Zowel pompoms als slingers vind ik leuk om te maken. Dus waarom die twee niet combineren. De Pompomslinger. Met een super leuk resultaat, al zeg ik het zelf. De perfecte DIY project om van de restjes bolletjes wol af te komen.

Met een bolletje wol doe ik  heel erg lang. Ik kan niet breien of haken. Al heb ik het echt geprobeerd. Maar dat vraagt om een handigheid die ik niet bezit. De bolletjes wol liggen er dus voor de zo nu en dan DIY projecten waarbij dit nodig is. Zo grijp ik nooit mis. Maar de kleuren bolletjes wol ben ik zat. Tijd voor nieuwe.

Maar wat ga ik van al die bolletjes wol maken? Al snel borrelde bij mij het idee om pompoms er mee te maken. Maar wat. Een mobiel vol met pompoms. Nee een slinger dat ga ik er van maken…

Het idee van een pompom slinger was geboren. Maar hoe ga ik dit uitvoeren?

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: > 2 uur

Benodigdheden:

Voor de slinger die ik maakte ben ik toch al snel 3 uur bezig geweest. Er gaat nog best veel tijd in zitten om al die pompoms te maken. Daar had ik me een beetje in verkeken. Toch heb ik aangegeven dat je er ongeveer 2 uur mee bezig zult zijn. Dit is meer omdat die tijd er minimaal voor nodig gaat zijn om een slinger te kunnen maken. Hoe langer de slinger hoe langer je er mee bezig gaat zijn. Logisch toch!!!

Werkbeschrijving:

  • Maak pompoms van verschillende grote en kleuren. Meng desnoods de laatste restjes in 1 pompom om zo veel mogelijk alles op te maken.
  • Bij het afbinden of hoe je het ook wilt noemen. De pompom zodanig maken dat je met een stuk touw de pompom bij elkaar kan binden. Dit voorkomt dat de pompom uit elkaar valt. Snap je me nog?…. Laat na het knopen een redelijk stuk touw over. 2 stukken touw.
  • Nadat je de pompoms hebt gemaakt ga je eventueel de uitstekende stukjes touw afknippen. Zo ontstaat een mooie ronde pompom.
  • Bind nu de pompoms aan elkaar.
  • Dit doe je door van 1 pompom 1 touw te pakken en van een andere pompom ook 1 touw te pakken en dit samen vast te knopen. De andere touw wat er over is kan je gebruiken om weer een andere pompom aan vast te maken.
  • Ga hier mee door totdat de slinger af is.

Het mooie van de pompom slinger is dat je elke keer als je een restje wol hebt je er een pompom van kan maken. Deze maak je dan vast aan de al bestaande slinger. Zo wordt de slinger langzaam aan steeds langer.

Of maak de pompom slinger in de kleuren passend bij een speciale kamer. Creëer een echte blikvanger in je huis.

Op zoek naar nog meer leuke DIY projecten met pompoms lees dan eens:

Wat doe jij met restjes wol? Maak jij wel eens iets met pompoms? Zo ja wat?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: PinterestFacebookInstagramTwitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

DIY Pompom slinger BMelloW.nl

Pin It on Pinterest

Share This