Een tijd terug kreeg ik de kans om de nieuw en verbeterde Optimel uit te proberen. Dat kon ik niet aan mij voorbij laten gaan. Aangezien wij in huis al een grote fan zijn van Optimel.

Optimel ik zweer er bij. Nee ik zeg dit niet omdat ik nu leuke en lekkere dingen van hun heb opgestuurd gekregen. Maar omdat ik het echt graag drink en eet. Altijd staat er wel iets van Optimel in de koelkast.

Ik lust geen melk, wel yoghurt en kwark, Mijn dochter is hierin net als ik. Samen leven we dan ook van de producten van Optimel zodat wel toch aan onze dosis zuivel komen. Of het nu om de drinkyoghurt gaat of om de kwark producten. De nieuwe en verbeterde Optimel uitproberen is dan ook op het lijf geschreven.

Het is al even geleden dat ik de producten opgestuurd kreeg. Helaas is door het ziek zijn alle samenwerkingen wat vertraagt. Toen ik de producten opgestuurd kreeg was ik er zo slecht aan toe dat ik geen zin in eten had. Dat mijn smaakpapillen het niet deden maakte het er niet beter op. Het duurde dan ook even voordat ik mijn oprechte oordeel over Optimel kon geven. Vandaar dat het nu pas online komt.

Reclame

Het zal je vast niet ontgaan zijn, de nieuw reclame van Optimel. Waarin ze de nieuw en verbeterde versie op een leuke manier bekend maken. De reclame waardoor ik in ieder geval zin krijg om het uit te proberen. In dit opzicht is de reclame goed gelukt.

De nieuw en verbeterde Optimel.

Optimel bevat nu minder ingrediënten maar toch meer smaak. Zo bevat Optimel drinkyoghurt geen kleurstoffen meer, alleen nog vruchtensappen van de vrucht, en meer mildere magere yoghurt, van nature een bron van eiwit en calcium. Daardoor smaakt Optimel drinkyoghurt nog frisser.

Maar ook de andere productgroepen van Optimel zoals kwark, Griekse stijl yoghurt, yoghurt en vla zijn verbeterd. Wat niet veranderd is: alle Optimel-producten bevatten nog steeds nul procent vet en geen toegevoegde suikers.

Met de aanpassingen aan het Optimel assortiment zet moederbedrijf FrieslandCampina een grote stap binnen de ambitie puurdere producten aan te bieden. FrieslandCampina wil de komende jaren grote stappen maken op het gebied van minder ‘onnodige’ ingrediënten en suikerreductie en wil daarmee inspelen op de behoeften van haar bewuste consumenten.

Ik ben zo iemand die redelijk bewust eet en ben dan erg blij dat er minder “troep” in steeds minder producten komt. Dus Yeah voor Campina en Optimel.

(Ik noem mijzelf redelijk bewust omdat ik wel voor een groot deel weet wat ik eet. Bewust er van ben. Ik kook elke dag vers. Vermijd zoveel mogelijk voorverpakte producten. Maar ontneem mijn kinderen niet het genot van siroop en snoep. 

Optimel is vernieuwd. Nog meer smaak en minder ingrediënten. het pakket

Wat kreeg ik cadeau

Voordat ik je ga vertellen wat ik van de nieuw en verbeterde Optimel vind lijkt het mij leuk om in het kort vertellen wat ik van Optimel kreeg opgestuurd. Iets wat ik uiteindelijk niet zelf heb getest, voor de eerder genoemde redenen. Maar ook omdat ik nu net allergisch ben voor aardbeien. Mijn kinderen hebben er heerlijk van gesmuld en dat is mij net zo veel waard.

  • Optimel aardbeien kwark
  • doosje verse bosvruchten
  • Gouden lepel
  • Notitie boekje
  • pen
  • recepten
  • Gepersonaliseerde beker

De kwark en bosvruchten gingen meteen op. Mijn jongste zoon is gek op de gouden lepel. De beker heeft een eren plaats gekregen in de dranken kast (lol). Het notitie boekje zal zeker gebruikt gaan worden. Pennen kan ik nooit genoeg hebben. Verdwijnen hier altijd op wonderbaarlijke wijzen. De recepten wil ik ook zeker een keer gaan uitproberen. Mijn kinderen zagen er al een paar bij zitten die ik moet maken van hun. Wie weet ga je dat nog terug vinden op mijn blog.

Optimel is vernieuwd. Nog meer smaak en minder ingrediënten. het aarbeien kwark

Lees ook eens: Lunchskins De herbruikbare meeneem zakjes.

Maar wat vinden we nu van de nieuwe verbeterde Optimel.

Inmiddels hebben we genoeg uit geprobeerd. Een erg groot verschil in smaak merk ik niet. (Ik ben dan ook geen fijnproever.) En ergens is het goed dat je niet te veel verschil proef. Wel merk ik dat het wat frisser van smaak is en een tikie minder zoet. Iets waar ik erg blij mee ben. Ik ben geen zoetekauwer. Aan de verbeteringen zijn ze mij als fan niet kwijt geraakt. Eerder is mijn liefde voor Optimel verder gegroeid.

Eet of drink jij wel eens producten van Optimel? Heb jij het verschil geproefd?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

Optimel is vernieuwd. Nog meer smaak en minder ingrediënten.

Pin It on Pinterest

Share This