Simpel te maken Pinata voor Pasen.

Simpel te maken Piñata voor Pasen. De titel zegt het al. Een Piñata voor Pasen. Ik wilde iets anders maken. Iets wat ik erg leuk vind om te maken. Ik ben namelijk gek op Pita’s. Dus waarom niet eentje voor Pasen.

Een piñata kan je op verschillende manieren maken. Zowel van papier mache als gewoon van een doos/ karton. Omdat ik het vandaag bedenk en dus meteen een resultaat aan jullie moet laten zien, gaat papier mache niet lukken. Maar van een doos kan ik een hele leuke en simpele piñata maken. Al twijfel ik nog of het een konijn of een ei zal worden. Vorig jaar had ik al een konijn gemaakt voor een verjaardag. En die was erg leuk. Twijfel twijfel. Wat zal ik maken.

Moeilijkheidsgraad: ★★☆ 

Tijdsduur: > 30 minuten

Benodigdheden;

 • Karton
 • Lijm
 • Schaar
 • Crêpepapier
 • (Liefst schilders tape.)
 • Lint in diverse kleuren.

Lees ook eens: Paashaas van papier mache.

Werkbeschrijving:

 • Teken een ei of wat dan ook.
 • Knip het twee keer uit op karton.
 • Maak stroken van ongeveer 8 tot 10 cm dik en zo lang als mogelijk is.
 • Leg de stroken om een van de twee ei delen en plak het vast met tape. Ik heb gebruik gemaakt van een doos en die kapot geknipt. (Zie foto 1) Heb je gewoon karton dan kan het ook maar dan moet je de stroken anders maken. En daarvoor wil ik je wijzen naar mijn eerdere pinata. Klik voor info hier.
 • Maak twee gaten aan het bovenkant van de stook en haal er een lint doorheen.
 • Knoop dit vast. Zo kan je de piñata ophangen.
 • Als je de onderste deel af hebt kan je de bovenste deel van het ie erop plakken. (Zie foto 2)
 • Voordat ik het vergeet aan de onderkant laat je een stukje open. Dit hoef je alleen te doen als je wilt dat ze de piñata kapottrekken. Vind je het goed dat ze het kapot slaan dan kan je het helemaal dicht maken. Stop er dan wel eerst wat snoep in.
 • Plaats aan de binnenkant van de open stuk een strook van ongeveer 10 cm lang. Maak in het midden van de strook twee gaten.
 • Haal lint door de gaten heen. En knoop het geheel bij elkaar.
 • Plaats de strook in het gat. Nu kan je er nog snoepjes in doen en is het er makkelijk uit te trekken. Mag het wat moeilijker plak de strook dan vast.

Lees ook eens:Paas bingo gratis te downloaden

Simpel te maken Piñata voor Pasen.

 • Nu kan je beginnen met het versieren van je ei.
 • Dit doe je door stroken van crêpepapier te knippen en die in kapingen te geven. Draai het om de piñata heen en zet het hier en daar met een beetje lijm vast.
 • Zelf heb ik nu gebruik gemaakt met restjes crêpepapier. Ben ik daar ook een keer van af. Maar gebruik welke kleur je wilt. Maak er desnoods nog een leuke tekst op.
 • Klaar is de piñata.

Lees ook eens: DIY pinata paasei 

Wordt lid van mijn BMelloW facebook groep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Veel knutsel plezier,

Melanie

↓Pin afbeeldingen. Klaar om door jou een plekje op Pinterest te krijgen.↓

Hoi mijn naam is Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW. Voor de leukste, vaak simpel te maken DIY, knutsel ideeën. Diverse knutsel werk ideetjes voor kleine en grote creatievelingen.

Veel plezier.

Let’s get social  

Vragen, opmerkingen of samenwerken?

9 + 9 =

Email:

bmellowblog@gmail.com

Lets get social

Pin It on Pinterest

Share This