Plan with me. Bullet journal indeling voor december 2018. Vorige maand maakte ik gebruik van het Dutch door systeem in mijn bullet journal. Hoe dit mij is bevallen en of ik het deze maand weer gebruik…. Lees dan met mij mee.

Ik kan het niet geloven dat wel al weer bijna in december zitten. Ligt het aan mij, of is de maand oktober en november super snel omgevlogen. Nog een paar weken tot kerst en dan is 2019 al weer in aantocht. Zo bizar, zo onrealistisch nog voor mij.

Omdat het om de maand gaat met alle feestdagen, heb ik leuke extra pagina’s aan mijn bullet journal toe gevoegd. Pagina’s die de drukke maand moet helpen orde te houden.

Omslag

Ik ben een klassieke kerst muts. Mijn kerstboom is hysterisch maar voor de rest ben ik echt van het rood, groen en goud. Dat zal je dan ook terug zien komen in mijn bullet journal van december. Mijn omslag pagina’s zijn meteen een goed voorbeeld voor de rest van mijn maand.

Op de linker pagina heb ik een groene achtergrond gebruikt met hierop een afbeelding afkomstig van Pinterest. (Alle afbeeldingen zijn terug te vinden op mijn Pinterest bord. Onderin dit bericht vind je de Pinterest bord) De kalender komt uit de stickerboek van Mus.

Op de rechter pagina heb ik nog meer afbeeldingen gebruikt van Pinterest. De goals en belangrijke dagen heb ik getekend met een zwarte fineliner en een rode Crayola supertip stift. Zelf vind ik het altijd fijn om 3 doelen voor die maand op te stellen en de belangrijkste dagen uit te lichten.

Plan with me. Bullet journal indeling voor december 2018 Motnthly

Lees ook eens: Set up bullet journal

Monthly

Mijn monthly is een van het weinige wat vanaf het begin het zelfde is gebleven. Alle lijnen zijn gemaakt met een zwarte fine liner en een Crayola supertip. De vakken zijn 7 x 7 stippen groot.

Omdat ik heel veel restjes scrapbook papier heb leek het mij leuk om hier iets mee te doen. Ik maakte cirkels in verschillende grote. Plakte ze op, met dit als resultaat. Uit de stickerboek van de mus heb ik nog een paar kleine stickertjes gehaald. De Letters van de dagen heb ik met een stencil gemaakt. Deze stencil heb ik ooit bij WISH gekocht in een pak van 20. Dit is de enigste stencil die ik gebruik uit het hele pakket.

Plan with me. Bullet journal indeling voor december 2018 brain dump

Braindump

Ik hou van mijn brain dump pagina. Ik kan echt niet zonder. Het helpt mij elke maand weer om de chaos in mijn hoofd op een rijtje te plaatsen.

Voor de afbeeldingen heb ik gebruik gemaakt van Pinterest. Zwart papier komt uit een oud tijdschrift. Sticker komt van een sticker vel van de Action. De washi tape is afkomstig uit het sticker boek van de mus.

Plan with me. Bullet journal indeling voor december 2018 presents en shopping list

Presents en to make and bake

Niet voor niks is mijn Bullet journal indeling voor december 2018 kerstmis. Deze pagina’s heb ik speciaal gemaakt voor de feestdagen. Met verjaardagen in het gezin maak ik deze pagina’s ook altijd. Ik vind het erg handig. Dit is eigenlijk een verlengstuk van mijn braindump pagina. Vandaar dat die er bij mij ook na komt.

De titels heb ik geplaatst in een kader afkomstig van stempels ooit gekocht bij de Action. De afbeeldingen komen van Pinterest. De cadeautjes heb ik getekend uit de losse hand. En geeft het net dat beetje extra.

Plan with me. Bullet journal indeling voor december 2018 bucket list kertvakantie

Lees ook eens: Bullet journal indeling december 2017

Bucket list

Als er weer een vakantie aan komt vind ik het altijd leuk om een bucket list te maken. Zo ook dit keer. Aan de linker kant heb ik mijn lijst gemaakt. Met ruimte voor meer. Aan de rechterkant heb ik ruimte over gelaten voor foto’s of eventueel props.

De auto komt van Pinterest. Ook hier heb ik gebruik gemaakt van de Action stempels en mijn zwarte fineliner.

Plan with me. Bullet journal indeling voor december 2018 weekly

Plan with me. Bullet journal indeling voor december 2018 weekly

Plan with me. Bullet journal indeling voor december 2018 weekly

Weekly

Voor het eerst heb ik voor elke week een andere weekly gemaakt. De Dutch door systeem was erg handig, maar voegde niets extra’s toe op dit moment. Vandaar dat ik nu voor diverse verschillende weekly’s ga.

Volgend jaar begin ik met een nieuwe bullet journal. Deze is al weer vol. Met nog een paar bladzijdes over. Deze nieuwe bullet journal ga ik anders aanpakken. Minder plakken, meer tekenen en vooral minimaliseren. Meer werken volgens de echte bullet journal systeem van Ryder Carrol. Door nu verschillende weekly’s te maken hoop ik meer te ontdekken wat wel en niet werkt. Of dat ik toch gebruik ga maken van verschillende weekly’s in de toekomst. Hoe dan ook, ik hoop het nu nog te ontdekken, nu ik nog in een oude bullet journal werk. Zodat ik nog meer weet wat ik wil als ik aan mijn nieuwe bujo begin.

Ik ga niet alle weekly’s apart bespreken. Kijk naar de foto’s en wie weet haal je er inspiratie uit. Welke materialen ik hier voor hebt gebruikt vind je onderin deze blog.

Plan with me. Bullet journal indeling voor december 2018 memories

Memories

Na elke weekly heb ik een bladzijde open gelaten voor een dagboek. Hier kan ik in het kort mijn hoogte punten van die week opschrijven. Dit is iets wat ik niet altijd optimaal gebruik. In mijn nieuwe bujo ga ik dit dan ook veranderen. Maar met de feestdagen leek het mij wel zo handig. Al is het maar om een aantal foto’s te kunnen inplakken. Zo kan ik de memories levend houden.

Misschien een goeie tip, heb je geen tijd om alles op te schrijven in dagboek vorm, dan is het uitprinten van foto’s en die in plakken een optie. Met een datum en een korte beschrijving kan je zo toch de maand vast leggen.

De memories pagina’s heb ik al gemaakt en beplakt. Ik weet dat ik straks echt geen tijd meer hier voor hebt. Zo maak ik het mijzelf makkelijk. Als ik foto’s in plak ga ik gerust over de al reeds geplakte afbeeldingen heen.

Ik ga niet alle memorie’s apart bespreken. Kijk naar de foto’s en wie weet haal je er inspiratie uit. Welke materialen ik hier voor hebt gebruikt vind je onderin deze blog.

Plan with me. Bullet journal indeling voor december 2018

 

Lees ook eens: Scribbles that matter review

Materiaal

Wil je weten welke materiaal ik allemaal hebt gebruikt. De stickers, stempels en washi tape komen allemaal bij de Action vandaan.

De plaatjes die van Pinterest komen kan je terugvinden op mijn Pinterest bord. ↓ Per maand staat alles in secties verwerkt en dus makkelijk terug te vinden.

Dit wat mijn plan with me Bullet journal indeling voor december 2018. Welk thema heb jij voor de maand december? Ga jij net als ik in januari starten met een nieuwe bullet journal? Zo ja welke?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

In deze blog maak ik gebruik van affiliate marketing. Als je via mijn blog een product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de affiliate marketing uitleg voor meer informatie. 

 

Pin It on Pinterest

Share This