4 In Persoonlijk/ Shoppen

Online kopen.

Online kopen. Waarom ik dit nooit deed en nu toch wel. BMelloW.nl

Ik ben heel erg slecht in online kopen en doe het dan ook vrijwel nooit. Iets van de ouderwetse stempel, misschien. Ik moet iets voelen en zien. Stoffen en materiaal kan erg tegen vallen. Maten anders vallen. Het moeten terugsturen houdt mij altijd tegen. Maar wat als je in de winkel niks kan vinden. Dan wordt online kopen ineens wel een stuk aantrekkelijker.

Shoppen voor mijn kinderen is nooit een probleem. Dat kan je in mijn shoplogs die zo nu en dan voorbijkomen wel zien. Al koop ik veel meer en vaker dan ik op mijn blog laat zien. Maar dit keer ben ik op zoek voor mijzelf.

Schoenen, schoenen en nog meer schoenen…

Ik ben al een tijd op zoek naar schoenen. Echt een drama. In mijn maat is het veelal beperkt. En als ik al iets kan vinden dan is er nog de vraag pas ik het. Zitten ze lekker. Als het om schoenen gaat ben ik echt een drama. Niet snel zit iets goed en lekker. Met megablaren tot gevolg en schoenen die in de kast mooi liggen te wezen om nooit meer te dragen. Van deze schoenen heb ik er genoeg.

Maar ik moet nieuwe schoenen hebben. Mijn gympen zijn zodanig afgetrapt dat ze wel erg lekker zitten maar niet meer echt toonbaar zijn.  Maar voor naar mijn werk volstaan ze nog prima. Nette laarzen heb ik ook nog, deze blijven netjes omdat ik ze weinig draag. Maar gewoon alledaagse laarzen. Daar heb ik niks meer in. Maar na maanden zoeken vind ik niks.

Specifieke schoenen in je hoofd hebben.

Iets specifieks willen is net als kleding, erg lastig. Het beperkt je. Maar eenmaal in mijn hoofd laat het mij niet meer los.  Zo ging ik al een aantal keer op zoek zonder resultaat. In de winkels kon ik het echt niet vinden. De schoenen die al aan mijn eisen voldeden waren er meestal niet in mijn maat. Grrrr. En als je er al waren in mijn maat dan is het volgende vaak een probleem. Laarsjes zonder rits kom ik niet in en dan houd het leuke laarsje in mijn maat al snel op. Het gebeurt maar zelden dat ik er dan in kom.

Ik zei toch schoenen aanschaffen is voor mij niet makkelijk. Ik ben hier heel moeilijk in.

Na aandringen van anderen ben ik toen toch maar eens online gaan rondkijken. En zo kwam ik bij Otto.nl terecht. Eentje die ik als ouderwetse dame vooral uit mijn jeugd kan herinneren als de winkel met de dikke catalogus. Nadat ze hier mee gestopt zijn, of ik het huis uit was (geen idee wat er eerder was) ben ik Otto uit het oog verloren. En eerlijk gezegd een beetje vergeten. Niet zo gek als je je niet bezighoudt met online kopen.

Zodoende kwam ik ook bij hun uitgebreide schoenen collectie terecht. Na wat rondkijken vond ik hier toch wel een aantal schoenen die aan mijn eisen voldoen. In mijn maat en ook nog betaalbaar.

Maar nu heb ik een gevolgd dilemma.

Wat ga ik in godsnaam kiezen. Er is zoveel keus. Ik heb duidelijk onder een steen geleefd en zie nu toch ook wel de voordelen van online kopen. Het mag in de krant. Ik ga mijn eerst aankopen doen online zins een hele lange tijd. Hoe mij dit gaat bevallen en wat ik ga kopen. Dat wordt vervolgd….

Koop jij vaak online? Waarom wel of juist niet. 

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Sheila
  14/01/2018 at 12:25

  Oh schoenen online kopen, wat een ramp. Je weet nooit hoe ze zitten of hoe ze staan. Ik kijk dan in ieder geval eerst of ik kosteloos mag retourneren. Ik heb alleen Dr. Martens online gekocht, omdat die heel consequent zijn qua maat. Als je eenmaal weet wat past, dan kan je die maat gewoon aanhouden.

  Ik koop regelmatig online. Vaak op amazon (Engeland), Aliexpress en Bol.com

  • Reply
   BMelloW
   20/01/2018 at 14:35

   Bol. Com meestal boeken. Voor de rest eigenlijk nooit. Ooit h&m maar meteen retour.

 • Reply
  Maaike
  14/01/2018 at 10:53

  Ik koop eigenlijk heel veel online. Vooral voor schoenen voor mezelf vind ik het ideaal. Ik heb lastige voeten en ik vind het prettig om dan daar mijn zoekcriteria op aan te passen. Ik weet precies welke merken ik fijn vind. In winkels heb ik zo vaak miskopen gedaan. Vaak omdat verkopers dan zeggen om het paar toch even aan te passen. Terwijl de schoenen eigenlijk te krap zitten. En in de winkel lijkt het dan prima, totdat ik er langer dan een uur op loop…

  • Reply
   BMelloW
   20/01/2018 at 14:36

   Heel herkenbaar dat van er op lopen en dan na een uur begint de ellende

  Leave a Reply