Al een aantal weken ben ik drukker achter mijn blog bezig dan er voor. Ik ben voor mezelf vooral aan het kijken wat ik kan verbeteren voor jou als lezer. Maar ook hoe ik bepaalde dingen voor mezelf makkelijker kan maken. Bovendien wilde ik de visie die ik voor mijn blog BMelloW voor ogen had weer een beetje aan het terug zoeken. Zo ontstond het idee van Pinterest templates.

Onderweg ben ik tijdens het bloggen een beetje verdwaald. En dat is niet erg. Zo weet ik steeds beter wat ik wel en niet wil. Wat er voor mijn blog wel en niet werkt. En jij als lezer verteld mij een hoop aan de hand van reacties en je bezoekjes op mijn blog.

Zo ga ik met mijn blog een weekje offline in de zomervakantie. Niet omdat ik dan niet wil bloggen. Maar omdat ik dan mijn eerst echte grote aankoop voor mijn blog ga doen. Ik ga een betaalde thema ook wel template genoemd kopen. Al ben ik nog erg aan het twijfelen welke ik wil.

Voor de niet blogger onder mijn lezers een thema of template is de indeling van mijn blog. Met kleur en lettertype en al. Dit is de makkelijkste uitleg die ik je kan geven.

Waarom ik dit doe?

Ik ben niet helemaal tevreden met wat ik nu heb. Het mist nog een aantal dingen die ik er graag in wil terug zien. En wat ik net al schreef, ik wil het mijn lezers zo makkelijk mogelijk maken. Welke template/ thema het gaat worden. Daar kom je tegen die tijd wel achter. Dit hou ik als verrassing.

Maar waar ben ik dan nog meer druk mee bezig.

Ik ben bezig met lezen. Heel veel lezen over bloggen en sociale media. Zodat ik mijn opgedane kennis kan gebruiken en mogelijk ook delen met andere bloggers. Zo is er een sociale media waar ik echt helemaal weg van ben. En dat is Pinterest.

Volg je mij al op Pinterest?

Ik ben al een tijdje zo nu en dan bezig met daar wat dingen te veranderen. Alleen heb ik de laatste maand erg weinig tijd er voor gehad. Misschien zie je al wat veranderingen.

Mijn doel was om per 1 april de 500 volgers op Pinterest te hebben. Dit is me niet gelukt. Ik bleef steken op 450 volgers. Dit komt echt door mijn gebrek aan aanwezigheid op Pinterest. Ik weet heel goed hoe ik van Pinterest een succes kan maken. Sterker nog van alle sociale media is Pinterest de enigste die ik nu snap. En ik zal vast nog niet alles weten hoor. Er veranderd constant weer wat en daar moet je dan net weer van op de hoogte zijn.

Maar als ik Pinterest de leukste sociale media vind, dan zou ik toch echt wel veel meer er uit kunnen halen.

Zeker omdat ik Pinterest redelijk goed begrijp. Dat ik mijn gestelde doel dan ook net niet gehaald heb zorgde er wel voor dat ik Pinterest weer even onder de loop ben gaan nemen. Ook omdat ik al mijn sociale media en mijn blog meer een geheel wil maken. Iets wat mij met Pinterest het makkelijks af moet gaan.

Als ik een ding heb geleerd van succesvolle ondernemers is dat je bij 1 ding moet beginnen en dat moet perfectioneren al voren je verder gaat. Anders blijf je met alles middelmatig. En als jij dat prima vind dat is dat echt niet erg. Maar ik ben een echte perfectionist. Het kan altijd beter.

De omkeer kwam dan ook toen ik mijn doel voor Pinterest niet gehaald had. En daar ben ik zins twee weken weer mee aan de slag gegaan. Inmiddels zit ik nog maar 4 volgers verwijderd van mijn doel, 500 volgers. In nog geen 2 weken bijna 50 volgers er bij. Zo moeilijk hoeft het dus niet te zijn. Mijn theorie over Pinterest blijkt dus echt te kloppen. Wat dat is? Daar kom ik later een keer op terug. Eerst nog even verder onderzoeken.

Maar waar ben ik dan zo druk mee de afgelopen dagen?

Ik ben bezig met een aantal standaard templates te maken voor mijn Pinterest images. Dit doe ik om het voor mezelf makkelijker te maken. Maar ook om alles tot een geheel te maken. Een duidelijk ontwerp. Waardoor je hopelijk mijn werk gaat herkennen op Pinterest. Bovendien staat het mooier op mijn blog. Een geheel.

Pinterest templates.

Templates maken voor Pinterest het klinkt moeilijker dan het is. Ook al ben je geen ontwerp genie. Met een simpele programma als Canva kan jij het ook. Je kan als beginner ook een stap voor stap uitleg volgen. Gratis en voor niks. Zo leer je niet alleen hoe Canva werkt, maar ook waar je op moet letten wil je een goed ontwerp maken.

Ik zweer bij Canva. Al merk ik wel dat mijn ideeën groter zijn dan Canva te bieden heeft. Maar het is gratis en ik heb er geen duur apparaat of programma voor nodig om toch iets moois te creëren.

