Nu ik ondernemer ben is er maar een vraag wat ga ik doen? Een vraag die ik veel krijg. Sommige zullen het wel hebben gezien dat ik een paar weken geleden een KVK nummer hebt aangevraagd. Ja ik ben nu officieel een ondernemer….. Maar wat doe ik dan precies. Vandaag leg ik het je uit.

Achter de schermen ben ik al een hele tijd bezig. Wat wil ik? Toen ik ziek werd kon ik het werk wat ik deed niet langer meer doen. Sterker nog de dokter zei dat ik het absoluut niet langer mag doen. Niet dat ik het nog kon….

Na lang denken waren er wel een paar dingen die ik graag zou willen. Maar de twijfel sloeg toe. Een gevecht met mijn ziekte en mezelf ging ik aan. Mijn sterke mindset en de woorden van Marloes (goals on heels) deden mijn beseffen dat ik er gewoon voor moest gaan. Haar lijfspreuk blijft nog elke dag me achtervolgen in mijn hoofd.

Geen tijd is geen prioriteit

Dit geeft mij de dagelijkse schop als ik het even niet meer weet waar te beginnen.

Heb jij een persoonlijke cheerleader nodig, een motiveerder kijk dan vooral bij Marloes op haar site Goals on heels.

Als moeder van 3 en een peuter in huis (geen opvang) is het niet altijd makkelijk en tijd is dan extra moeilijk te verdelen. Het indelen van mijn dagen blijft een lastig iets. Gelukkig heb ik een bullet journal die mij hier heel erg bij helpt.

Ondernemer en nu?

Om te beginnen ben ik mijn blog gaan inschrijven als bedrijf. Voordat ik ziek werd had ik elke maand wel een aantal betaalde opdrachten. Het ziek worden deed mij ook denken wat ik wil met mijn blog. Ik wil geen mama blog meer zijn. Vrijwel geen persoonlijke verhalen meer. Ik wil me volledig richten op DIY en knutselen (met kinderen).  Omdat ik daar mijn kleuren thema niet mooi bij vond passen ben ik mijn site gaan veranderen. Mooie vrolijke kleuren. Is je vast wel opgevallen.

Hierbij hoort ook een make-over van mijn content. Omdat ik dyslexie hebt zitten er heel veel schrijffouten in mijn teksten. Ik dacht altijd dat het schrijven direct in mijn blog de fouten er wel uit gehaald zouden worden. Niet dus… Perfecte geschreven zal het wel nooit worden. En daar streef ik ook niet naar. Wel wil ik dat het voor iedereen makkelijk te lezen is. Hierdoor ben ik begonnen al mijn teksten na te gaan kijken in andere bestanden. Niet het leukste werk maar wel hard nodig. Mijn afbeeldingen en pinafbeeldingen worden ook allemaal opnieuw gemaakt. Langzaamaan moeten de oude kleuren verdwijnen van mijn blog met alleen nog de vrolijke kleuren.

Een MEGA klus. Door dit alles neem ik voorlopig vrijwel geen opdrachten aan. Voor mijn blog verdien ik dan ook nagenoeg niks. Niet als voorheen. Maar dat komt vast wel goed als mijn blog verbeterd is en ik weer klaar bent voor nieuwe samenwerkingen.

Dus ja dat is het wat mijn blog betreft. Maar dat is niet alles…

Webshop

Ja je leest het goed ik ben bezig met het opzetten van een webshop. Een webshop waar ik voornamelijk notitieboekjes zal gaan verkopen. Uiteindelijk wil ik er ook andere dingen bij gaan verkopen. Maar je moet toch ergens beginnen.

Ook ben ik een Facebookgroep voor Bullet journal begonnen. Deze groep sluit mooi aan bij mijn blog en mijn shop. Ik zou het leuk vinden als je hier lid van wilt worden. Meld je aan en show mij vooral je mooie creaties.

Uiteraard heb ik voor mijn Shop een Pinterest account aangemaakt. Hier zal je alleen maar Bullet journal gerelateerde inspiratie voorbij zien komen.

En dan komt er nog een bedrijf….

Al een tijd krijg ik de vraag waarom ga je niks doen met Pinterest. Je weet er zo veel van.

Ja ik krijg bijna dagelijks vragen over Pinterest, maar er je werk van maken…..

Met alles wat Marloes mij heeft meegegeven gooide ik de twijfel over bord. Ik ga het doen.

Ik ga cursussen, E-books en advies geven over Pinterest aan bloggers en kleine ondernemers. Iets waar ik wel een domeinnaam voor hebt gekocht. Maar nog niet aan begonnen bent. Ik wilde eerst de shop online hebben. Maar het leven kan raar lopen..

Ik heb onverwachts al een samenwerking en in onderhandeling voor nog een samenwerking. Het zou dus zomaar kunnen dat dit bedrijf sneller van de grond gaat komen dan ik had verwacht, of beter gezegd dan gepland.

Waarom Pinterest? I LOVE Pinterest. Nu ik een aantal cursussen hebt doorlopen en me nog meer bent gaan inlezen, durf ik het aan. Al mijn methodes zijn door mij en een aantal andere uitgeprobeerd en werken. Hierdoor heb ik nu de volste vertrouwen dat ik het kan. En jou als ondernemer ook echt wat te bieden hebt.

Uiteraard heb ik hier al een Pinterest account voor aangemaakt. Hier zal ik je niet alleen goeie content delen over Pinterest maar ook over sociale media, bloggen, ondernemen enzovoort. Volg je mij hier mee? De rest zal snel volgen.

Waarom het rustig is op sociale media?

Ik denk dat het wel duidelijk is, waarom. Ik doe mijn best om overal even te zijn. Maar het lukt me niet altijd. Sorry hier voor.

Ik hoop je nu genoeg op de hoogte te hebben gebracht. Waarom het zo druk in mijn leven is en zo rustig op sociale media. Druk met ondernemer zijn. Zodra alles van de grond komt krijg ik ook meer tijd om meer te posten op sociale media en meer blogs te lezen.

Wat zou jij graag willen waar ik over ga schrijven? Is er een DIY wat je graag zou willen zien?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

 

 

Pin It on Pinterest

Share This