Pinterest omslag instellen

door | mrt 5, 2020 | Pinterest | 0 Reacties

Pinterest omslag instellen

Boven op Pinterest account zie je wel eens mooie omslagen. Heb jij ze al gespot?

Inmiddels zijn er verschillende opties om als omslag te nemen. Vandaag vertel ik je welke omslag opties je hebt en hoe je ze moet instellen.

Dislaimer: Dit artikel heb ik al weer een geruime tijd geleden geschreven. Inmiddels is er het nodige veranderd. Ik heb de niet langer te gebruiken opties en titel info doorgestreept. De tekst wat momenteel niet bruikbaar is geef ik het aan. De niet langer bruikbare info heb ik nog niet verwijderd. Dit omdat ik er nog niet van overtuigd ben of het ook echt definitief weg blijft.

En misschien heb je het nog ingesteld vanuit de oude situatie dan is de informatie misschien nog handig om toch door te nemen.

Om een omslag te kunnen maken heb je een  zakelijke Pinterst account nodig.

Een omslag is een mooie manier om de eerste indruk te wekken bij bezoekers. Je kan ze een kijkje geven in jouw Pinterest afbeeldingen en daarmee jou content.

Kon je eerst alleen je pin afbeeldingen er tonen. Inmiddels zijn er nieuwe opties bij gekomen. En is de pinafbeelding niet langer een optie.

Welke omslag opties zijn er?

 • Afbeelding
 • Video
 • Pin afbeeldingen

De functies afbeelding en video is nog niet voor alle zakelijke accounts beschikbaar. Maar op mijn andere Pinterest account heb ik er al toegang toe. Omdat ik deze functies niet voor deze account gebruik moet ik zoeken naar de perfecte afmeting. De precies passende afbeelding heeft een afmeting van 795 x 450 px

Afbeelding

Je kan een afbeeldingen kiezen met een maximale grote van 10 MB met een ratio (beeldverhouding) van 16:9

Er zijn 3 bestandtypes die je kan gebruiken.

 • JPG
 • PNG
 • GIF

Hoe er wel rekeing mee dat de afbeelding direct iets moet zeggen over jouw account. Peroonlijk denk ik dat je beter voor de optie pin afbeeldingen kan kiezen maar daar strakt meer over. Kies je toch voor deze optie denk dan aan een aantal mooie afbeeldingen bij elkaar en/ of je logo.

Video

Een video kan een goeie intro zijn voor wie jij bent. De video bestand mag maximaal 2GB zijn en niet langer zijn dan 5 minuten.

Er zijn 2 bestandtypes die je kan gebruiken.

 • MP4
 • MOV

Deze optie vind ik zelf erg leuk en denk dat ik deze optie uiteindelijk voor mijn account ga gebruiken. Ik heb er al een aantal accounts gebruik van zien maken en het ziet er echt heel leuk uit.

waar moet een Pinterest bio aan voldoen. Foto, tekst en omslag

Pin afbeeldingen

De Pin afbeeldingen als omslag is er al een tijdje. En naar mijn mening een van de beste opties. Zo krijgt een bezoeker direct te zien wat jij allemaal pint en dus wat iemand kan verwachten op jouw account.

Helaas is deze optie momenteel niet meer te verkrijgen. Standaard zit deze optie er nog op. (Zoals je kan zien op de foto) Maar zodra je het hebt aangepast niet meer terug te draaien. Denk dus goed na.

Er zijn verschillende opties namelijk:

 • Nieuwste pins.
 • Recente activiteit.
 • Een bord uitlichten

De nieuwste pins zijn pins die je als laatste hebt gepint. Dus ook pins van anderen accounts.

Recente activiteiten. Pins die vanaf je geclaimde accounts zijn bewaard door anderen.

Een bord uitlichten. Is in mijn menig de beste opties. Je hebt de keuzen uit al jouw borden. Kies voor je eigen bord. Zo krijgen bezoekers al jouw eigen werk direct te zien.

Je weet nu welke opties je hebt. Maar mischien heb jij geen idee hoe je jouw Pinterest omslag moet instellen in een van de opsties. Ik neem ze allemaal, stap voor stap met jou door.

Lees ook eens: Uitgelichte Pinterest borden

Pinterest omslag instellen

Alle drie de opties vragen om een andere aanpak. Om het overzichtelijk te houden neem ik ze 1 voor 1 met jou door.

 • Ga naar je omslag.
 • Klikrechts boven op de cirkel met pen afbeelding. Je krijgt nu 3 opties.

Afbeelding en Video uploaden

 • Klik op afbeelding en video als jij 1 van deze twee opties wilt hebben.
 • Upload een afbeelding of video. Klik op rechts onder in op bewaren als de afbeelding of video naar wens is. Zo niet klik dan op annuleren.
 • Dat is het zo simpel is het.

Bord kiezen

 • Klik op bord kiezen.
 • Je krijgt nu 3 (nu nog maar 2) opties.

Pins uitlichten

 • Nieuwste pins. De pins die je als laatste hebt bewaard. Dus ook van andere.
 • Recente activiteit. Pins die vanaf je geclaimde accounts zijn bewaard. Je eigen pins die je hebt geplaatst.
 • Een bord uitlichten. Een bord naar keuzen kan je uitlichten. Je kan uit elk van je eigen borden kiezen.
 • Klik op rechts onder in op bewaren nadat je de gewente bord hebt aangeklikt.

Nogmaals: Persoonlijk zou ik niet kiezen voor recenten activiteiten, mits je nog niet genoeg eigen werk hebt. Zodra je genoeg eigen werk hebt, maak je een eigen bord. Vanaf dat moment zal ik die gebruiken als je omslag bord. Zo ziet een bezoeker direct waar jouw account over gaat.

Ik hoop dat alles duidelijk is, heb je nog vragen, laat dan onder de blog een opmerking achter.

Melanie

 

Pinterest omslag instellen. Welke opties zijn er en hoe stel je het in. Met stap voor stap uitleg.

Hoi, mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW de blog voor antwoorden op al je Pinterest en blog vragen.

Let’s get sociale

Maak van jouw bedrijf een succes met Pinterest. Stap voor stap neem ik met jou door hoe je Pinterest moet opzetten en inzetten. Kickass met Pinterest na het lezen van het boek.

19,95

Uitgelichte pinterest borden
Uitgelichte pinterest borden

Als je een zakelijke Pinterest account hebt dan kan je de uitgelichte Pinterest borden instellen. Hoe dat moet en waar je op moet letten dat lees je in de blog. De uitgelichte bordsectie is niet langer beschikbaar. Een uitgelichte Pinterest bord is een bord dat je op...

Wat is een Rich pin?
Wat is een Rich pin?

Rich pins (Uitgebreide pins in het Nederlands) geven je pin extra informatie. Zo zie je direct bij de pin zelf een favicon en extra informatie. Wat het precies inhoud en wat het voordeel er van is? Ik vertel je er meer over. Vandaag ga ik niet in op hoe je de Rich pin...

Geheimen Pinterest borden
Geheimen Pinterest borden

Niet al je Pinterest borden wil je in het zicht voor iedere bezoeker. Sommige wil je graag voor jezelf houden.  Maar hoe doe je dat? Hoe maak je een bord geheim, alleen zichtbaar voor jou? Niet alleen leg ik jouw vandaag uit hoe je een bord geheim maakt maar ook...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This