Pinterest borden die niet mogen ontbreken

door | sep 19, 2019 | Pinterest | 0 Reacties

Pinterest borden is een van het eerste wat opvalt als je op iemand zijn Pinterest account kijkt. En daarom net zo belangrijk als goeie Pinterest afbeeldingen en content. Vandaag vertel ik je dan ook welke borden niet mogen ontbreken ongeacht wat je niche is.

Pinterest borden die niet mogen ontbreken

Over de opmaak van een Pinterest bord ga ik het vandaag niet hebben. Dat is goed voor een andere keer. Vandaag ga ik vertellen welke borden er niet mogen ontbreken op jouw Pinterest account. Borden die ervoor zorgen dan bezoekers direct weten waar jouw onderneming over gaat.

Een bord met al jouw werk

Je allereerste bord moet een bord zijn met al je eigen werk. Dit kan je blog content zijn maar ook producten.

Zodra iemand dan op je account komt ziet iemand jouw bord en weet direct waar jouw account en bedrijf over gaat. In een paar seconden heeft iemand een eerste indruk en mening gevormd. Des te belangrijk is het dat in die paar seconden de indruk positief is.

Hopelijk wordt er werk van jou gepind. Maar nog mooier ben je een volger, klant of bezoeker rijker.

Vanaf jouw bord kan je al je pins uitzetten op andere borden. Zo hou je het direct voor jezelf overzichtelijk.

Op deze bord zou ik geen gebruik maken van bord secties.

Minstens 3 borden in je niche

Klinkt logisch toch? Maar wel zo specifiek mogelijk in je niche. Zo gaat mijn blog MelDIY over DIY’s. Borden over knutselen, DIY in en rond het huis en knutselen met kinderen zijn borden die min of meer verwacht worden bij een DIY-er.  Bovendien gaan merendeel van mijn content over deze onderwerpen.

Heb je een veganistische blog dan verwachten mensen zo en zo een bord met veganistisch eten. Deze borden kan je dan weer opsplitsen in ontbijt, lunch en avondeten.  Bij een veganistische lifestyle verwacht men geen vleesgerechten. Duurzaam leven gaat dan wel weer samen.

Op de Pinterest van BMelloW moet ik alles nog opbouwen. Zo heb ik nog maar drie borden zichtbaar. Een bord over sociale media. Een bord over bloggen en eentje over fotografie. Alle andere borden staan nog op verborgen. Dit blijft het ook totdat ik er genoeg op gepind hebt.

Zorg dat de borden je bedrijf weerspiegeld. Waar jouw onderneming over gaat moet terugkomen in je borden. Dit is zo belangrijk. 

Verborgen borden

Ja ook deze hoort erbij, vind ik. Alles wat niet mooi is om te zien maar wel goeie content bevat sla je hierin op. Ook de onderwerpen die niet relevant zijn aan jouw onderneming sla je hierop. Zodat je geen aparte account hoeft te hebben om privé dingen op te slaan. Scheelt een hoop tijd.

Over de overige borden zijn de meningen verdeeld. De een vindt dat het wel erbij hoort en ik vertel je vooral waarom niet. Aan jou wat je met de informatie doet

Lifestyle en quote borden

Schrijf jij over lifestyle dan is dit natuurlijk een must. Maar in dit verhaal ga ik ervan uit dat dit niet je niche is.

Toen ik begon met Pinterest had ik niet echt een niche waarover ik schreef. Bekende mama verhalen, tot actuele zaken, dagjes uit en zo nu en dan een DIY. Steeds meer onderwerpen kwamen aan bod. Maar een groei was er niet te zien. Mensen die voor een leuke paar gympen op mijn blog kwamen hadden vaak niks met mama verhalen en visa versa. Toen ik eenmaal de Pinterest cursus ging doen werd mij een aantal dingen direct duidelijk gemaakt in de eerste les.

En deze les wil ik jou mee geven. Bedenkt voor wie je schrijft. Geef hem of haar een naam. Leeftijd, interesses enz. Hoe duidelijker je de persoon omschrijf des te beter kan jij een niche bepalen. Toen ik dat eenmaal ging doen kwam ik tot de conclusie dat ik eigenlijk alleen maar wilde schrijven over DIY’s en Pinterest.

Niet relevante borden

Ik stopte met schrijven over alles en ging alleen nog maar schrijven over DIY’s. Zo nu en dan een “uitstapje” naar een lifestyle onderwerp. Maar al snel merkt ik dat de “uitstapjes” niet goed gelezen werden. Mijn volgers en lezers willen geïnspireerd worden met DIY’s.  Nadat ik veel borden op Pinterest onzichtbaar maakte voor anderen begon mijn Pinterest account vrijwel direct te groeien. En daarmee ook mijn blog. Het was duidelijk waar mijn account over ging en dat sprak kennelijk pinners aan.

Het hebben van niet relevante borden aan je onderneming zou ik niet doen. Bezoekers kunnen op deze manier in verwarring worden gebracht. Immers is het te vinden op Pinterest. Vervolgens is het niet terug te vinden op je site. Vandaar dat ik zeg laat alles wat niet nodig is achterwegen.  Of maak ze alleen zichtbaar voor jou.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt en vanaf nu goed ga nadenken over de borden die je hebt. Is er een bord waarvan jij vindt dat die er altijd bij hoort te zitten? Twijfel je over een bord of borden op je Pinterest account. Ik help je graag. Laat onder de blog een opmerking achter en ik zal het zo spoedig mogelijk beantwoorden. 

Melanie

Pinterest borden die niet mogen ontbreken

Hoi, mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW de blog voor antwoorden op al je Pinterest en blog vragen.

Let’s get sociale

Maak van jouw bedrijf een succes met Pinterest. Stap voor stap neem ik met jou door hoe je Pinterest moet opzetten en inzetten. Kickass met Pinterest na het lezen van het boek.

19,95

Hoe instaleer je Rich pins op je Pinterest account?
Hoe instaleer je Rich pins op je Pinterest account?

Als blogger of ondernemer is het hebben van Rich pins erg aan te raden. Maar hoe instaleer je Rich pins op je Pinterest account? Vandaag neem ik het stap voor stap met jou door.  Ook leg ik alles uit vanuit Wordpress. Werk je met een ander platform en wil je er meer...

Uitgelichte pinterest borden
Uitgelichte pinterest borden

Als je een zakelijke Pinterest account hebt dan kan je de uitgelichte Pinterest borden instellen. Hoe dat moet en waar je op moet letten dat lees je in de blog. De uitgelichte bordsectie is niet langer beschikbaar. Een uitgelichte Pinterest bord is een bord dat je op...

Hoe instaleer je Rich pins op je Pinterest account?
Wat is een Rich pin?

Rich pins (Uitgebreide pins in het Nederlands) geven je pin extra informatie. Zo zie je direct bij de pin zelf een favicon en extra informatie. Wat het precies inhoud en wat het voordeel er van is? Ik vertel je er meer over. Vandaag ga ik niet in op hoe je de Rich pin...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This