Sommige Bullet journal boekjes hebben opberg ruimte. Maar niet allemaal. Of misschien wil je wel extra ruimte hebben om stickers en leuke plaatsjes in op te bergen. Wat je ook graag wilt bewaren in je bullet journal. Vandaag geef ik je een paar super simpele DIY tips voor opbergruimte in je bullet journal.

Ook al heb ik een map met vakken als bullet journal ook ik heb altijd meer ruimte nodig. Verschillende opberg vakken heb ik al eens gemaakt maar nooit met jullie gedeeld. Daar komt vandaag verandering in. Opberg manieren die zo simpel zijn dan je denkt, waarom dacht ik daar niet eerder aan.

Enkele vak:

Moeilijkheidsgraad:

★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 5 minuten

Benodigdheden:

Opbergruimte maken voor je Bullet journal enkele vak

Werkbeschrijving:

In mijn plan with me had je ze al voorbij kunnen zien komen. Zo ook in deze van juni. Ondanks dat ik het al een tijdje gebruik heb ik er nooit uitleg over gegeven. Dus bij deze…

 • Als je een scoring board heb zoals ik dan kan je veel stappen versnellen. Maar met liniaal en potlood kan het ook prima.
 • teken ongeveer 1 tot 2 cm aan drie zijden af.
 • knip de puntjes schuin weg (De roze stippellijn zie bovenstaande foto)
 • vouw het om ( de zwarte stippellijnen zie bovenstaande foto )
 • lijm de omgeslagen delen vast in je bujo.
 • en klaar.
 • Vind je de vak te hoog dan kan je het inkorten.

Opbergruimte maken voor je Bullet journal cirkel envelop

Cirkel envelop

Moeilijkheidsgraad:

★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: > 5 minuten

Benodigdheden:

 • papier 15×15 of groter
 • schaar
 • lijm
 • potlood
 • liniaal
 • passer

Werkbeschrijving:

Deze cirkel envelop leent zich misschien wat minder om dingen in te bewaren. Maar als je drie van de vier cirkels vast zou maken kan je er uiteraard dingen in bewaren. Al zal het wat van de effect teniet doen. Wel is deze envelop erg leuk om te maken als je iets graag privé wil bewaren. Bijvoorbeeld een stukje tekst. Of een klein briefje.

Deze manier van enveloppen maken gebruik ik graag tijdens mijn scrapbooking. Deze vind ik er zo leuk uit zien dat ik het wel met je moet delen. Het ziet er misschien moeilijk uit maar dat is het echt niet. Wel vraagt deze van alle andere de meeste tijd en vaardigheid.

Meten:

 • Ik hoop dat je de maten op de bovenstaande afbeelding goed kan zien. Ik neem ze ook nog even met je door.
 • Als je een grotere vierkant wil gebruiken is het vooral belangrijk dat de zijkanten altijd gelijk zijn en het midden altijd 3 cm groter is dan de zijkanten. Uiteindelijk moeten de twee zijkanten samen 1 cm groter zijn dan het midden. ( ik hoop dat je snapt wat ik bedoel, kijk maar goed naar de tekening dan zal je het vast snappen)
 • Ik ga van mijn maten uit…
 • de twee zijkanten afmeten op 4 cm dan is het midden automatisch 7 cm. Doe dit zowel in de lengte als in te breedte uitmeten.
 • Teken de lijnen uit.

Passer:

 • Nu gaan we de passer pakken.
 • De helft van 7cm is 3,5 cm meet dit af met je passer. De afstand moet 3,5 cm zijn.
 • Plaats nu op een van de zijkanten de punt van je passer en ga naar het midden geeft hier een klein streepje. Vind je dit lastig dan kan je dit ook aftekenen met een liniaal. Ik vind met een passer makkelijker. Omdat ik dan in een keer door kan gaan.
 • Plaats nu de passer in de net af gemeten midden. En maak een halve cirkel naar boven toe. ( zie bovenstaande foto links boven)
 • Als je het goed doet dan heb je nu een vierkant met vier halve cirkels getekend. Het doet mij denken aan een bloem.
 • Knip nu de halve cirkels uit tot aan de vierkant.
 • vouw de halve cirkels om tot aan de lijn van de vierkant ( zie bovenstaande foto links onder)
 • Nu is de envelop klaar

Vouwen:

 • Wil je weten hoe je de cirkels zo mooi in een patroon krijgt? ( zie bovenstaande rechter foto)
 • vouw eerst een halve cirkel naar binnen dan de volgende. Herhaal dit. De laatste cirkel vouw je voor een deel naar binnen achter de eerste cirkel. That’s it.

Envelope pimpen.

Moeilijkheidsgraad:

★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: > 5 minuten

Benodigdheden:

 • envelop
 • alles wat jij leuk vind om je envelop te pimpen

Werkbeschrijving:

Deze heeft weinig tekst en uitleg nodig dacht ik zo. Zoals je kan zien heb ik er voor gekozen om mijn nieuw gekochte clear stempels van de Action uit gaan proberen. Is het konijntje niet schattig. Ik was op slag verliefd. ( konijnen lover in tha house.)

Deze envelop heb ik zo gelaten en kan je zelf beslissen wat je er mee gaat doen.

 • Je kan het inplakken met deze kant voor. De klep knip je dan af. Als je de klep onhandig vind dan zou ik zeker op deze manier de envelop er in plakken.  Omgekeerd in plakt heb je meer ruimte voor spullen. Bovendien zullen je spulletjes er dan beter in blijven zitten.
 • Ik heb een losbandige systeem het voordeel is dat je gaatjes in de envelop kan maken en het ergens tussen kan doen. ( zie onderstaande foto) Wil je over deze envelop meer uitleg ga dan naar plan with me april 2018

Indeling Bullet journal van april 2018 weekly envelop

Opbergruimte maken voor je Bullet journal dubbele vak

dubbele vak:

Moeilijkheidsgraad:

★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 5 minuten

Benodigdheden:

 • envelop
 • washi tape

Opbergruimte maken voor je Bullet journal dubbele vak. uitleg

Werkbeschrijving:

Ik heb gebruik gemaakt van een langwerpige envelop. Voordeel is dat je de zijkanten iets om kan vouwen zonder dat het veel kleiner dan nodig is wordt. Uiteraard kan het ook met een vierkante envelop.

 • Omdat de langwerpige envelop te groot is om in mijn bujo te passen heb ik de zijkanten omgevouwen. Ongeveer 1 cm is genoeg.
 • Heb je een vierkante envelop dan kan je kiezen om ook de zijkanten om te vouwen of het te laten voor wat het is.
 • Voordeel van omvouwen zal dadelijk duidelijk worden. Je kan dan altijd nog beslissen.
 • Knip nu een stukje van de envelop flap af (zie bovenstaande foto, let goed op de pijltjes)
 • plak nu de envelop in je bujo. Plak het vast met leuke kleurtjes washi tape. Belangrijk is dat alleen de buitenkant van de envelop vast geplakt wordt in je bujo.
 • De onderkant moet ook goed dicht zijn door de washi tapes.
 • Als je dit gedaan hebt kan je in de onderstaande foto zien wat ik bedoel met voordeel van omvouwen. Zo heb je een tweede vak die net meer ruimte geeft. Zonder de omvouw werkt het ook. Maar is de ruimte vrij strak en moeilijk iets uit te pakken.
 • Ik heb de envelop met de flap naar binnen toe op geplakt. Uiteraard is het aan jou wat je wilt. Voordeel op mijn manier is dat er minder snel iets uit kan vallen. Nadeel is dat je moeilijker bij de achterste vak kan.
 • De dubbele vakken vind ik vooral perfect als je een spending log/ tracker bij houd. Naast een overzicht van je uitgaves kan je deze dubbele vakken gebruiken om je bonnen in te bewaren. Zo heb je ze altijd op maand geselecteerd. En handig en overzichtelijk bij elkaar.

Opbergruimte maken voor je Bullet journal dubbele vak eindresultaat van dichtbij

Lees ook eens: bullet journal fouten die ik nooit meer zal maken.

Opbergruimte maken voor je Bullet journal

Ik heb nog een paar leuke ideeen maar die bewaar ik voor een volgende keer. Opbergruimte maken voor je bullet journal op de meest eenvoudige manier die ik maar kon bedenken. Ik hoop dat je geïnspireerd bent. Ik gaf aan dat ze in 5 minuten te maken zijn. Ik deed er zelf niet meer dan dat over per idee. Het is natuurlijk afhankelijk aan de details die je er zelf in stopt wat de uiteindelijke tijd zal bepalen. Een scoring board helpt in mijn geval ook enorm om de tijd te halveren die er voor nodig is om iets te vouwen.

Heb jij opbergruimte in je bullet journal? Zo ja heb je hier genoeg aan? Of ben jij ook op zoek naar nog meer opruimten? 

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

 

Opbergruimte maken voor in je Bullet journal

Pin It on Pinterest

Share This