0 In DIY/ Knutselen/ Pasen

Paasdoos voor het Paasontbijt op school.

Paasdoos voor het Paasontbijt op school. BMelloW

Tot vorig jaar had ik er nog nooit van gehoord. Een Paasdoos voor het Paasontbijt. Een doos gevuld met een heerlijk ontbijt. Je maakt het ontbijt en doos voor een willekeurig kindje in de klas. En omdat ik het niet kende en er ook vrij weinig over kan vinden vind ik dat ik er een bericht over moet schrijven. Zodat jij het bestaan er ook van weet, mocht je het ooit nodig hebben.

Paasdoos voor het Paasontbijt op school.

Vorig jaar ging mijn jongste zoon naar een andere school. Hier kwam ik in aanraking met de Paasdoos  voor het Paasontbijt op school. Elk kind schrijft zijn of haar naam op een briefje en kan op dat briefje aangeven door middel van Multiple choice vragen wat het als ontbijt wilt eten en drinken.

Zonder dat je weet welk kind je hebt krijg je een brief met wensen lijst mee. En voor dat kindje moet je dan een ontbijt pakket maken en een schoenendoos versieren waar het in komt.

Om je te helpen met een leuke Paasdoos voor Pasen zal ik het met je delen. De doos die ik heb gemaakt voor mijn zoon zijn klasgenoot.

Vorig jaar had ik een erg leuke Paasdoos gemaakt, maar helaas waren de foto’s niet al te best. Vandaar dat ik het dit jaar weer ongeveer als toen ga maken. Mijn zoon zit nu toch in een andere klas en hier heeft nog niemand de doos gezien. Gelukkig ik kan het nog een keer na maken. En nu wel met goeie foto’s

Lees ook eens: 5 tips voor een super gezellige DIY Paastafel.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: <1 uur

Benodigdheden: 

 • schoenendoos
 • papier
 • lijm
 • schaar
 • verf
 • stukje touw
 • 2 saté prikkers

Werkbeschrijving: 

Gras:

 • Ik heb eerst de doos beplakt met groen papier. Dit kan je ook beschilderen in het groen.
 • Maak een mooi randje met gras van papier.
 • Plak de gras rand op.
 • Ook heb ik een rand van eieren gemaakt.
 • De eitjes heb ik met verschillende kleurtjes papier uitgeknipt en opgeplakt.

Paasdoos voor het Paasontbijt op school. BMelloW

De konijnenkont:

 • Daarna ben ik eens gaan bedenken hoe ik het konijn zal gaan maken. Uiteindelijk heb ik het volgende gedaan en het werkte prima. Dus bij deze;
 • Maak een propje van een stukje papier. Daarna heb ik er nog een stuk papier omheen gewikkeld.
 • Na de twee lagen papier ben ik met een stuk aluminium folie er om heen gedaan. En dit nog even goed eromheen aangedrukt.
 • Nu je een stevige ronde vorm hebt ben ik het aan gaan drukken op de tafel. Hierdoor werd de onderkant plat. Zorg er wel voor dat je de  ronde vorm aan de bovenkant niet kwijt raakt. Nu de vorm bepaald is heb ik wit papier er omheen gedaan. Nu is de kont van het konijn af.

De voeten:

 • Daarna ben ik de voeten gaan maken.  Knip 2 keer een wit  ovaal uit en daarna 4 kleine roze rondjes en 2 roze ovaal uit. Je kan ook met een roze stift de rondjes er op tekenen.
 • Plak de roze onderdelen op de grotere witte ovalen.
 • Nu heb je 2 poten.
 • Maak nu eerst een staart van een plukje watten. Plak deze ook meteen op de bovenkant van de bol.
 • Daarna plak je de poten er op.
 • Je konijn is nu klaar.

Overige onderdelen:

 • Ik wilde dat het konijn in het gras verdween. Dus ben ik een stuk groen papier gaan dubbel vouwen en daar een kartel rand in gaan knippen. De uitgeknipte delen ben ik rommelig op elkaar gaan nieten. Maak de uiteinden een beetje rommelig zodat het wat meer op gras gaat lijken.
 • Plak het gras op een hoek van de doos.
 • Als het gras droog is kan je daarna het konijn er op plakken.

De slinger:

 • De slinger heb ik gemaakt door kleine stukjes papier in de lengte te knippen en die dubbel te vouwen.
 • Schrijf er een letter op. Net zolang totdat je de tekst fijne Pasen hebt staan.
 • Plak de uiteinden van de letters vast.
 • Haal er een stukje touw doorheen.
 • Prik de saté prikkers in de deksel van schoenendoos.
 • Maak een knoop in de uiteinden van de touw en verbind op deze manier de touw aan de saté prikkers. Ik heb het nog wat extra gezellig gemaakt. Met nog wat extra versieringen.
 • De ontbijtdoos zoals ik heb hebt gemaakt is nu af.

Op zoek naar nog meer leuke Paas knutsels?

Vanaf nu weet ook jij wat een Paasdoos voor Pasen is. Aangezien mijn zoon nog wel een aantal jaren op deze school zit, kan ik elk jaar weer iets creatiefs bedenken en met jullie delen. Zo heb ik al de paashaas en mand gemaakt.

Heb jij wel eens Paasdoos voor Pasen gehoord of gemaakt? Hoe vieren ze het bij jouw kinderen op school? Of hoe vierden ze bij jouw vroeger op school Pasen? Hoe vind je de Paasdoos geworden?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

Paasdoos voor het Paasontbijt op school..

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply