Pinterest afbeeldingen

door | apr 19, 2017 | Pinterest | 10 reacties

Waar moet een Pinterest afbeelding aan voldoen

Pinterest afbeeldingen zijn zeker net zo belangrijk als goeie content plaatsen. Door je te verdiepen in een goeie Pinterest afbeelding is dan ook een must.

Maak het jezelf nog makkelijker en maak een aantal standaard afbeelding waarmee je snel en makkelijk, zonder al te veel moeite een nieuwe Pinterest afbeelding maakt.

Wil je in niet al te veel tijd een goeie Pinterest afbeelding maken? Zodat je meer uit je Pinterest haalt maar ook tijd kan besparen? Lees dan vooral verder……

Waarom geen serie Pinterest afbeeldingen? Zo hoef je maar 1 keer veel tijd eraan te besteden. De volgende keren dat je een afbeelding nodig hebt hoef je er niet meer zo veel bij na te denken. Zo creëer je rust in mijn chaotische leven en hoofd. En word het nog makkelijker voor mij en (na dit te lezen ook voor) jou.

Ik heb 10 Pinterest afbeeldingen. Enkel de tekst en de foto’s moet ik elke keer aanpassen. De indeling, kleur gebruik en mijn logo zijn er al in verwerkt. Scheelt een hoop denk en maak werk.

En zo ontstonden de Pinterest afbeelding.

Recepten hebben een andere aanpak nodig dan mijn foto’s over een dagje uit. Als je veel meer in een niche zit kan je de aantal afbeelding ook beperken.

Ik heb er 2 voor jou op een rijtje gezet. ↓ Zo zie jij wat ik bedoel?

Het is je denk ik wel duidelijk hoe het maken van meerdere templates je kan helpen. Maar nu vraag je je vast af waar moet een goeie template aan voldoen?

Branding

 

Ik ben geen specialist in branding nog een grafisch ontwerper. Ik geef slechts advies over wat ik heb geleerd.

Voordat je een goeie Pinterest afbeelding gaat maken moet je wel iets weten van branding.

Branding is in het kort samengevat niet meer dan het algehele visitekaartje van je bedrijf en site. Kleur, lettertype, style moet je van de voren bedenken. Maak er een moodboard van. Dit zorgt ervoor dat je ideeen tot leven komen.

De bedachte style van je bedrijf ga je dan doorvoeren in alles. Zowel je site, sociale media en in dit geval je afbeeldingen.

Als je weet hoe je huisstijl gaat zijn kan je verder.

Canva

Ik zweer bij Canva. Zeker als je weinig tot geen ontwerp ervaring hebt is dit de beste gratis optie die er nu is.

Canva heeft veel tutorials waarin uitgelegd wordt hoe alles te gebruiken. Hier vertellen ze je ook het een en ander over branding en het vinden van je huisstijl.

Ik heb een aantal standaard afbeeldingen gemaakt voor mijn Pinterest images. Dit doe ik om het voor mezelf makkelijker te maken. Maar ook om alles tot een geheel te maken.Een duidelijk ontwerp. Waardoor jij hopelijk mijn werk gaat herkennen op Pinterest. Bovendien staat het mooier op mijn blog. (Een geheel).

Lees ook eens: Waarom Pinterest?

Pinterst afeeldingen:

Afbeeldingen maken voor Pinterest, het klinkt moeilijker dan het is. Ook al ben je geen ontwerp genie, met een programma als Canva kan jij het ook.

Je kan als beginner ook een stap voor stap uitleg volgen. Gratis en voor niks. Zo leer je niet alleen hoe Canva werkt, maar ook waar je op moet letten wil je een goed ontwerp maken.Ik zweer bij Canva. Al merk ik wel dat mijn ideeën groter zijn dan Canva te bieden heeft. Maar het is gratis en ik heb er geen duur apparaat of programma voor nodig om toch iets moois te creëren. Canva download je niet op je computer en daarmee overal in te loggen en mee te werken. Erg fijn.

Ken jij Canva al?

Ook als niet blogger is het perfect om bijvoorbeeld mooie kaarten zelf te ontwerpen. Of je CV in te maken.Als je Canva dan een beetje onder de knie hebt dan kan je echt wel een aantal mooie templates maken voor Pinterest. Ik heb het over Pinterest. Maar het moet natuurlijk ook passen bij je blog.Wil je wel Pinterest waardige images. Maar wil je niet dat ze te zien zijn op je blog?  Dat kan ik begrijpen. En daar heb ik een oplossing voor. Lees hiervoor mijn eerdere bericht over het grote Pinterest geheim. Echt een aanrader om te lezen.

Tips voor een mooi Pinterest afbeelding:

Succes gegarandeerd met deze tips.

 • Goeie foto’s
 • Duidelijke titel eventueel tekst.
 • Hou het geheel rustig en overzichtelijk.
 • Gebruik niet meer dan drie lettertypes (liefst 2). Blijf deze elke keer weer gebruiken voor herkenbaarheid. Zoek je lettertypes zorgvuldig bij elkaar. Ik gebruik Lato en atma Voor mijn tekst en nu ook voor mijn titel.  Zorg dat de lettertype duidelijk te lezen is. Dit is zo belangrijk!!!
 • Kies een kleuren palet en hou je daaraan. Zorg dat het kleurenpalet past bij je blog/ site en bij jouw als persoon.
 • Afbeeldingen die langer dan breed zijn doen het beter op Pinterest. Als je gebruik maakt van Canva dan staat er voor elke sociale media precies bij welke je nodig hebt.
 • Voor Pinterest heb je de maat  735 x 1102 px of  600 x 900 nodig.  Ratio 1.3
 • Vergeet niet de naam van je afbeelding aan te passen voordat je het online plaatst. Beste is ook om de alt tekst in te vullen. Dit helpt je SEO. Dit is ook het moment om te hashtags te gebruiken.

