8 In mama verhalen

Opmerkingen waar je niet op zit te wachten als ouder.

Opmerkingen waar je niet op zit te wachten als ouder. BMelloW.nl.

Opmerkingen waar je niet op zit te wachten als ouder. Van die klote opmerkingen of opmerkingen te dom om antwoord op te geven. Elke ouder zal ze wel eens ongevraagd naar d’r kop geslingerd krijgen. Ik wel in ieder geval.

Als ik met mijn drie kinderen op straat loop krijg ik regelmatig opmerkingen. zoals: “Het zal wel zwaar zijn met drie kinderen”. Of deze dan: “Zijn ze echt allemaal van jou?” Meestal kijk ik de mensen in kwestie aan met een vage blik. Vroeg u dat echt? (dat denk ik dan, maar zeg dat niet.) Meestal lach ik het weg. Denken mensen nu serieus dat ik op dit soort onnozele vragen antwoord ga geven.

Ik ben al uitgemaakt voor de nanny, kennelijk als je zoons blond zijn en jij niet, ( let wel getint, donker krullend haar en donkere ogen) dan kunnen de kinderen onmogelijk van jou zijn. O ja deze dan: “je dochter is zeker geadopteerd”. Tja ze lijkt nogal op een Chinees. Vinden anderen.

Lees ook eens: bekentenis van een moeder

Wanneer komt de vierde?

De derde is er net uit gepoept. Ik ben nog beurs en bond en blauw ik zou het je eerlijk waar nog niet kunnen zeggen. (sarcasme) Maar zelfs nu bijna twee jaar nadat mijn dochter in ons leven is gekomen vragen mensen met regelmaat, Ja ook wild vreemden, wanneer kom de vierde. Ik heb zo en zo een hekel aan die vraag. Of het nu om kind nummer 1 of 12 gaat. Voor sommige mensen is het krijgen van kinderen niet zo van zelf sprekend en met dit soort opmerkingen kan je iemand veel verdriet doen. Kinderen krijgen is bij mij kennelijk geen probleem. Maar dan nog mag ik het toch wel zelf bepalen.

Dus bij deze: Ja ik zou er nog wel eentje bij willen. Vroeger zei ik al geen of vier. En eerlijk gezegd, vier klinkt goed. Maar het huis is dan toch echt wel te klein. Vind hier in de omgeving maar een betaalbare grote woning. (gaat niet gebeuren) Daarnaast tikt mijn klokje toch wel heel erg hard. Risico’s worden groter. En de angst dat er iets niet goed gaat wordt steeds groter. Maar wat als het een tweeling wordt. OMG wat als het een tweeling wordt. Dan is het huis toch echt te klein. Het idee van een tweeling klonk ooit leuk maar nu na 3 kinderen niet meer. En met elk jaar wat ik ouder wordt neemt het ‘risico’ op een tweeling toe. Dat mijn vriend er eentje van twee is, vergroot de kans nog meer. Dus bij deze een antwoord voor iedereen die het maar niet kan laten om deze vraag te stellen. Jullie zien het wel wanneer mijn buik ontploft of ik zwanger ben. En of die dag er ooit aan komt geen idee.

Deze herkent een groot aantal nieuwe moeders vast ook wel:

Loop je trots als een pauw met je kers verse kind buiten. Vraagt iemand of je al weer zwanger bent. Doelend op je uit gelubberde buik. Die duidelijk nog terug in model moet, als dat ooit al gaat gebeuren. Van kinderen kan ik dat wel hebben maar van ouders toch echt niet.

Prachtig als jouw buik meteen zo plat is en niks meer te zien is, maar het merendeel van de kers verse moeders hebben een uit gelubberde buik. En trots was ik er op. Daar zat iets heel erg moois in.

Jouw zoon heeft geen ADHD.

Mijn oudste zoon heeft ADHD en ik heb daar nooit een geheim van gemaakt. Maar hoe vaak ik de opmerking al niet heb gehoord dat anderen vinden dat mijn zoon geen ADHD heeft. Op gek van te worden. Elke keer mag ik me weer gaan verdedigen. Opmerkingen als is hij wel getest op ADHD? Of heb jij dat bedacht? Tot opmerkingen van: “ik merk en zie het niet aan hem”.  Deze is nog het mooist: “Goh, wat is hij netjes en beleefd dat had ik niet verwacht met zijn ADHD”. Dat heet opvoeding!!

Mensen hebben zo een verkeerd beeld van ADHD. Niet elk kind met ADHD is een onbeschoft spring in het veld. Er is zoiets als opvoeden. En in ADHD heb je verschillende gradaties. En geef mijn kind iets te doen wat hij leuk vind en hij is rustig. Leen hem een weekje en ik hoor je wel weer. Lol.

Wat mankeert je zoon dat hij op speciaal onderwijs zit?

