Plan with me. Bullet journal indeling voor juli 2018. Na veel zoeken heb ik aardig een idee hoe ik mijn bullet journal wil indelen. En wat ik er allemaal ik kwijt wil. Eindelijk heb ik een indeling en een systeem gevonden die voor mij werkt. En dit wil ik vanaf nu elke maand met jou delen.

Deze maand is mijn indeling voor een groot deel het zelfde als de vorige maanden. Ondanks dat ben ik met bepaalde dingen nog zoekende. En als iets niet optimaal voor mij werkt, dan ga ik kijken hoe ik het wel zo kan maken dat het werkt. En wie weet breng ik jou tijdens mijn zoektocht ook nog op ideeën.

Plan with me. Bullet journal indeling voor juli 2018

Voor mijn maand indeling heb ik een vaste volgorde. Eerst een omslag. Dit hoeft niet getekend te zijn maar ook heel simpel met een leuk stukje papier en een sticker. Daarna een monthly, trackers,  weekly en memories. Mijn weekly heeft ook altijd de zelfde indeling. In varieer er mee door de banners soms te veranderen. Maar voor nu werkt deze indeling voor mij. Ondanks dat ik deze weekly spreads al een tijd gebruik en ik er niet ontevreden over ben ga ik deze maand iets anders proberen.

Mijn maanden hadden nooit echt een thema. Behalve dat ik elke maand met 2 a 3 kleuren werkte.  Maar voor de maand juni wilde ik wat dingen anders gaan doen. Dit keer werk ik met een thema. Dat zet ik deze maand ook voort. Dit keer is het thema zomer. In de breedste zin van het woord. Alles wat mij een zomers gevoel geeft wordt er in verwerkt.

Omslag

Oke het is niet erg creatief de omslag. maar wel zomers. Ik vond een leuk plaatje in een oud tijdschrift die perfect bij deze maand past. De tekst zomer stond op deze foto al geschreven. Ik heb het alleen wat aangedikt door er een zwarte rand omheen te plaatsen. De maand juli schreef ik met mijn nieuw Sakura Fudenosuke brush pen. Handlettering is duidelijk iets waar ik aan moet werken. Al gaat het oefenen me nog steeds moeizaam af. Aangezien ik nog steeds niet beter ben.  Het blauwe achtergrondje waar ik Juli op heb geschreven komt ook uit diezelfde tijdschrift.

Mocht je je afvragen waar de bruine sticky notes voor zijn.. Ik kwam op sommige dagen ruimte te kort. De sticky notes heb ik overigens in een swap gekregen. Geen idee waar ze vandaan komen.

Plan with me. Bullet journal indeling voor juli 2018 monthly

Lees ook eens: Set up nieuwe bujo

Monthly

In mijn monthly zit vanaf dag 1 al weinig verandering. De vakjes maak ik zo groot mogelijk. Voor maximaal gebruiksgemak. Voor de geen die wilt weten hoe groot de vakjes zijn. Ze zijn 6 x 7. De leuke zomerse rand aan de bovenkant van de maand komt uit die zelfde tijdschrift. Er zat een zomerse zwart wit randje in. Dat is natuurlijk te leuk om niets mee te doen. Hier en daar heb ik een beetje kleur aangebracht met mijn Stabilo 68 stiften in pastel. De washi en stickers die ik gebruikt hebt komen van de Action.

Plan with me. Bullet journal indeling voor juli 2018 brain dump

Brain Dump

Vorige maand maakte ik een super leuke Brain dump pagina. Al zeg ik het zelf. Ik zag dat die spread sommige van jullie heeft geïnspireerd. Super leuk om te zien. Tag mij in op Instagram en ik zal zeker reageren. Misschien zelfs reposten.

Ondanks dat de maand juni een super leuke Brain dump pagina had, werkte deze niet voor mij. Ik had te weinig schrijfruimte, waardoor ik alles er omheen ben gaan schrijven. En daardoor schoot deze pagina zijn doel voorbij. Dat moest dus anders.

