Plan with me. Bullet journal indeling juni 2019

Bullet journal | 0 Reacties

Mei is al weer over de helft. En dat betekend een nieuwe bulletjournal indeling voor de maand juni.

De maand mei was voor het eerst naar mijn zin. Maar ook dit keer kon ik het niet laten om toch wat dingen aan te passen. Steeds meer krijg ik een idee van hoe  mijn bullet journal er uit moet zien en voor mijn funtioneel is. Ook nu heb ik weer  een dutch door gemaakt voor in mijn bujo. Dit keer heb ik groen als uitgangspunt genomen.. Hou je niet van groen…. verander dan de kleur. Laat mijn plan with me je inspireren…..

De maand mei beviel mij zodanig goed. Het was snel en simpel te maken. Bovendien vulde ik merendeel in. Iets wat niet altijd het geval is.

Ook deze maand werk ik vooral met stickers en die- cuts. Zo kon ik mijn mega voorraad nog wat verder doen slinken.

Deze maand is dan ook heel goed na te maken. Vraagt weinig om tot een mooi resutaat te komen.

Wel heb ik meer gedacht aan functionaliteit en minder aan het “mooi”maken.

Omslag

De Bullet journal indeling juni 2019 omslag is een pagina uit een van de pakketten van de Action. Een pakket waar stickers, papier en die-cuts in zitten. Heb je deze niet dan kan je vast wel op het internet of winkels leuke stickers en die-cuts vinden.

De linker pagina is een quote pagina geworden. Met slechts een paar stukjes washi en een sticker is ook dit deel af. In nog geen minuut gemaakt.

Monthly

Mijn monthly veranderd nauwelijks. Maar dit keer koos ik ervoor om net als vorige maand een dutch door te maken. Dat vond ik erg fijn werken. Zo heb ik aan de achterkant  nog meer ruimte. Deze ruimte ga ik gebruiken om mijn content en sociale media plan per dag op te kunnen schrijven. Nu vergeet ik te vaak om iets te plaatsen op sociale media. 

De ruitjes die je getekend zie is om mijn Instagram goed uit te kunnen plannen. Met kleuren en een korte omschrijving zal ik hier hopelijk meer eenheid en regelmaat in mijn Instagram kunnen krijgen.

Lees ook eens: bullet journal voor bloggers.

Ik kan me zo voorstellen dat je denkt. Maar wat heb ik aan een content planner. Ik ben geen blogger of Youtubber. Je kan het ook vervangen voor een maaltijdplanner, uitgaven  en inkomsten lijst per dag of week. Maar een tracker kan uiteraard ook.

 

Braindump en doelen to do lijst

Mijn braindump pagina gebruik ik heel veel. Ik kan hier echt niet zonder. Hier heb ik niet veel geplakt. Ik wilde dat hier veel schrijf ruimte is.

Voor de to do lijst ben ik deze maand mijn doelen aan gekoppeld. Het idee is om elke week 1 of twee doelen te stellen. Een stappen plan / to do lijst te baseren aan de hand van deze doelen en dat te gaan toepassen. Nog productiever te zijn.

De stickers en die- cuts komen van de Action.

Weekly

De weekly spreekt denk ik wel voor zich. Alle dagen van de week voor mijn afspraken en to do’s. Met onderin ruimte voor mij master to do lijst en notes.

Een tracker om mij er aan te doen herinneren dat ik bepaalde dingen eigen moet maken. Automatisme.

Elke week kan je de nieuwste weekly terugvinden op Instagram.

Leren\ lezen en verjaardags pagina

Ik wil al heel lang Spaans gaan leren. In de overzicht kan ik aangeven wat ik die maand wil leren en eventueel aantekeningen maken.

HTML was ik ooit al aan begonnen om te leren en wil ik weer gaan oppakken. Ook hier kan ik opschrijven hoe en wat. Ik twijfel of deze ruimte genoeg gaat zijn. Maar voor nu laat ik het zo. Komt mooi uit met de verjaardagspagina.

De verjaardagspagina is altijd erg handig. In juni zijn mijn jongste en oudste kind jarig. Met maar twee dagen tussen de verjaardagen vieren we het altijd samen. Met een lijst waar ik hun cadeau’s kan opschrijven, To make, buy en do lijstje. Zo heb ik alles in een overzicht en kan ik niks vergeten.

Vorig jaar maakte ik er ook eentje en dat beviel mij erg goed.

Tip:

Maak een to buy lijst van een sticky note of maak het van een papiertje dat je vast heb zitten met een washi tape. Zo kan je de lijst uit je bujo halen en mee nemen naar de winkel. Dit ga ik net als vorig jaar ook dit jaar weer doen.

Memories

Op de memories pagina schrijf ik wat ik die maand niet wilde vergeten. Vorige maand wilde ik het anders doen. Een stukje voor populaire of  favo film, serie en muziek. Het idee komt van AmandaRachlee. Wie kent haar niet. In de andere secties vertel ik iets specifiek voor die maand. In de overige secties kan ik schrijven wat ik wil.

Dit lijkt mij leuk om jaren later terug te lezen.

Zien wat er toen populair was.

De pagina ziet er nu nog leeg uit. Maar aan het einde van de maand is het vol geschreven en zijn er foto’s en plaatjes aan toe gevoegd.

Materiaal

Wil je weten welke materiaal ik allemaal hebt gebruikt? De stickers, stempels en washi tape komen allemaal bij de Action vandaan.

De plaatjes die van Pinterest komen kan je terugvinden op mijn Pinterest bord.  En ook mijn creaties. Per maand staat alles in secties verwerkt en dus makkelijk terug te vinden.

Dit was het dan alweer. Mijn plan with me bullet journal indeling juni 2019. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren.

Wordt lid van mijn BMelloW facebook groep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Melanie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi mijn naam is Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW. Voor de leukste, vaak simpel te maken DIY, knutsel ideeën. Diverse knutselwerk ideetjes voor kleine en grote creatievelingen. 

Veel plezier

Let's get social

Pin It on Pinterest

Share This