Ben je op zoek naar meer dan een agenda? Wil je doelen stellen, plannen en je leven in balans? Dan is de Purpuz planner wellicht de agenda voor jou.

Een tijd terug kreeg ik de Purpuz planner opgestuurd door de maker en bedenker van de agenda, Clen Verkleij. Of ik er een review over wilt schrijven. Na het een tijdje te hebben gebruikt kan ik je vertellen wat ik er van vind. En waarom dit wel eens de agenda voor jou kan zijn. Eigenlijk is deze agenda meer dan een agenda. Een echte planner. En daarom zal ik het in deze review hebben over een planner als ik het heb over de Purpuz planner.

Het begon met een droom voor een meer effectieve agenda voor mezelf. Een agenda, die mij helpt mijn doelen te plannen, me te motiveert en me laat reflecteren. De Purpuz is nu basis voor een gebalanceerd gelukkig en succesvol leven. Aldus Clen.

Doordat Clen zijn leven beter in balans moest brengen ontstond langzaam aan het idee van de purpuz planner.

Wat kan je in de  Purpuz planner terug vinden:

 • jaaroverzicht
 • overzicht feestdagen
 • quotes
 • uitleg hoe de planner werkt
 • Maandplanning
 • weken van de maand Van (ma t/m zo + tijden van 6.00 t/m 22.00)
 • 2 reflectie pagina’s (per maand)
 • Pagina voor afspraken in 2018

Achter in de Purpuz planner bevind zich een werkboek.

Werkboek:

 • stappenplan naar jou doel
 • planningstips
 • creatieve ruimte
 • en overige hulpmiddelen om je leven onder de loep te nemen

 

De Purpuz planner overige informatie:

De looptijd van deze planner is een jaar. Een echte must als je het mij vraagt.

De planner is 25,8 bij 19,9 cm groot. En te verkrijgen in de kleur antraciet met gouden letters. En met een harde stoffen kaft.

Uitgever : Purpuz press

EAN nummer: 9789492557018

Prijs: €34,99 Te koop bij onder anderen: Bol.com en Bruna.

Wat vind ik van de Purpuz planner?

Ik kreeg halve wegen het jaar de planner opgestuurd. Hierdoor kon ik maar moeilijk in het systeem komen. Er is niets zo persoonlijks als een agenda. En iedereen stelt er andere eisen aan. Dus wat ik er minder aan vind, vind jij wellicht een pluspunt.

Persoonlijk vind ik de uren bij de dagen niet fijn. De ini mini regel van ongeveer 5 cm breed moet ik dus mijn afspraak schrijven. Mij lukt dat niet. Liever geen uren zodat ik het zelf er bij kan schrijven.

De to do lijst en de ruimte om mijn hersenspinsels onder aan de week te schrijven vind ik erg fijn.

De maand overzicht gebruik ik zelf niet. Maar ik kan me zo voorstellen dat een anderen daar juist heel erg blij van wordt. Wel goed dat ook hier ruimte is voor maand doelen zowel privé als zakelijke doelen. Plus nog wat extra ruimte voor eventueel nog wat hersenspinsels.

De vragen en zelfreflectie opdrachten doe ik niet aan. Misschien als ik vanaf het begin van het jaar deze planner had dat ik er meer mee vergroeid was.

De planner blijft goed plat open liggen. Dit werkt heel erg fijn. Iets waar veel agenda’s niet aan voldoen.

De planner is simpel en strak ontworpen. Eentje met weinig poespas. Hierdoor blijf je meer gefocust op je doelen. Maar iets te manlijk en zakelijk naar mijn smaak. Jammer dat er geen keuze is uit een aantal kleuren en variaties. Dan had het op mij meer indruk gemaakt.

Wel heb ik mijn andere agenda ingeruild voor deze planner. Dit omdat ik hier mijn to do lijst elke week kan opschrijven en mijn hersenspinsels. Een echte plus punt. Mijn hersens maken elke dag overuren. En zo kan ik het een beetje ordenen.

Is de Planner wat voor mij?

Die vraag stelde ik mezelf. Ja deze agenda is zeker iets dat aan veel van mijn eisen voldoet. Als blogger, chaoot en regeltante van alles hier in huis is dit best een fijne agenda.

De doelstellingen zijn erg fijn. Ook voor mij. Maar als ik moet nadenken voor waar ik naar toe wil en dat soort dingen dan haak ik af. Wat ik wil en waar ik naar toe wil dat weet ik al. En heb ik voor mezelf al opgeschreven in een notitie boekje. Deze planner had er voor mij iets eerder moeten zijn dan had ik er waarschijnlijk meer mee gedaan.

Conclusie:

De planner is groot, persoonlijk vind ik dit juist fijn. Maar ik kan me zo voorstellen dat niet iedereen hier blij van wordt.

De Purpuz planner is een hele handige agenda. Het zal je leven zeker meer op orde kunnen brengen. Je helpen te focussen. Een fijne agenda waar ruimte is voor meer dan alleen afspraken. En daardoor geen agenda is maar een echte planner. Als je hier naar opzoek bent dan heb je hier echt een goeie aan.

Welke agenda planner heb jij en ben je daar tevreden mee? Wat is voor jou belangrijk in een agenda? Geeft deze review de informatie die je nodig hebt? Heb je nog vragen stel ze dan gerust.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This