10 In mama verhalen/ Persoonlijk

Oproep aan alle ouders in de ochtendspits.

Oproep aan alle ouders in de ochtendspits. BMelloW.nl.

Oproep aan alle ouders in de ochtendspits. Al jaren erger ik me dood aan ouders die even snel de kinderen droppen op het schoolplein. In hun haast niet oplettend. Want hun kroost moet toch op tijd op school zijn. En mama of papa weer op tijd op hun werk. Dat ze niet alleen op de weg zitten dat lijkt ze niet te boeien. Voel je vooral niet aangesproken. Het is immers nooit jij maar altijd een ander.

Over dit onderwerp wil ik al een tijdje schrijven. Nadat ik op het RTL nieuws wat over las begreep ik dat het niet alleen aan mijn buurtje ligt en zijn medebewoners. Het ligt aan de ouders en hun haastige gedrag in de ochtendspits.

Nu ik weet dat het een landelijk probleem is vond ik het tijd worden dat ik er iets over schrijf. Dus bij deze.

Oproep aan alle ouders in de ochtendspits.

Lees ook het bericht van Mama Issues: telefoons uit tijdens het rijden.

Hoe vaak ik wel niet bijna voor mijn sokken gereden ben op weg naar het schoolplein. Is niet meer op 1 hand te tellen. Het was een keer zo erg dat de moeder in kwestie ( ik noem geen naam) mij en mijn kinderen niet eens zag lopen op de stoep, klaar om over te steken. Mevrouw komt met een noodgang de bocht om. (iets te krap) Rijd daarbij mij nog net niet aan. Ik sprong net optijd naar achteren. Zij heeft mij en mijn kinderen nooit gezien.

Dit was niet mijn eerst aanvaring met de bestuurster. Een keer was ik op de fiets en besloot madam die zelfde bocht weer te nemen. Alleen ik fietste dit keer en bevond mij al op de weg. Mevrouw rijd me voor mijn sokken en schampt mijn been en fiets. Weer had deze trut mij niet gezien. Een trap tegen haar auto vol deuken mocht niet baten. De deuken kwamen kennelijk al door voldoende “ongelukjes“.  Ze heeft nog steeds niks door.

Zij is helaas een van de vele niet oplettende ouder. En ik snap het toch echt niet. Hoe kan je zo blind zijn als ouder. Ik snap best wel dat je haast hebt. Hebben we dat allemaal niet in de ochtend.

Maar op weg naar een schoolplein kom je overal kinderen tegen. Hoe kan je dan niet opletten. Hoe kan het dat niemand rekening houd met overstekend wild. Maar zelfs als keurige wandelaar ben je al de sjaak. Maar wat als het een keer niet een ander kind is maar jouw kind. Wat dan? Is het dan oké? Vast niet, maar waarom mag jij dan wel zo roekeloos rijden. Wat maakt jou anders dan de rest?

Lees ook eens: De asociale smartphone gebruiker

Oproep aan alle ouders in de ochtendspits.

Dus bij deze nogmaals een oproep aan alle ouders in de ochtendspits. Als je nu gewoon een kwartier eerder opstaat. Je routine in huis wat aanscherpt. Op tijd de deur uitgaat. En wat beter oplet in het verkeer. Het gaspedaal hoeft echt niet vol ingetrapt te worden. En om je heen kijken in het verkeer is toch les nummer 1. Dus lieve ouders als we met zijn allen wat meer opletten en rekening met elkaar houden. Zal het dan niet een stuk veiliger zijn voor mijn kinderen maar ook voor die van jou?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Sheila
  03/03/2017 at 15:15

  Ik kan je ergernis volledig plaatsen. Ik heb er nog niets mee te maken, maar dat gaat wel komen. Nu moet ik wel eens bij de huisarts zijn, die naast een basisschool zit. En ik heb nog geen schoolgaande kinderen, maar ik erger me dus al aan de manier waarop gereden wordt en hoe ouders maar overal parkeren, waar niet geparkeerd mag worden. Dus dat maakt de situatie ook onveilig en onoverzichtelijk voor overstekende kinderen. Ik heb me al voorgenomen niet zo’n ouder te worden!

  • Reply
   BMelloW
   04/03/2017 at 08:28

   Wees blij dat je er nog niet mee te maken hebt. Dat jij het ziet en weet scheelt al een hoop. Veel ouders zien het denk ik niet eens. Oogkleppen op of zoiets.

 • Reply
  Nicole
  28/02/2017 at 12:42

  Ik verbaas me er telkens over dat er geen ongelukken gebeuren. We hebben allemaal haast en een ongeluk zit in een klein hoekje, maar vaak lijkt toch iedereen alleen aan zijn eigen vierkante meter te denken en niet die van een ander. Ik kom zelf vaak met de auto, maar zet de auto altijd een stukje verderop en dan wandel ik met de kinderen naar de poort. En dan kijk ik met verbazing naar ouders, die OP het zebrapad stil blijven staan en hun kroost uit laten stappen (zelf lekker blijven zitten) en dan doorknallen. Waarom zou je ook rekening houden met overstekende kinderen?!

  • Reply
   BMelloW
   01/03/2017 at 19:10

   O ja dat stil staan op de zebrapad, dubbel parkeren. Ook zo fijn.

 • Reply
  MamaIssues
  24/02/2017 at 10:44

  Toevallig schreef ik gister over het telefoon gebruik tijdens het rijden. Ook zoiets achterlijks
  en dit inderdaad ook!
  Mensen hebben altijd maar haast, letten niet goed op echt belachelijk bij school!

  • Reply
   BMelloW
   24/02/2017 at 10:46

   Ja gaat nergens meer over

 • Reply
  Marieke
  24/02/2017 at 09:12

  Hahaha wederom is Amen! Hier op zijn plaats. Goed bezig met je blogjes 😉

 • Reply
  MamaPlaneet
  24/02/2017 at 08:50

  Mensen beseffen soms inderdaad niet hoe groot de gevolgen kunnen zijn. Ze zijn met van alles bezig achter het stuur. Te veel afleiding waardoor ze alles behalve voorzichtig rijden. Iedereen heeft haast.

  • Reply
   BMelloW
   24/02/2017 at 09:01

   Verschrikkelijk is het soms. Twee jaar geleden is bij ons op school al een jongetje aangereden. Niks ernstigs gelukkig. Maar mensen blijven achtelijk rijden. Zelf de school en zijn vele verzoeken mag niet helpen. Ik hou mijn hart vast voor mijn oudste die bijna naar de middelbare gaat. Hij moet dan over een weg fietsen waar elk jaar minstens een dode valt.

  Leave a Reply