Plan with me. Bullet journal indeling voor augustus 2018

Bullet journal | 0 Reacties

Plan with me. Bullet journal indeling voor augustus 2018. Na veel zoeken heb ik aardig een idee hoe ik mijn bullet journal wil indelen. En wat ik er allemaal ik kwijt wil. Eindelijk heb ik een indeling en een systeem gevonden die voor mij werkt. En dit wil ik vanaf nu elke maand met jou delen.

Deze maand is mijn indeling voor een groot deel het zelfde als de vorige maanden. Ondanks dat ben ik met bepaalde dingen nog zoekende. En als iets niet optimaal voor mij werkt, dan ga ik kijken hoe ik het wel zo kan maken dat het werkt. En wie weet breng ik jou tijdens mijn zoektocht ook nog op ideeën.

Plan with me. Bullet journal indeling voor augustus 2018

Voor mijn maand indeling heb ik een vaste volgorde. Eerst een omslag. Dit hoeft niet getekend te zijn maar ook heel simpel met een leuk stukje papier en een sticker. Daarna een monthly, trackers,  weekly en memories. Mijn weekly heeft ook altijd de zelfde indeling. In varieer er mee door de banners soms te veranderen. Maar voor nu werkt deze indeling voor mij. Ondanks dat ik deze weekly spreads al een tijd gebruik en ik er niet ontevreden over ben ga ik zins vorige maand iets anders aan het proberen.

Mijn maanden hadden nooit echt een thema. Behalve dat ik elke maand met 2 a 3 kleuren werkte.  Had ik vorige maand al een zomerse thema. Deze maand heb ik pas echt een thema. Een thema die ik de hele maand consequent ga gebruiken. Het is de thema snoep geworden. Hou je van kleurrijk dan zit je deze maand goed bij mij en mijn thema.

Omslag

Ik ben gek op tekenen maar zins ik ziek ben gaat het mij niet zo goed meer af. Ondanks dat wilde ik perse weer gaan tekenen. Mijn lijnen zijn niet zo strak en mijn cirkels minder mooi rond. Maar langzaam aan kan ik het weer een beetje. Deze maand ben ik dan ook alles gaan tekenen. Al ga ik dat met mijn weekly’s niet doen. Maar daar later in dit verhaal meer over.

Mijn omslag, zoals je kan zien ben ik voor een groot gedeelte gaan schilderen met waterverf. Het leek mij dan ook leuk om deze door te tekenen op het normale papier. Het effect vind ik leuk geworden. Wat vind jij? Alles verven of dit? De linker pagina ben ik met kleur potloden gaan kleuren. Mijn papier is namelijk niet geschikt voor verf.

Voor de omslag gebruikte ik het waterverf en het waterverf papier van de Flying Tiger.   Ik las lovende dingen over het papier, zelf ben ik er minder enthousiast over. Het waterverf zag ik liggen en wilde deze wel eens uitproberen. Vind het verrassend goed.

Op de rechter helft heb ik alles ingekleurd met voornamelijk mijn Bruynzeel colour express ( kan deze nergens meer vinden) en de potloden van Staedtler. Al gebruikte ik toch liever die van Bruynzeel. Geven net wat mooier zijn kleur af. De lijnen heb ik getekend met een Staedtler 0.3 en 0.5.

 Lees ook eens: November bullet journal, met dutch door

Monthly

In mijn monthly zit vanaf dag 1 al weinig verandering. De vakjes maak ik zo groot mogelijk. Voor maximaal gebruiksgemak. Voor de geen die wilt weten hoe groot de vakjes zijn. Ze zijn 6 x 7.

Zie je het gekreukelde papier? Ik liet een vol glas water vallen. Net nadat ik klaar was met tekenen. Balen!!!

Voor de kalender zelf heb ik het blauw geschilderd met waterverf. Het inkleuren en de lijnen heb ik gedaan met de zelfde kleuren en pennen als bij de omslag.ormatie. 

Lees ook eens: Bullet journal juni, tropical/ flamingo thema

Brain Dump

Vorrige maand ben ik terug gegaan naar een simpele en grote pagina voor mijn brain dump. Weinig poespas. Vooral veel schrijfruimte. Dat was echt een verademing. Nadat ik deze foto hebt gemaakt is het al vol geschreven. Heb je minder schrijfruimte nodig en wil je het vooral leuk aankleden. Kijk dan eens naar mijn eerdere maanden plan with me.

