12 In mama verhalen/ Persoonlijk

Ode aan alle papa’s en mama’s.

Ode aan alle papa's en mama's. BMelloW.nl.

Er lijkt wel of er in blog land en daarbuiten twee kampen ontstaat. De een geef de werkende moeder een ode. De veer in de reet. De ander vind juist dat je als thuis blijf mama pas echt een goeie moeder bent. Ik vind dit zoiets belachelijks. En wel hierom.

Voorkeur soort moeder.

Tijdens het lezen van veel verschillende blogs viel mij de laatste tijd iets op. Er waren heel veel bloggers die een erge voorkeur geven voor een soort moeder. De ene vind je als werkende moeder een dikke veer verdiend. Andere juist weer als je thuis voor je kinderen zorgt.

Persoonlijk vind dit echt zo een onzin. Ik kan met dit soort berichte helemaal niks.

Hoe denk ik er over:

Laat het duidelijk wezen dat ik een groep moeders een veer geven niet snap. Waarom is er überhaupt een strijd tussen een werkende en thuis blijf moeder.

Wekende mama’s verdienen niet meer een veer dan een niet werkende moeder. Ja je hebt het vast een stuk drukker als werkende moeder. Moet meer moeite doen waarschijnlijk om alles op tijd voor elkaar te krijgen. Maar is dat een applausje waard? Nee, je kiest toch zelf voor kinderen. Als jij besluit te blijven werken of dit nu FT om PT is, dan weet je dat er van jou als moeder veel meer verwacht wordt. Daar kies je vaak bewust voor. Waarom verdien jij dan wel een veer. Een ode.

En jij als thuis blijf mama. Waarom ben jij een betere moeder dan de moeder die werkt. Omdat jij alle tijd voor je kinderen hebt maakt jou nog geen betere moeder.

De strijd onderling gaat toch nergens over. Moeten wij als ouder ons niet druk maken om ons kinderen. En doen wat het beste voor hun is. O, dat doe je al. Zie je, het maakt niets uit. Thuis blijf moeder of werkende moeder uiteindelijk doen we alles wat binnen ons vermogen ligt voor onze kinderen.

Laten we de papa’s niet vergeten. Die worden nooit genoemd. Daar word in onze maatschappij van verwacht dat ze het meeste geld binnen halen. Verder hoor je weinig over de papa’s. Tellen de papa’s niet mee? Of hebben we daar verder geen verwachting van?

Ode aan alle papa’s en mama’s.

Dus bij deze: in plaats van de ene groep ouder boven de ander te plaatsen. Kunnen we dan niet gewoon accepteren dat we allemaal een ouder zijn en doen wat het beste is voor ons kind. Of dit nu werken is of niet. Beide heeft zo zijn voordelen en nadelen. En doe vooral wat het beste bij jouw gezin past. We houden tenslotte allemaal van onze kinderen.

Lees ook eens: bekentenis van een moeder.

Hoe denk jij hier over?  Vind jij dat de werkende moeder meer credits verdiend dan een huismoeder?  Of juist andersom. En waarom worden de papa’s altijd vergeten?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Merel
  24/02/2017 at 06:55

  Ik vind dat je best eens een compliment mag geven. Zelf ben ik thuisblijfmoeder en heb laatst een ode geschreven aan de werkende moeder. Vermoed dus dat dit ook over mij gaat, vandaar dat ik reageer Deed dat juist omdat die kampen er zijn en ik vind dat je die waardering best kan uitspreken. Ook als je zelf dus een andere keus gemaakt hebt. Iedereen verdient weleens een compliment. En dat hoeft volgens mij niet altijd als hele groep, maar kan prima specifiek. Heb ook weleens iets geschreven aan de papa’s en alleenstaande moeders om die reden en de thuisblijfmoeders.

  • Reply
   BMelloW
   24/02/2017 at 08:30

   Het is niet alleen jouw bericht. Ik zie het steeds vaker. Wat ik al zeg in mijn bericht. Er lijken wel twee kampen te ontstaan. Wat nergens op slaat in mijn optiek.

