0 In DIY/ Knutselen/ Pasen

Paasdoos met haas en mand

Een Paasdoos met haas en mand voor het Paasontbijt. Ook dit jaar mogen mijn zoon en ik er ons hersens weer over kraken. De Paasdoos wat en hoe te maken. Ook dit jaar leek het mij leuk om het t delen. Wie weet breng ik je nog op een idee.

De paasdoos ken jij het? Tot twee jaar terug had ik er nog nooit van gehoord. Zins mijn jongste zoon van school is veranderd, wel. Je versierd een doos zo mooi als je kan in het paas thema. Hierin doe je brood, drinken en fruit.  Dit wordt tijdens het ontbijt (of in het geval van mijn zoon, lunch) gegeten.  Je maakt het voor een willekeurig kindje uit de klas.

Toen ik mijn zoon vroeg wat hij dit jaar wilde maken kwam er uit een mand en een konijn. Ik kan je vertellen ik heb hier toch wel even over na moeten denken. Hoe ga ik dat nu combineren….

Paasdoos met haas en mand

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: <1 uur

Benodigdheden: 

Werkbeschrijving: 

Eerst zal ik uitleggen hoe ik de mand hebt gemaakt. Hier zit ook het meeste werk in. En kan voor sommige kinderen lastig zijn.  Als je dit lastig vind of te veel werk dan kan je de doos ook gewoon inpakken met bruin inpak papier. Heb je konijnen of een cavia dan kan je er nog een beetje stro tegen aan plakken.

Paasdoos met haas en mand Het maken van de mand uitleg

De mand

 • Voor de mand heb je stroken papier van ongeveer 2 cm breed nodig. Deze kan je kant en klaar kopen. Maar ja kan ook papier in stroken knippen.
 • Draai de doos om zodat de onderkant boven komt te liggen. Plak de stroken op met een paar cm ruimte er tussen. ( zie bovenstaande foto) Je kan het uitmeten maar ik deed het op het oog. Aangezien de doos bij thuiskomst naar alle waarschijnlijkheid toch de vuilnis in gaat vind ik perfectie niet zo belangrijk.
 • Om de stroken goed op zijn plaats te houden heb ik er een stuk papier op geplakt.
 • Vouw nu de stroken om de doos heen en plak het aan de binnenkant van de doos vast. Ook dit kan je afwerken door en met een leuk stukje papier het af te werken.

Het vlechten:

In het begin moest ik even zoeken naar wat het beste werkte. Maar die heb ik gevonden.

 • Begin aan de voorkant van de doos.
 • Pak een stook en doe op een van de uiteinden een beetje lijm. Plak dit vast aan de achterkant van een strook.
 • Pak nog een strook en doe ook hier een beetje lijm op. Zet dit nu vast aan de zelfde achterkant als de vorige strook. Nu heb je een hele langs strook
 • Je kan beginnen met het vlecht werk. Ik vlecht: voor, achter, voor, achter enz. Doe dit aan beide kanten net zolang tot de stroken op zijn.
 • Kom je nog een stuk stuk te kort dan kan je er nog een stuk strook aan vast maken.
 • Begin en eindig met een strook achter een strook. Zodat je het goed kan vast zetten met lijm. Bovendien zie je dan geen begin of eind stuk.
 • Herhaal de volgende vlecht werk net als de vorige strook. Maar begon je net nog voor, achter, voor, achter nu begin je achter, voor, achter, voor.
 • Bij de derde rij begin je weer net als bij de eerste rij en bij de vierde rij weer net zoals de tweede. Enz.
 • De deksel heb ik alleen de zijkant gevlochten. Uiteraard kan je er voor kiezen om de hele doos te vlechten. Iets wat er vast en zeker mooier uit zal zien. Waarom ik het niet heb gedaan? Tijd. Ik had geen zin om uren hier mee bezig te zijn.

Paasdoos met haas en mand kleien mand met eieren me kuikentjse in het gras

Versieren:

Paasdoos met haas en mand is natuurlijk niet af zonder de nodige versiersels. Zoals je kan zien heb ik de bovenkant met groen papier beplakt. Als de bovenkant af is kan het versieren beginnen.

 • Uit een eierdoos heb ik een stukje geknipt, geverfd en opgeplakt. Eieren er in vast geplakt. Met een stukje crêpe papier het opgevuld.
 • Ik vond nog wat kuikentjes dus die ben ik er bij gaan plakken.
 • Uit mijn flow boek had ik een label gehaald en er bij gedaan met de naam van het kindje. ( Net als een surprise met Sinterklaas weet je meestal pas welke van jou is als je het voor je krijgt)
 • De Paashaas ben ik uit de losse hand gaan tekenen. Ben je hier niet zo goed in. Google dan even op Paashaas of konijn sjabloon en je zal er genoeg vinden om uit te kunnen printen.
 • De haas plak je vast aan de achterkant van de doos. Ogen en een neusje er op. En klaar is de haas.
 • Het strikje heb ik gemaakt door meerdere lagen crepe papier bij elkaar de binden en het in het midden vast te zetten. Het strikje heb ik nu gebruikt om er een mannetjes haas van te maken. Maar plak het op een oor en het is meer een meisjes haas.
 • Onder de kleine mand en de eieren heb ik gras gemaakt. Wil je weten hoe je dat het makkelijkst kan maken lees dan even mijn blog van vorig jaar. Hier staat het duidelijk beschreven.

Paasdoos met haas en mand kuiken met eieren

Paasdoos met haas en mand is nu klaar voor het ontbijt of lunch.  Wordt er bij jou w kind op school ook een paasdoos gemaakt? Zo ja wat heb jij gemaakt?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

 Paasdoos met haas en mand voor het Paasontbijt op school.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply