Ornament van houten kralen voor in de Paastakken.

Ornament van houten kralen voor in de Paastakken. Het is weer eens wat anders dan een ornament maken voor in de Kerstboom. Elk jaar probeer ik mijn Paastakken anders te maken dan ervoor. Ik wilde iets vrolijks in de takken. Maar wat… En toen ineens kreeg ik een ingeving.

Lees ook eens: Paasei string art

De Paastakken van vorig jaar waren echt te gek. ( al zeg ik het zelf). Maar hier heb ik dit jaar geen tijd voor en zin in om te maken. Ik had namelijk al mijn takken bekleed met washi tape. Veel vrolijk gekleurde veren er in. En ik had hysterische Paastakken. Maar dit was best een werkje.

Bovendien was ik dit jaar laat met de takken. Nee uitbundig zou het dit jaar niet worden. Ik besloot om de geijkte Plastic eieren er in te hangen, wat vlinders voor wat meer kleur. Maar het miste nog iets, maar wat. Eigenlijk bedacht ik het me toen ik mijn kralen aan het uitzoeken was. Een bak vol houten kralen. Hier ga ik wat mee doen..

Lees ook eens: Kuiken en paashaas waaier maken met peuters en kleuters.

Ornament van houten kralen voor in de Paastakken.

Moeilijkheidsgraad:  ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 10 minuten

Benodigdheden:

Werkbeschrijving:

  • Verf de kralen met kleur naar keuzen.
  • Laat ze goed drogen
  • Vouw een pijpenrager dubbel en rijg de kralen er doorheen. Heb je geen pijpenragers met een leuk stukje touw of lint kan het uiteraard ook. Maar met een pijpenrager ben je zo veel sneller klaar.
  • Met een lus aan de bovenkant en de uiteinden aan de onderkant. Vouw de onderkant een stukje om en sla het te veel naar binnen in de onderste kraal.
  • Maak zoveel ornamenten als je wilt.
  • Het meest werk zit het in het verven van de kralen. Omdat ik deze nog over had kon ik meteen beginnen met rijgen. In nog geen 5 minuten had ik er 5 gemaakt.
  • Zo simpel is het.

Ornament van houten kralen is ook een leuke DIY om met peuters te maken. Het rijgen is niet al te lastig. Het afwerken zal jij als ouder nog voor je rekening moeten nemen. Maar het zal je verbazen wat peuters al zelf kunnen. Het rijgen van kralen is goed voor de fijne motoriek. Blijf er wel bij ivm stik gevaar met de kralen bij het inslikken.

Deze ornamenten maakte ik nu voor in de Paastakken. Maar voor een trouwerij of in de kerstboom misstaan deze ornamenten ook zeker niet. Maak ze in de kleuren die jij mooi vind. Met kerst een beetje glitter er bij…..

Lees ook eens: DIY’s voor Pasen met spullen van de Action

Wat vind je van deze super simpele ornament van houten kralen? Heb jij Paastakken? Zo ja maak jij zelf wel eens leuke DIY’s voor in de Paastakken?

Veel knutsel plezier,

Melanie

↓Pin afbeeldingen. Klaar om door jou een plekje op Pinterest te krijgen.↓

Hoi mijn naam is Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW. Voor de leukste, vaak simpel te maken DIY, knutsel ideeën. Diverse knutsel werk ideetjes voor kleine en grote creatievelingen.

Veel plezier.

Let’s get social  

Vragen, opmerkingen of samenwerken?

5 + 13 =

Email:

bmellowblog@gmail.com

Lets get social

Pin It on Pinterest

Share This