Paas bingo.

Paas bingo. Speciaal voor kinderen. Hoe leuk is dit. Je kan met Pasen er een echt feestje van maken. Behalve eieren zoeken met kinderen kan je nog zo veel meer leuke dingen doen met kinderen. En deze Paas bingo is ideaal voor de kleintjes onder ons. Zo leren zo ook nog eens spelenderwijs vormen en kleuren te herkennen

Met Pasen gaan veel gezinnen met hun familie ontbijten. Daarna wordt het vaak gevolgd door eieren zoeken. Maar wat als kinderen klaar zijn met zoeken. Hoe kan je kinderen beter bezighouden dan een bingo te houden. Een Bingo speciaal voor Pasen. Dat is toch superleuk.

Deze Paas bingo is goed voor jonge kinderen om zowel kleuren als vormen te leren kennen. Daarom heb ik ook voor de kleuren gekozen zoals ze nu zijn. Duidelijk en herkenbaar voor kinderen. Met hier en daar een moeilijkheid erin. Twee bijna dezelfde eieren, maar toch net niet. Zo blijft het voor oudere kinderen ook nog leuk.

Lees ook. Paashaas van papier marche.

Hoe kan ik aan de Paas bingo komen?

 

Download de files van 6 Paas bingo kaarten. Als je het maar met 4 of 5 kinderen speelt dan kan je uiteraard er ook voor kiezen om ze niet allemaal uit te printen. Print er 1 extra uit welke dat maakt niet uit. Hieronder heb ik de link naar de verschillende te downloaden bingo kaart.

Gedownload en hoe nu verder?

 

Heb je alle benodigde kaarten gedownload? En natuurlijk uitgeprint? Dan heb je het belangrijkste al gedaan.

Wil je het spel vaker kunnen gebruiken dan kan je twee dingen doen.

  • Elke Paas bingo kaart plastificeren.
  • Of elke kaart in een plastic hoesje stoppen. De Paas bingo kaarten zijn van A4 formaat en dus prima in hoesjes te stoppen.

Als je het maar 1 keer wilt gebruiken dan hoef je het niet te plastificeren.

Als het goed is heb je 1 kaart extra afgedrukt. Welke dat maakte niet uit. Deze extra kaart knip je uit. Elke vierkant met een afbeelding knip je uit. Ook deze kan geplastificeerd zijn. Doe dat dan wel voordat je het gaat uitknippen. De middelste roze gebruik je niet.

Zorg verder dat je een stiften hebt.  Of white board stiften (hebt als je het op geplastificeerde kaarten gaat spelen.)

Misschien een klein prijsje voor de winnaars.

Hoe werkt het spel?

 

De geknipte kaartjes doe je in een doos of om in de sfeer van Pasen te blijven in een mand. Leg hier dan een theedoek overheen.

Iedere deelnemer heeft zijn eigen Paas bingo kaart.

Uit de mand wordt een plaatje gepakt zonder te kijken. Deze laat je aan de deelnemers zien. Elk plaatje komt voor en is dus terug te vinden voor de deelnemers. Leg de gebruikte kaarten voor je neer zodat je bij het nakijken precies weet welke je al hebt gehad.

Het doel is om zo snel mogelijk een horizontale of verticale lijn vol te maken. Zijn de kinderen al iets groter en weten ze wat diagonaal is dan kan je die optie eraan toe voegen.

De winnaar is de geen die als eerste zijn kaart vol heeft.

Let op: omdat ik bij deze bingo alle plaatjes gebruikt kan het gebeuren dat er twee tegelijk winnen.

Paas bingo.

 

Lijkt het je wat de Paas bingo? Ga jij het gebruiken? Ik ben benieuwd naar je ervaring en hoor dit dan ook graag.

Melanie

↓Pin afbeeldingen. Klaar om door jou een plekje op Pinterest te krijgen.↓

Hoi mijn naam is Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW. Voor de leukste, vaak simpel te maken DIY, knutsel ideeën. Diverse knutsel werk ideetjes voor kleine en grote creatievelingen.

Veel plezier.

Let’s get social  

Vragen, opmerkingen of samenwerken?

8 + 11 =

Email:

bmellowblog@gmail.com

Lets get social

Pin It on Pinterest

Share This