Vandaar dat de maand Juli simpel gemaakt is. Veel schrijfruimte. Precies wat ik nodig hebt. Schrijf je niet veel op je brain dump pagina dan hoef je het uiteraard niet zo groot te maken.

De plaatjes die ik heb gebruikt komen uit het zelfde tijdschrift. De watermeloen uit een reclame folder (geloof ik). De tekst note en to do heb ik gestempeld. Deze stempels heb ik ooit gekocht bij de Hema of Xenos. Ik heb ze al jaren. Maar gebruik ze nu pas zins ik een Bullet journal heb. De Washi tape komt zoals eigenlijk altijd van de Action.

Wat te doen deze zomer.

Een spread over wat ik graag wil doen deze zomer. ( zie onderstaande foto) Niet omdat het moet maar omdat het leuk is. Deze spread en de volgende zijn er meer om mij nog meer in zomerse sferen te brengen. Niet alles in je Bullet journal moet functioneel zijn. Spreads als dit breken het allemaal even op. En zullen later een leuke afwisseling zijn om naar terug te kijken.

Soms maak je een spread die je zo ongelooflijk verpest dat er nog maar twee opties zijn…

  1. er uit trekken
  2. iets er overheen plakken

Het laatste heb ik hier gedaan. Uit diverse tijdschriften heb ik de gekleurde achtergronden gescheurd. Leuk plaatje komt uit een oude doeboek van het tijdschrift Kek mama. Hier heb ik ook alle andere tijdschrift spulletjes uit verzameld.

Ken je dat lid zijn van een tijdschrift maar er niks mee doen. Zo had ik zeker 30 tijdschriften van Kek mama liggen, merendeel nooit gelezen. Ik vergat het steeds op te zeggen. Inmiddels wel gedaan, laatste ontvangen. Zo zonde. De hoeveelheid ruimte dat al deze tijdschriften in beslag namen vond ik storend worden. Ik ben aan het minimaliseren ( hier volgt snel een blogpost over) en de tijdschriften got to go. Een hele dag was er voor nodig om al die tijdschriften te slopen, er uit te halen wat ik dacht te kunnen gebruiken. Nu heb ik een map met plaatjes en stukjes papier. Alles gesorteerd op kleur en thema. Dat scheelt mij zo veel ruimte.

Plan with me. Bullet journal indeling voor juli 2018 brain Wat te doen deze zomer.

Lees ook eens: leuke Bullet journal junkies om te volgen

Summer time

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan het liedje Summer time van Will Smith. Ik word er nog altijd vrolijk van. Brings back memories. Het leek me dan ook leuk om een deel van de songtekst over te schrijven. Met wat zomerse plaatjes en voilà.

De stickers, washi en stempels komen bij de Action vandaan. De plaatjes heb ik van Pinterest af geplukt en kan je terug vinden op de onderstaande Pinterest bord.

Plan with me. Bullet journal indeling voor juli 2018 brain Instagram grid en daylies

Instagram

Als je mij volgt dan is het je vast niet ontgaan dat ik nieuwe notebooks gekocht hebt van het merk Scribbles that matter. Hier ga ik in beginnen. Ik heb er twee gekocht. Eentje voor mijn blog en andere gerelateerde dingen. En eentje voor privé. Ik ben al een begin aan het maken in beide bujo’s. Die voor mijn blog heb ik al ingevuld tot oktober. Dit omdat ik in deze ver vooruit wil werken. Maar dat heeft een nadeel. Ik kwam er te laat achter dat ik de Instagram grid vergeten was er in te verwerken voor de maanden juli, augustus en september. Balen maar het mooie van een bullet journal is dat het zo flexibel is als dat jij zelf bent.

