Raad plaatjes. Raad wat de ander op het plaatje heeft staan, zonder de woorden te noemen die er op je kaartje staat. Een simpel spel dat zeker voor veel hilarische momenten zal zorgen. En gratis te downloaden.

Nu het weer er voor zorgt dat we met zijn allen meer tijd in huis gaan doorbrengen komt het rond hangen en vervelen er ook weer aan. Een manier om de tijd door te komen is om leuke spelletjes te spelen met je kind(eren).

Dit raad spelletje is een spelletje wat je zo hebt gemaakt en zeker voor de nodige hilariteit zal zorgen.

Hoe kan ik aan de raad plaatjes komen?

Download de twee kaarten uit. Knip de plaatjes uit. Gebruik hiervoor een stevig papier. Als je printer dit niet aan kan. Plak er na het uitprinten dan een stuk karton onder. En knip dan de plaatjes uit. Dit doe je om te voorkomen dat een ander kan zien wat er op je plaatje staat. Hieronder heb ik de link naar de verschillende te downloaden Raad plaatjes. ↓

Raad plaatjes downloaden

Gedownload en hoe nu verder?

Als je alle plaatjes hebt uit geknipt kan het spel beginnen.

Het spel is denk ik lastig te spelen voor kinderen onder de 7 jaar. Misschien zelfs pas vanaf een jaar of 8. Zelf kan je het beste inschatten wat je kin(eren) aan kan. Het spel speel je met minimaal 2 personen. Maar hoe meer hoe leuker.

Lees ook eens:Lego opdrachten kaarten

Het doel van het spel:

Een persoon pakt het kaartje, de woorden op het kaartje mag je niet zeggen. Zodra je dat wel doet ben je af. De anderen moeten raden wat jij op je kaartje hebt staan. Rara wat ben ik?

De persoon die het als eerste raad krijgt het kaartje. Als alle kaarten op zijn heeft de persoon met de meeste kaartjes gewonnen.

De plaatjes hebben een verschil in de aantal woorden die ze niet mogen uitspreken. Dit omdat sommige woorden makkelijker of juist moeilijker zijn om te raden.

Raad plaatjes. vanaf 7 jaar. Een spel vol hilariteit BMeloW.nl

Lees ook eens: 75 manieren om kinderen bezig te houden

Tip:

  • Je kan het zo moeilijk mogelijk maken. Dit door bijvoorbeeld het alleen te mogen uitbeelden. Uiteraard vervalt dan de woorden die je niet mag uitspreken.
  • Of print alle thema’s twee keer uit zodat je het als memorie kan spelen.

Ik hoop dat je heel veel plezier mag beleven met de raad plaatjes. Op dit moment heb ik er 48 voor je gemaakt. Hiermee kan je even voort. Ik ga er in de loop van de tijd nog veel meer maken. Is er een bepaald thema waarvoor jij graag raad plaatjes wilt zien?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Pin It on Pinterest

Share This