Ravensburger komt met nog meer leerzame speelgoed. Ik ben al jaren fan van de leerzame speelgoed uit de volgende series. En nu kreeg ik ook nog eens de kans op een aantal nieuwe producten te testen. Ik heb het dan over de nieuwste van Tiptoi® en de ScienceX®-serie.

Laat ik beginnen met de ScienceX®-serie.

Van deze serie heb ik in het verleden al een aantal gekocht. De perfecte cadeau voor mijn zoon die gek is op techniek, gadgets en scheikunde. De speelgoed uit de  ScienceX®-serie is behalve leerzaam ook uitdagend. Iets wat mijn zoon echt nodig heeft.

Tuurlijk zit hij het liefst achter de spelcomputer. Alleen is die verbannen naar de kelder. Bank hangen is nu zijn meest favoriete bezigheid. Maar voor dit soort speelgoed is hij goed te porren.

Zelf had ik al bedacht dat ik  ScienceX® Elektrotechniek voor hem wilde gaan kopen. Ik kon en kan niet heel veel voor hem bedenken. 12 is toch wel een rot leeftijd. Ik was dan ook uiterst enthousiast toen ik las dat Ravensburger  weer een nieuwe op de markt heeft gebracht. Lucky me, Lucke son.

Ravensburger ScienceX® elektro Huis

Met de nieuwe experimenteerdoos van ScienceX® elektro huis komen jonge onderzoekers vanaf 8 jaar. Aan de hand van superleuke en uitdagende opdrachten kom je alles te weten over de wereld van de elektrotechniek. Ga aan de slag en bouw je eigen 3D elektro huis met mooie licht- en geluidseffecten!

Helaas kan ik er geen review over schrijven. Nog niet althans. Aangezien mijn kinderen al genoeg hebben gehad ga ik het met de feestdagen cadeau geven. Normaal zal ik het dan zelf testen. Stiekem. Maar in dit geval gaat dat echt niet. De huis bestaat uit kartonnen onderdelen die allemaal in elkaar gezet moet worden. Met de elektrische onderdelen nog allemaal los verpakt is dit geen goed idee. Je houd het dan ook te goed van mij. Toch wilde ik het alvast noemen. Zodra ik er een review over hebt geschreven zal ik het via sociale media je laten weten.

Heb jij de elektro huis? Zo ja wat vind jij er van?

Ravensburger presenteert- Tiptoi® atlas en de ScienceX® elektro huis. Tiptoi atlas azie BMelloW.nl

Tiptoi® wereldatlas

Zins het op de markt is gebracht ben ik al fan van Tiptoi®. Ik hou van leerzaam speelgoed. En dit is perfect speelgoed. Interactief bezig zijn met een pen in je handen die terug praat. Geweldig toch.

We zijn ooit begonnen we met tiptoi® Starterset boek Boerderij En al snel werd het spel De engelse detective er aan toe gevoegd. Ook dit jaar had ik al weer in mijn hoofd op van Tiptoi® aan te schaffen. Dit keer voor mijn jongste zoon. Ik was dan ook aangenaam verrast dat Tiptoi® met een wereldatlas kwam. Perfect cadeau. Dat ik het mag reviewen is natuurlijk helemaal mooi.

Op onze aarde is veel te ontdekken. Met tiptoi® gaan kinderen op een reis rond de wereld en leren ze continenten, zeeën, landen en hoofdsteden kennen. Ze tippen zelf met de tiptoi® op de plaatjes in het boek of op de kaart en horen daarbij passende geluiden, liedjes en spannende informatie.

Met meer dan 1500 levensechte geluiden, verhalen, dialogen en gedetailleerde afbeeldingen leren ze de wereld en zijn bewoners kennen. De vele zoek-, tel- en quiz-spellen wordt hun kennis op een speelse manier uitgebreid.Met liedjes die uitnodigen om mee te zingen.

Wat vinden we van de Tiptoi® wereldatlas?

Het is even lastig om de batterijen in de pen te krijgen maar daarna kan je na een duidelijke uitleg van start. Je leert :

• de continenten en zeeën
• landen en hoofdsteden
• dieren en landschappen
• mensen, talen en culturen

Luister naar wat er wordt verteld of beantwoord de vragen. Hoe dan ook het is een hele leuke manier om de wereld beter te leren kennen.

Conclusie:

Na wat ruziën met de pen en batterijen kon je direct aan de slag. Vergeet niet je pen eerst te activeren op het speciaal bijgeleverde losse blaadje. Anders doet de pen het niet. Alleen bij het eerste gebruik. Hierna is het niet meer nodig. Het bijgeleverde boek is mooi vormgegeven. De geluiden levens echt. Zelfs voor mij is het nog een leuke manier om wat meer te leren over de wereld. De bijgeleverde wereldkaart maakt het alleen maar leuker om op zoek te gaan. Maar verduidelijkt ook de ligging van landen en wereld delen.

Ik vind ook dit keer Tiptoi weer geslaagd is. Ik raad dit dan ook aan als de perfecte cadeau voor de feestdagen. Het is niet het goedkoopste speelgoed maar je geld meer dan waard. Je hoeft maar een keer de starter set aan te schaffen. De overige boeken kan je los kopen en daarmee goedkoper.

Overige informatie:

Tiptoi® wereldatlas en de ScienceX® elektro Huis zijn te verkrijgen bij speelgoed winkels en bij bol.com.

De Tiptoi® wereldatlas starters set is te koop voor €38,99 of als los boek voor €26,99 Geschikt voor kinderen vanaf 5-8 jaar Al denk ik dat het pas echt actief te gebruiken is voor een kind die iets ouder zijn dan 5.

De ScienceX® elektro Huis is te koop voor €27,99 Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Al heb ik het zelf nog niet getest. Met alles wat ik heb gezien denk ik dat dit wel de juiste richtlijn is.

Tip:

  • Vergelijk de prijzen online voordat het het aanschaft. Winkels stunten met hun prijzen. En verschillen per winkel nog net niet per dag.
  • O ja zorg dat je 2 AAA batterijen in huis heb als je de Tiptoi® cadeau geeft. Niks is vervelender als je kind zijn/ haar nieuwe cadeau niet uit kan proberen.

Lees ook eens: My little pony speelgoed

Wat staat er bij jou kinderen op het verlanglijstje? Ken je deze Ravensburger Speelgoed lijn: Tiptoi® en SienceX® al? 

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This