Ken jij Canva al? Ook als niet blogger is het perfect op bijvoorbeeld mooie kaarten zelf te ontwerpen. Of je CV in te maken.

Als je Canva dan een beetje onder de knie hebt dan kan je echt wel een aantal mooie templates maken voor Pinterest. Ik heb het over Pinterest. Maar het moet natuurlijk ook passen bij je blog. En natuurlijk er mooi uit zien op je blog.

Wil je wel Pinterest waardige images. Maar wil je niet dat ze te zien zijn op je blog. Dat kan ik begrijpen. En daar heb ik een oplossing voor. Lees hiervoor mijn eerdere bericht over het grote Pinterest geheim. Echt een aanrader om te lezen.

Tips voor een mooi Pinterest template:

Ik zal je een aantal tips geen, waardoor jouw Pinterest template het op Pinterest goed zal doen.

  • Goeie foto’s
  • Duidelijke titel eventueel tekst.
  • Hou het geheel rustig en overzichtelijk.
  • Gebruik niet meer dan drie lettertypes. Blijf deze elke keer weer gebruiken voor herkenbaarheid. Zoek je lettertypes zorgvuldig bij elkaar. Ik gebruik Lato. Voor mijn tekst en nu ook voor mijn titel.  Voor mijn naam koos ik voor shadow into light. Ik vond over the ranbow een mooiere lettertype, maar bij het verkleinen werd het moeilijk te lezen. Bijna onmogelijk te lezen. Daarom koos ik voor de makkelijker te lezen shadow into light.  Zorg dat de lettertype duidelijk te lezen is. Dit is zo belangrijk.
  • Kies een kleuren palet en hou je daar aan. In dagboek van een blogger leg ik uit voor welke kleuren palet ik ben gegaan en waarom. Zorg dat de kleuren palet past bij je blog.
  • Images die langer dan breed zijn doen het beter op Pinterest. Als je gebruik maakt van Canva dan staat er voor elke sociale media precies bij welke je nodig hebt. Ik gebruik de template voor een blog. De is wel iets groter van de Pinterest template. maar het scheelt niet veel. Waarom ik dan toch niet voor die voor Pinterest kies, De blog template is net wat breder en staat mooier op mijn blog. Het is net zo breed als mijn tekst is en dat vind ik mooier.
  • Vergeet niet de naam van je template aan te passen voordat je het online plaatst. Beste is ook om de alt tekst in te vullen. Dit helpt je SEO.

Nu je mijn tips ziet, snap je misschien ook beter waarom ik Pinterest templates ben gaan maken.

Pinterest templates.

En zo ontstond van de week een idee. Wat als ik nu een stuk of 8 templates maak voor Pinterest. Je kan je ontwerpen gewoon opslaan in Canva en later er gewoon weer bij pakken. Zo hoef ik maar 1 keer echt veel tijd er aan te besteden en dan hoef ik in het vervolg er niet meer zo veel over na te denken. Zo creëer ik rust in mijn chaotische leven en hoofd. En word het bloggen nog overzichtelijker voor mij.

Nu heb ik 8 Pinterest templates. Enkel de tekst en de foto’s moet ik elke keer aanpassen. De indeling, kleur gebruik en mijn logo zijn er al in verwerkt. Scheelt een hoop denk en maak werk

Ik kwam op het idee omdat ik een nieuwe moodboard wilde maken. Zo zou ik weer even voor mijzelf kunnen zien waar ik mijn blog naar toe wilt hebben qua kleur, ontwerp, en gevoel. Kortom de mood weer bepalen voor mijn blog. Het gene wat ik gaande weg een beetje kwijt bent geraakt.

Meer lezen over een moodboard. Lees dan eens het dagboek van een blogger.

Doordat ik de moodboard was gaan maken bedacht ik me ineens waarom geen serie. Zo ben ik sneller klaar en heb ik een duidelijker beeld. Maak het uiteindelijk makkelijker voor mij en mijn volgers/ lezers. Of zie ik het nu verkeerd?

En zo ontstonden de Pinterest template.

Ik heb er in totaal 8 gemaakt. Dit omdat mijn recepten een duidelijk andere aanpak nodig hebben dan mijn foto’s over een dagje uit. Als je veel meer in een niche zit kan je je templates ook beperken.

Ik heb er 3 voor jou op een rijtje gezet. ↓ Zo zie jij wat bedoel? Wat vind je er van?

Moodboard BMelloW (1)
# 5 template voor Pinterest BMelloW
 
#4 template voor Pinterest BMelloW

Wat vind je er van is het wat voor jou om te gaan maken? Ben jij klaar om een eenheid te creëren in zo wel je blog als sociale media? Of heb je dat al zo goed voor elkaar dat het niet meer nodig is? In dat geval heb jij misschien nog goeie tips voor mij?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pinterest templates. Tips hoe jij templates voor Pinterest kan maken. Ook al ben je geen ontwerp genie.BMelloW.nl

Pin It on Pinterest

Share This