? En wat vindt je van de LABO is dit iets wat je leuk lijkt om aan te schaffen . Waarom wel of niet ? Ik hoor het graag.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

 

Nintendo LABO review

Pin It on Pinterest

Share This