Dit keer is het wel heel erg simpel gebleven. Ik mis ook nog wel iets. Maar kon niks meer bedenken. Weer een bladzijden vol snoep zag ik niet meer zitten. Was inmiddels wel uitgetekend. Kauwgom ballen zijn het geworden.

Al moet ik zeggen dat het er een stuk leuker en gezelliger uit ziet nu alles is vol geschreven.ormatie. 

 Weekly/ daylies

Als je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik rigoureus mijn weekly’s heb omgegooid. Ik ben er nog steeds niet over uit of ik hier nu heel blij van wordt. Het heeft zo zijn voor en nadelen. Ik vind het leuk dat ik nu een soort dagboek idee er bij hebt. Naast mijn dagelijkse taken schrijf ik ook een stukje over de dag. Dit deed ik eerst achterin bij mijn memories. Iets wat prima kan met een los systeem. Maar in een notebook zal dit al lastiger gaan.

Mega nadeel vind ik toch wel dat ik elke twee, drie dagen weer een paar bladzijdes moet gaan versieren. En hier heb ik niet altijd de tijd voor. Ik loop als het waren achter de feiten aan. Er soms zelfs tegen aan te hikken. En dat moet niet de bedoeling zijn van een bullet journal. Toch wil ik deze manier nog niet geheel afschrijven. Ik ga er nog even mee door. Wel heb ik al een aantal bladzijdes van te voren versierd. Hierdoor hoef ik niet meer elke dag er mee bezig te zijn.

Zo zie je maar. Ook ik ben nog altijd zoekende naar iets wat voor mij werkt. En dat is het mooie aan een bullet journal. Je kan het maken naar wat jij wilt. En verander het als iets niet meer werkt voor jou.

Voor mijn weekly/ daylies ben ik wel verder gegaan met plaatjes plakken. De plaatjes kan je terug vinden op mijn BMelloW bullet journal bord van Pinterest. ( zie hierboven) Volg mij op mijn Instagram Bullet journal en je zal hier op de hoogte blijven van al mijn spreads die ik maak.

Lees ook eens: Bullet journal woordenboek

Welke producten heb ik gebruikt?

Dit was mijn Plan with me. Bullet journal indeling augustus 2018. Omdat ik regelmatig vragen kreeg over de te gebruikte producten heb ik hier een overzicht met eventueel een link. Ik heb er al een aantal hierboven genoemd maar hier de rest nog even…

Deze heb ik uit de Bullet journal van de Action gehaald. Papier los gehaald, bijgesneden en gaten in gemaakt.

  • pennen.

Staedtler fineliners – 0,8 voor de lijsten en voor het overige werk de 0,05 en 0,01 Staedtler fineliners.s

De overige plaatjes en washi tape heb ik gekocht bij de Action. De overige papier heb ik uit diverse tijdschriften.

De andere producten heb ik al genoemd.

Lees ook eens: Bullet journal tag

Dit was plan with me. Bullet journal indeling voor Augustus 2018…. Vanaf nu zal ik veel vaker op Instagram mijn nieuwste creaties tonen. Dat is het leuke van weekly’s. Dus wil je op de hoogte blijven van mijn Bullet journal avontuur. Volg mij dan op Instagram Bullet journal  Wat vind jij er van?  Als je nog suggesties of op en aanmerkingen hebt voor mij dan hoor/ lees ik dat graag. Welke kleuren of thema hebt jij gebuikt in de Bullet journal voor de maand augustus?

Wordt lid van mijn BMelloW facebook groep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of allerlei creatieve vragen kan stellen.

Melanie

In deze blog maak ik gebruik van affiliate marketing. Als je via mijn blog een product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. Ga naar  Affiliate marketing voor meer informatie. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi mijn naam is Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW. Voor de leukste, vaak simpel te maken DIY, knutsel ideeën. Diverse knutselwerk ideetjes voor kleine en grote creatievelingen. 

Veel plezier

Let's get social

Pin It on Pinterest

Share This