   • Reply
    Merel
    24/02/2017 at 23:45

    Dat bestaat al zolang… Al in mijn moeders tijd vonden de werkende moeders thuisblijfmoeders ambitieloos en andersom gaven de thuisblijfmoeders flinke kritiek op de werkende moeders. Wij zijn de dochters van die generatie en denken er in het algemeen nog hetzelfde over.

    Geloof dat zelf het belangrijker is dat je elkaar respecteert, ondanks de verschillen. Dat je een brug slaat in plaats van jezelf verheerlijkt. En daarom koos ik voor een positieve aanpak. Om eindelijk te doorbreken wat al jarenlang gaande is. Met mij veel meer moeders, denk ik zelf. Dat is toch juist iets om toe te juichen?

 • Reply
  MamaIssues
  23/02/2017 at 13:03

  Heel erg met je eens!!
  Iedere ouder verdiend een compliment want het is echt niet altijd makkelijk!!

 • Reply
  Nicole
  23/02/2017 at 10:07

  Super stuk! Ik ben op dit moment een thuis mama! En dat al meer als een jaar.. het kan financieel.. en als ik wil zou ik dit ook kunnen blijven doen! Maar ik snak inmiddels echt naar even een paar momenten geen moeder te hoeven zijn.. natuurlijk zijn je kinderen altijd in gedachte als je aan het werk ben.. maar even niet bezig zij met luiers flesjes slaapjes boertjes en ga zo maar even door! Dus ik hoop met heel mijn hart dat ik vanaf vanmiddag mezelf ook werkende moeder kan noemen! En respect voor alle ouders! Want we doen inderdaad tenslotte allemaal ons best voor onze kinderen! En respect voor de papa’s die soms heel veel moeten missen van hun kinderen omdat ze soms heel veel werken!

  • Reply
   BMelloW
   24/02/2017 at 08:33

   En mag jij jezelf een werkende moeder noemen? Ik snap je helemaal. Ik werk nu zo een drie jaar vanuit huis. Het benauwd me soms wel. Ondanks dat ben ik blij dat ik het zo kan oplossen. Zodra mijn jongste naar de kleuterschool gaat zal ik ook zeker meer gaan werken.

 • Reply
  Kirsten
  23/02/2017 at 09:41

  Ik snap dat ook niet. Laat iedereen lekker zelf bepalen wat ze doen. Sommige werkende moeders werken omdat ze moeten werken…. ik zou ook liever meer tijd aan mijn kinderen besteden. Maar dan zou ik er financieel zo op achteruit gaan dat we heel anders moeten gaan leven. Misschien komt het er ooit nog van. Tot die tijd hoef ik echt geen veer omdat ik werk. Thuisblijf mama zijn lijkt me ook niet alleen maar zaligmakend! Dus werkende mama of thuisblijf mama, moet iedereen voor zich weten…

  • Reply
   BMelloW
   24/02/2017 at 08:27

   Werken en niet werken heeft allebei voor en nadelen. Ik werk nu zo een drie jaar vanuit huis. Ik vind het heerlijk om bij mijn kinderen te zijn maar het benauwd me soms ook wel. Altijd ben ik mama. Nooit Melanie.

 • Reply
  MamaPlaneet
  23/02/2017 at 09:31

  Ongeacht of je werkt of thuis zit, als ouders is het een hele klus om alle ballen in de lucht te houden. Elke dag is een nieuwe uitdaging. En dat verdient respect. Ik heb nergens gelezen dat een werkende of juist een thuisblijfmoeder een betere moeder is maar ik snap je punt wel.

  • Reply
   BMelloW
   24/02/2017 at 08:24

   Het is niet alleen dat ik er blog berichten over hebt gelezen. Ook in mijn omgeving hoor ik het steeds meer. Andere mama’s die zich moeten verdedigen waarom ze niet werken of juist zo veel.

 • Reply
  Marieke
  23/02/2017 at 08:56

  Amen!!

 • Leave a Reply