Soms hè dan vraag ik me werkelijk waar af wat er in het hoofd van mensen zit. Zaagsel? Een keertje vroeg iemand op welke school mijn kinderen zitten. Toen bleek dat mijn zoons niet op de zelfde school zit legde ik uit dat mijn jongste op speciaal onderwijs zit. Serieus toen de persoon vroeg wat mankeert je zoon dat hij op speciaal onderwijs zit, dacht ik echt dat ik iemand een klap zou verkopen. Zo onbeschoft. Dat vraag je toch niet op die manier. 

Opmerkingen waar je niet op zit te wachten. BMelloW.nl fot afkomstig van pixabay

Ineens bedenk ik me er nog een paar waar iedereen die zwanger is wel zal herkennen.

En weet je wat mij daar nog het meeste aan stoort is het feit dat het zelf vaak moeders zijn die het zeggen. Die zouden juist beter moeten weten.

Oké hier komt ie dan speciaal voor alle zwangere vrouwen:

 • “Zeker zwanger van een tweeling.” (Uh nee een drieling )
 • “Je bent zeker elk moment uit gerekend’. ( ik moest nog 20 weken)
 • “Zeker zwaar nu het zo warm is” ( Het is dertig graden buiten ik heb een buik dat elk moment kan ontploffen ik kan nauwelijks nog lopen zo dik zijn mijn enkels, wat denk je zelf)

Of wat ze niet zeggen als je zwanger bent, maar wat ze doen. Aan je bolle buik zitten. Ook wild vreemden. Zo een hekel aan. Sommige vroegen het nog beleefd. Maar dan nog wat denk je zelf. Is mijn buik!!!! Ik ga toch ook niet aan jouw buik zitten. Niet dat ik dat zou willen.

Lees ook eens: Dit is stom.

Opmerkingen waar je niet op zit te wachten. Van die domme opmerkingen. Ik kan nog wel even door gaan. Ik heb me nu vooral gericht op de opmerkingen die anderen maakte die over mijn gezin gaat.

Heb jij wel eens een aantal van deze opmerkingen naar je kop geslingerd gekregen? Zo ja welke? Heb jij nog een leuke aanvulling op mijn lijstje met opmerkingen.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Tessa
  13/06/2017 at 14:01

  Wat mankeert je zoon dat hij op speciaal onderwijs zit? Waar haal je het lef vandaan.. wat een asociale opmerking!

  • Reply
   BMelloW
   27/06/2017 at 07:24

   Ja dat vond ik ook. Sommige mensen hebben totaal geen filter op hun mond zitten.

 • Reply
  Lodi
  10/06/2017 at 14:18

  Ik vond het altijd zo vreemd dat men bij de tweede zwangerschap vroeg en nu wil je zeker een meisje ( de eerste was een zoon). Eh nou nee dat maakt me helemaal niet uit. Ook na de tweede zoon vroegen bekende ‘ga je nu voor een meisje?’ En dan wisten ze dus dat ik twee zieke kinderen had, die beide met 4 weken oud waren geopereerd. De wallen hingen op mijn enkels van alle verdriet en ellende . Ik kreeg dan altijd de neiging om heel hard te gillen. Deed het alleen nooit!

 • Reply
  Roelina
  10/06/2017 at 10:33

  Zo herkenbaar! Waar bemoeien mensen zich mee niet? En als het nou als grap bedoeld is, maar sommigen zijn zelfs bloedserieus.

 • Reply
  Rory
  09/06/2017 at 12:36

  Het is toch een beetje dat ‘Hollandse directe’ denk ik dan. Je weet wel, waarover we berucht staan en soms verguisd worden. Directheid, botheid. Ik schreef ook al eens over:”Wanneer komt de tweede?”. Mensen denken soms niet na over welk verdriet ze iemand kunnen doen met zo’n vraag. Tja. En ik zie inderdaad veel herkenbare opmerkingen in je artikel…

 • Reply
  Sylvia
  09/06/2017 at 09:12

  Heel herkenbaar. Ook dat vreemden een zomaar hun hand op de zwanger buik leggen.. Excuse me??? Nee mijn lijf is nog steeds van mezelf dus blijf met je tengels van me af..

 • Reply
  Kirsten
  09/06/2017 at 09:00

  Haha er zitten heeeel veel bekende tussen! Zo ook de vraag of we hierna voor een vierde gaan, nu dit weer een jongen is…. WTF ik moet nog bevallen van deze spruit…
  Of inderdaad de opmerkingen dat ik eruit zie als hoogzwanger, terwijl ik net over de helft ben..
  Of deze: En zwel je al lekker op nu dat het zo warm is?? Nou heerlijk, wat zwel ik toch lekker op……..
  Grrrrr tenenkrommend sommige mensen. Merk wel nu dat ik onder invloed van hormonen ben ik het niet na kan laten om een kat terug te geven 🙂

 • Reply
  Christa
  09/06/2017 at 06:14

  Ik ben het zo met je eens! Sommige vragen stel je gewoon niet, ook al denk je ze, stel ze gewoon niet! Houd gewoon je mond!
  Helaas heeft niet iedereen dat tactisch vermogen…

 • Leave a Reply