 

Lees ook eens: Het grote Pinterest geheim.

 

Nu je mijn tips ziet, snap je misschien ook beter waarom ik Pinterest afbeelding ben gaan maken. Welke afbeelding vind jij van de drie het mooist. Of spreekt jou het meest aan?

Melanie

Waar moet een Pinterest afbeelding aan voldoen

Hoi, mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW de blog voor antwoorden op al je Pinterest en blog vragen.

Let’s get sociale

Maak van jouw bedrijf een succes met Pinterest. Stap voor stap neem ik met jou door hoe je Pinterest moet opzetten en inzetten. Kickass met Pinterest na het lezen van het boek.

19,95

Hoe instaleer je Rich pins op je Pinterest account?
Hoe instaleer je Rich pins op je Pinterest account?

Als blogger of ondernemer is het hebben van Rich pins erg aan te raden. Maar hoe instaleer je Rich pins op je Pinterest account? Vandaag neem ik het stap voor stap met jou door.  Ook leg ik alles uit vanuit Wordpress. Werk je met een ander platform en wil je er meer...

Uitgelichte pinterest borden
Uitgelichte pinterest borden

Als je een zakelijke Pinterest account hebt dan kan je de uitgelichte Pinterest borden instellen. Hoe dat moet en waar je op moet letten dat lees je in de blog. De uitgelichte bordsectie is niet langer beschikbaar. Een uitgelichte Pinterest bord is een bord dat je op...

Hoe instaleer je Rich pins op je Pinterest account?
Wat is een Rich pin?

Rich pins (Uitgebreide pins in het Nederlands) geven je pin extra informatie. Zo zie je direct bij de pin zelf een favicon en extra informatie. Wat het precies inhoud en wat het voordeel er van is? Ik vertel je er meer over. Vandaag ga ik niet in op hoe je de Rich pin...

10 Reacties

 1. Dewi

  Ik ben ook van mening dat je heel wat uit Pinterest kunt halen. Ik weet denk wel dat ik redelijk goed weet hoe, maar daar moet ik echt voor gaan zitten, Daar gaat net zoals andere social media heel veel werk kn zitten. Dus op een dag…

  Antwoord
  • BMelloW

   Je kan heel veel uit Pinterest halen. Maar wat je zelf al zegt er gaat zo veel tijd zitten in al het sociale. Kleine stapjes, toch! We komen er wel.

   Antwoord
 2. Bianca

  Leuk gedaan. Ik ga er ook aan werken. Mijn Pinterest zit al op 7000 mensen. Dat is dus veel? Maar het gaat om Engelstaligen. Ik ga ook aan mijn 2e werken die alleen Nedetlands gaat worden. If 1 NL board?

  Eerst mijn mediakit. Kan dat ook op Canvas?

  Antwoord
  • BMelloW

   Ja Bianca dat kan ook in Canva. Als je daar A4formaat aanklikt. Dan heb je daar layout van canva. Mooi opgemaakte lay outs ter inspiratie waar je uit kan kiezen. Scrole daar doorheen en je zal er een aantal mooie voorbeelden vinden. Ik ben nog aan het bedenken hoe ik mijn media kit er uit wil laten zien. Maar binnenkort ga ik in Canva mijn media kit maken. Succes daar mee.

   Antwoord
 3. Maaike

  Leuk en slim! Ook leuk om mee bezig te zijn toch? Ik denk inderdaad ook dat je veel aan pinterest kunt hebben voor je blog. Het schijnt trouwens ook goed te zijn om echt dagelijks te pinnen. Zelf ben ik nog maar net begonnen met bloggen. En vind alle sociale media nogal veel eerlijk gezegd. Dus bij mij ligt eerst de prioriteit bij het ontwikkelen van een blog routine.

  Antwoord
  • BMelloW

   Bij mij komen de meeste mensen via pinterest. Ook om oudere berichten te bekijken. Regelmatig pinnen is zeer belangrijk. Ik merk direct een verschil. Wees wel selectief met wat je pint. Ik heb net zo veel geheime boarden als gewone. Alles wat ik wil bewaren. Maar net niet mooi genoeg vind sla ik op geheime borden op.. Ik vind sociale media ook echt veel. Ik kom er niet altijd genoeg aan toe. Succes met je blog

   Antwoord
 4. Linda

  Zijn mooie foto’s maar laten niet zien op de foto waar de blog over gaat. In de praktijk blijken foto’s met tekst sneller geklikt te worden maar minder gepind en dus verspreid. Is dus voor jezelf afwegen wat je wil bereiken.

  Antwoord
  • BMelloW

   De bloemen zijn slechts een voorbeeld. Uiteindelijk komt er een foto in. Passend bij het onderwerp. En per onderwerp zal ik dan bepalen welke template het beste past bij wat ik wil bereiken.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This