Wat eerder dan je normaal van mij gewend bent kom ik met een nieuwe plan with me. Met een nieuwe bullet journal kon ik het niet laten om er ook mee aan de slag te gaan. En ik kan me zo voorstellen dat er meerdere maar wat graag in een nieuwe bujo gaan beginnen. Of al vooruit werken om de drukke dagen voor te zijn. 

Het is niet normaal hoe snel mijn andere bullet journal vol was. Ik nog geen 4 maanden was ik er doorheen. Dat moest anders. Ik vind het anders wel een hele dure hobby worden als ik elk seizoen een nieuwe bullet journal moet aanschaffen. Bovendien merkte dat mijn Scribbles that matter A5 formaat me net niet genoeg ruimte gaf. In mijn map had ik namelijk meer ruimte en dat miste ik. Ik besloot om voor een B5 formaat bullet journal te gaan.


Zoektocht naar de perfecte B5 formaat Bujo.

De zoektocht naar een maat groter is nog niet zo eenvoudig. Ondanks dat ik zeer tevreden ben met mijn Scribbles that matter was ik niet zo zeker of ik deze nu weer wilde kopen. Ik werd verliefd op de Scribbles that matter vanwege zijn print en kleur. En dat had de B5 formaat niet. Die is zwart. Plain and simple. En dat ben ik niet. 

De zoektocht kon beginnen. Ik dacht aan een Leuchttrum B5 army  Maar ik twijfelde of ik een soft cover wel wat zou vinden en het papier is dunner. Maar je kan er wel met waterverf in verven en met Tombows  in blenden dat kan ik een Scribbles that matter niet. Dilema, dilema. Uiteindelijk koos ik maar voor wat ik al ken…… De Scribbles that matter B5.

Bullet journal indeling voor januari 2019

Over hoe ik mijn set up en wat ik van deze bullet journal vind kom ik in een andere blog op terug. Vandaag neem ik je mee in mijn plan with me. Bullet journal indeling voor januari 2019. 

Voordat ik je mijn bullet journal indeling voor januari laat zien wil ik je nogmaals er op attenderen dat ik nu werk in een B5 formaat. Mijn planning is dus niet 1 op 1 over te nemen in een A5 bullet journal. Het idee kan je wel overnemen. Maar het uitwerken van de indeling zal afwijken van mijn indeling.

Ben je opzoek naar set up ideeen? Mijn nieuwe set up volgt snel. Wil of kan je niet langer wachten. Lees dan eens hoe ik de vorige set up hebt gemaakt.

Plan with me. Bullet journal indeling voor januari 2019. Omslag thema dromenvangers en veren

Omslag

Zoals je in de bovenstaande foto kan zien ben ik deze maand gegaan voor een dromenvanger thema. Het nieuwe jaar is de start om mijn dromen waar te maken. De kleuren blauw en grijs zijn gekozen omdat deze kleuren mij aan de winter doen denken. Uiteindelijk ben ik roze er bij gaan gebruiken omdat het naar mijn mening nog een kleur nodig had om het wat meer op te halen. Contrast te creëren. 

Zoals je kan zien is de omslag getekend net als ik dat vaak in mijn begin dagen van het bullet journaling deed. En geen plak en knip werk dit keer. In mijn vorige bullet journal werkte ik met plaatjes, maar het gaf me geen voldoening. In het nieuwe jaar wil ik mijn skills verbeteren. Waaronder mijn handlettering en tekenen skills. Mijn bullet journal is daar de perfecte plek voor. Het plak en knip werk zal hierdoor een stuk minder worden. En meer zoals in het begin worden. Lees je mee en laat je inspireren…. Mijn bullet journal indeling voor januari 2019.


Onderin de blog geef ik een overzicht van mijn gebruikte producten.

Bullet journal monthly januari 2019

Monthly

Normaal had ik alleen mijn monthly op twee pagina en mijn Braindump ook. Maar met deze formaat bullet journal vond ik dat overdreven worden. Vandaar dat ik besloot om het te combineren. Kijken of dat gaat werken. (Spoiler: volgende maand ga ik het anders doen.) Verder denk ik dat deze indeling voor zich spreekt. Zo niet laat het mij weten in een opmerking onder aan deze blog.

Bullet journal weekly’s week 1 t/m 4 januari 2019

Bullet journal weekly. week 5 januari 2019

Weekly’s

Voorheen had ik voor een hele maand dezelfde indeling voor mijn weekly’s. Maar in december besloot ik dit te veranderen. Elke week een andere indeling. Dit zorgde er niet alleen voor dat ik niet lang met een indeling hoeft te werken wat niet fijn werkt. Bovendien zorgt het continu veranderen van de indelingen er voor dat ik niet verveeld raak, mijn interesse verlies. Herken jij je hier in?

De derde weekly had ik anders in gedachten. Maar voor ik het wist kwam dit er uit. Het ziet er mooi uit. (Althans dat vind ik.) Maar ik weet dat deze veelte druk voor mij gaat worden. Mij de te veel gaat afleiden van waar ik mee bezig moet zijn. 

Bullet journal memorie pagina 

Memorie

Een dagboek bij houden is niks voor mij. Ik heb het in mijn vorige geprobeerd. Maar het werkt niet voor mij. Terug denkend aan hoe ik ooit begon kreeg ik het idee van weer de ouderwetse memorie pagina. Een lege pagina waar ik foto’s, plaatjes, tickets kan plakken en herinneringen kan op schrijven. De daarop volgende bladzijde laat ik zo lang mogelijk leeg. Heb ik meer ruimte nodig dan deze twee pagina’s dan kan ik er nog meer pagina’s bij pakken. De druk om te moeten schrijven is hiermee weg genomen voor mij. 

Tot slot

Misschien is het je wel op gevallen. Aan de zijkanten van mijn pagina’s een stuk is afgehaald. 1 cm is er van allebei de zijkanten af gehaald. Met uitzondering van een tap. Dit ga ik elke maand doen. Zo heb ik duidelijk welke maanden bij elkaar horen. Met een mega aan ruimte moet dit kunnen. Hierdoor heb ik geen uitstekende flapjes meer van mijn washi tape.

Bij de memories pagina zie je aan de rechterkant dat mijn tekening niet klopt. Dit kwam omdat ik was vergeten dat ik mijn pagina nog moest afknippen. Hierdoor klopt mij tekening niet meer helemaal. De perfectionist in mij wilt de pagina er uit trekken en op nieuw te maken. Maar leren los laten is ook iets wat mijn journal mij leert.

Materiaal

Wil je weten welke materiaal ik allemaal hebt gebruikt? De stickers, stempels en washi tape komen allemaal bij de Action vandaan.

Plan with me. Bullet journal indeling januari 2019

De plaatjes die van Pinterest komen kan je terugvinden op mijn Pinterest bord. En ook mijn creaties ↓ Per maand staat alles in secties verwerkt en dus makkelijk terug te vinden. 

Dit wat mijn plan with me Bullet journal indeling voor januari 2019. Welk thema heb jij voor de maand januari? Ga jij net als ik in januari starten met een nieuwe bullet journal? Zo ja welke?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

In deze blog maak ik gebruik van affiliate marketing. Als je via mijn blog een product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de affiliate marketing uitleg voor meer informatie. 

Pin It on Pinterest

Share This