De Instagram grid gebruik ik om in te plannen wat en wanneer ik wat wil zien. Dit geeft mij houvast. Ik ben nogal slecht in het onderhouden van mijn sociale media. En deze grid helpt mij. De kleuren vertellen mij wat er in moet plaatsen en dus ook op Instagram. Dit zodat je een mooiere rustige Instagram profiel krijgt te zien. Iets waar ik nog hard aan moet werken. Ik wil geen Instagram dat over gestyled is en alles met de zelfde kleuren pallet is overgoten. Ondanks dat ik het het er mooi uit vind zien, vind ik het ook saai. Ergens daar tussen in wil ik gaan zitten. Maar genoeg over Instagram…

Plan with me. Bullet journal indeling voor juli 2018 daylie weekly

Lees ook eens: Hoe maak je een etui voor je bullet journal

Weekly/ daylies

Tot slot iets nieuws. Ik weet niet wat ik hier van moet vinden. En ik moet hier duidelijk mijn weg nog in vinden. Maar ik zie zo veel leuke spreads dat ik het een kans wil geven. Geen vaste weekly layout maar dit….

Of ik het wat ga vinden en dit vast ga houden geen idee. Tijd zal het leren. Ik merk wel dat hier zo veel meer tijd in gaat zitten dan in mijn anderen weekly spreads. Een balans moet ik hier in gaan vinden. Als je tips hebt, let me know.

De eerste week heb ik al een beetje vooruit gewerkt. Of dit ook gaat blijven geen idee. Mijn bedoeling is om elke keer 2 bladzijdes te maken. Omdat de maand op een zondag begint heb ik deze er in mee genomen. Dit zorgde er wel voor dat ik het niet op twee bladzijdes kwijt kon, vandaar de extra bladzijde.

Elke week wil ik op maandag een this week hoekje maken. Hier kan ik de meest belangrijke dingen dan schrijven. Zodat ik alles in een overzicht kan zien. Ik heb namelijk met dit systeem moeite omdat ik minder overzicht heb. Ik hoop dat this week mij houvast hierin zal geven. Tijd zal het leren…

Sommige plaatjes die ik hebt gebruikt komen uit diverse tijdschriften. Alles wat ik van Pinterest hebt gepikt kan je terug vinden hierboven op mijn Pinterest bord. De washi tape en stickers komen van de Action. Bruin papier is inpakpapier van de Xenos. ( Geen idee of ze dit nog verkopen.) Anders broodzakjes van de Lidl of Dirk van den Broek.

Memories

Achter in de maand heb ik altijd een overzicht van de maand. Hier schrijf ik in een soort dagboek vorm de meest belangrijke dingen op. Dit was perfect toen ik nog met weeklys werkte. Ik weet dan ook niet of ik het nu ga gebruiken. Ik zal het zien…. Als ik het niet meer gebruik dan laat ik het de maand daarop gewoon weg. Ik heb er geen foto van. Meer dan de tekst memories staat er niet geschreven.

Plan with me Bullet journal indeling juli 2018

Welke producten heb ik gebruikt?

Dit was mijn Plan with me. Bullet journal indeling voor juni 2018. Omdat ik regelmatig vragen kreeg over de te gebruikte producten heb ik hier een overzicht met eventueel een link.

Deze heb ik uit de Bullet journal van de Action gehaald. Papier los gehaald, bijgesneden en gaten in gemaakt.

  • pennen.

Staedtler fineliners – 0,8 voor de lijsten en voor het overige werk de 0,05 en 0,01 Staedtler fineliners.s

De andere producten heb ik al genoemd.

Lees ook eens: Opbergruimte maken in je Bullet journal

Dit was plan with me. Bullet journal indeling voor juli 2018…. Vanaf nu zal ik veel vaker op Instagram mijn nieuwste creaties tonen. Dat is het leuke van weekly’s. Dus wil je op de hoogte blijven van mijn Bullet journal avontuur. Volg mij dan op Instagram. Wat vind jij er van?  Als je nog suggesties of op en aanmerkingen hebt voor mij dan hoor/ lees ik dat graag. Welke kleuren of thema hebt jij gebuikt in de Bullet journal voor de maand juli?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

In deze blog maak ik gebruik van affiliate marketing. Als je via mijn blog een product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de affiliate marketing uitleg voor meer informatie. 

 

Pin It on Pinterest

Share This