Toen ik hoorde over deze musical wist ik dat dit de musical was waar ik naar toe moest. Ik ben gek op Gloria Estefan. En nog meer op de zuid Amerikaanse muziek. Ik was dan ook blij verrast dat ik een app kreeg met de opmerking heb je wat te doen 13 januari. En zo gebeurde het ik zou naar de musical on your feet gaan.

Ik ben gek op theater maar vooral musicals. Zo nu en dan ga ik er ook heen. Al was ik zins mijn laatste zwangerschap niet meer geweest. Dat is best een tijd geleden. Dus de hoogste tijd om weer eens te gaan.

Voordat er naar een musical gegaan wordt moet er eerst gegeten worden. Utrecht ken ik wel maar niet zo goed. Maar uiteindelijk vonden we een restaurant. Hier hebben we uitgebreid de tijd genomen om wat te eten.

On your feet the musical. Restaurant Hagenouw lasagne BMelloW.nl

Restaurant  Hagenouw:

De menu kaart was niet uitgebreid maar oogde goed. Je kon voor een speciale theater menu kiezen voor €24,95 al merkte ik dat ik mijn geld er nooit uit zou halen met vegetarisch eten. Sterker nog ik zou €6,- meer betalen. Bovendien krijg ik het allemaal nooit op. Een lasagne was voldoende voor mij. Deze kreeg ik niet eens op. Maar lekker was deze zeker.

Desert kan natuurlijk niet ontbreken. De crème brûlée smaakte lekker, maar naar mijn smaak iets te zoet. (Ik ben dan ook niet een echte zoetekauw)  De bediening was super, het eten lekker. Zeker een bezoekje waard.

On your feet de musical

Joop van den Ende en Albert Verlinde presenteren de Stage Entertainment productie On Your Feet!

Het dak gaat er af bij het musicalspektakel On Your Feet! Stilzitten is onmogelijk! Het ritme en de onweerstaanbare dans krijgen je hoe dan ook te pakken. Ga los op alle wereldhits van Emilio en Gloria Estefan zoals, ‘Conga’, ‘Dr. Beat’ en ‘The Rhythm is gonna get you’. De musical die bruist van energie is alleen te zien in het Beatrix Theater Utrecht.

Geniet van super strakke showdans, een geweldige 9 koppige band en een top cast met onder andere Vajèn van den Bosch, Jim Bakkum, Tommie Christiaan, Nurlaila Karim en Ellen Evers.

De Cast:

Ik kreeg op sommige momenten kippenvel zo mooi wordt er gezongen. Vajèn van den Bosch, wat een stem. Je gelooft echt dat zij Gloria is. Echt super goed. Jim Bakkum was  er deze avond niet. Weet ook niet of ik dat zo erg vond. Zijn vervanger, Tommie Christiaan speelde zijn rol ( Emilio) zeer geloofwaardig. Ellen Evers, ik kende haar niet. Maar wat heeft zij toch een leuke rol. Zij zorgt vooral voor veel lach momenten. Tot slot de kleine Gloria wat heb jij toch een prachtige stem. Kippenvel. Kleine Emilio wat ben jij goed. Een entertainer in de dop. Jij toverde spontaan een grote lach op mijn gezicht.

Wat vind ik van de musical On your feet?

Naast de hits van Gloria Estefan verwachte ik dan ook veel Zuid Amerikaanse invloeden. En dat bleekt meer dan genoeg terug te komen in de musical. Vanaf het moment dat het doek omhoog gaat wordt je meegesleept in het leven van Gloria en Emilio. Met de bekende hits afgewisseld met veel opzwepende muziek. De eerste helft van de musical gaat vooral over het leven in Cuba en Miami. Hoe ze hebben moeten knokken voor hun muziek en dromen. De tweede deel is wat zwaarder maar eindigt met vrolijke Zuid Amerikaanse muziek

Ik wil geen spoiler weg geven door inhoudelijk er te veel op in te gaan. Maar eindelijk was er weer een musical waarvan ik echt blij werd. Ik wil de musical on your feet graag nog een keer zien. En dat is maar een keer eerder geweest dat ik dat met een musical had.

Lees ook eens: leukste uitjes met kinderen

Conclusie:

De enthousiasme van de cast straalt er vanaf. De zang is echt, wauw. (Ik heb er geen ander woord voor.) Alles wat Joop van den Ende en Albert Verlinde beweren over de musical vind ik meer dan waar. Een heerlijke feel good musical waar het maar moeilijk is om bij stil te zitten. Een echte aanrader.

Tip:

  • Zit je in de zaal aan het pad, dan is er kans dat je mee getrokken word om een dansje met de dansers te maken. Terwijl ze een rondje door de zaal doen.
  • In de pauze geen zin de de lange rij te staan voor een drankje. Er zijn speciale pauze arrangementen die je kan boeken. Hierbij staat in de pauzen je hapje en drankje al op je te wachten aan je van te voren doorgegeven tafel nummer.

Ga jij wel eens naar een musical? Zo ja wat vind jij tot nu toe de leukste of mooiste musical?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

De musical on your feet.

Pin It on Pinterest

Share This