Play-Doh Heeft weer iets nieuws bedacht. Nu met de allereerste educatieve serie: Play-Doh Spelen & Leren. Voor iedereen die het leuk vinden om samen met kindjes getallen, cijfers, kleuren en vormen te ontdekken.

Van Hasbro mocht ik de Play-Doh Cijfers & Tellen uitproberen met mijn dochter. ( In juni werd zij 2 jaar.) Wil je weten wat mijn dochter en ik er van vinden. Lees dan vooral verder. Play-Doh Spelen & Leren. Review

Wie is er niet opgegroeid met de zachte en kleurrijke klei van Play-Doh? Het begon heel lang geleden heel simpel met de welbekende potjes. Bij het openen van de potjes waande ik me dan ook weer heel even terug in mijn eigen jeugd.

Ergens heb ik een doos vol met spullen van Play-Doh staan. Veel gespeeld met mijn zoons. Maar met mijn dochter had ik het eigenlijk nog niet eerder gepakt. Tot voor kort stopte ze alles in haar mond. En dat was voor mij een reden om er nog even mee te wachten. En toen kreeg ik de kans om de nieuwe educatieve serie: Play-Doh Spelen & Leren uit te proberen…..

Play-Doh Spelen & Leren

Met de Spelen & Leren sets leren peuters vanaf 2 jaar al boetserend letters, cijfers, kleuren en vormen ontdekken. De attributen die gebruikt worden zijn speciaal ontwikkeld voor kleine handjes. En dat is ook goed voor de fijne motoriek.

Samen met het samen spelen boekje krijg je tips om opdrachtjes te doen die passen bij het ontwikkelingsniveau van jouw kind. Het niveau varieert van makkelijk naar minder makkelijk. Kleine succesjes zijn een groot feest voor je kleintje. Maar leg er nooit te veel druk op. Het moet immers wel een spelletje blijven.

Er zijn verschillende Play-Doh Spelen & Leren sets. Zoals:

De cijferkaarten en speelmatten helpen de kinderen bij het ontwikkelen van getalherkenning, getalbegrip, tellen, leren kijken en vergelijken en tellen. De zeedieren maken het leren tellen nog een heel stuk leuker!

Met deze set leren kinderen met de verschillende vormpjes en kleuren zoeken & herkennen, sorteren & combineren en kijken & vergelijken. Maak een dik of dun vormpje en versier ‘m met patroontjes.. alles is mogelijk! Door de twee zijden van de vormen te benutten kan je de grootte variëren.

Samen met de kleine oefen je letterherkenning en klanken. De verschillende activiteiten en speelmatten zorgen ervoor dat een basis wordt gebouwd die de lees – en schrijfvaardigheden ontwikkelt. Een en al pret en verwondering!

Door te spelen met Structuren en Gereedschap stimuleert het kind de ontwikkeling van de zintuigen en de fijne motoriek. Het is een groot plezier, waarbij de kleintjes figuren maken die hun spieren en motoriek op scherp zetten. Maak grappige patroontjes in de zachte Play-Doh. Begin met het kiezen van de leukste steekvormpjes, en versier ze met de patroonrollers.

Play-Doh Spelen & Leren. Review

Wat vind mijn dochter en ik van de Play-Doh Cijfers & Tellen:

Het zag er allemaal erg gezellig uit. Op een bijgeleverd boekje stonden verschillende leuke opdrachten die je met je kind kan uitvoeren. Alles is erg duidelijk en overzichtelijk. De bijgeleverde speeltjes en speelmatjes zijn erg vrolijk.

Na mijn dochter te hebben laten zien wat Play-Doh is ging ze meteen met de stempels aan de slag. Tellen waar ze meestal druk mee bezig is, vond ze tellen nu niet interessant. ( Al lukt het nog niet om vlot tot tien te tellen maar tot vijf kan ze wel) Sommige dieren op de stempels herkende ze al. En vond ze vele malen interessanter. ( Ze is gek op alles wat met dieren te maken heeft)

Vormpjes drukken op iets en het dan daar ook te zien krijgen. Dat vond ze wel wat.

Op de verpakking stond dat deze nieuw educatieve serie: Play-Doh Spelen & Leren voor 2 jaar en ouder is bedoeld. Mijn dochter had er kennelijk nog geen oog en oren naar. Ik weet niet of de leer methode voor haar nog veel te moeilijk is, of dat ze te enthousiast was voor de nieuwe ontdekking genaamd  ( klei) Play-Doh.

Ondanks dat het voor nu nog niet het gewenste leer effect heeft vond ze de stempels erg leuk. Zo ontwikkeld ze haar motoriek. De rest komt vanzelf wel.

Ik blijf dit zeker met haar oefenen. Ik denk zelf dat ik de zet kleuren & vormen en Structuren & Gereedschap er bij ga kopen. Is voor nu denk ik meer iets voor haar.

 

Conclusie:

Aangezien ik de cijfers & tellen doos hebt gekregen om te reviewen kan ik ook alleen hier van uit gaan. Ik denk dat dit eerder geschikt is voor kinderen vanaf 2,5 jaar. 

Min puntje. Je moet met 1 potje klei 10 figuren uit kunnen halen voor de tel opdracht. Met heel veel moeite lukt mij dit net. Ik kan me voorstellen dat kinderen die nog niet zo goed maat kunnen houden en het verdelen van de klei hier erg veel moeite mee zullen hebben.

De educatieve serie: Play-Doh Spelen & Leren is zeker de moeite waard om met je kinderen op een leuke en speelse manier te leren. Kinderen zullen er veel plezier aan beleven.

Helaas is mijn dochter net jarig geweest anders was dit het perfecte cadeau voor haar geweest. ( Ik wist niks te verzinnen voor jaar tweede verjaardag) Met de feestdagen nog ver weg maar toch dicht bij, vind ik dit ook voor dan een perfect moment om een Play-Doh Spelen & Leren set aan te schaffen.

Na het spelen van dit spel met Play-Doh ben ik wel weer enthousiast geworden om weer wat vaker te kleien. En na het kijken op de Facebook pagina van Play-Doh werd ik weer creatief geïnspireerd. Wat een leuke dingen kan je toch maken van klei.

Ben jij naar het lezen van mijn review enthousiast geworden en denk je dit wil ik ook wel hebben. Dan mag ik jou misschien wel heel erg blij maken. 

Play-Doh Spelen & Leren. Review

Winactie (gesloten):

Ik mag de leuke Play-Doh Cijfers & Tellen set weggeven.

Wat moet je er voor doen?

  • Like mijn Facebook pagina.
  • Tag iemand waarvan jij denk dat die het ook erg leuk zal vinden.
  • Laat in een reactie hieronder weten dat je mee doet.
  • Delen vind ik lief maar niet noodzakelijk.

Gefeliciteerd Linda. Je tweeling zullen er vast veel plezier mee beleven.

Succes met winnen…

Lees ook eens: Transformers the last knight Actie figuren van Hasbro

Wil je meer weten over de winactie en de voorwaarden lees dan mijn disclaimer. 

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This