Elke laatste woensdag van de maand zal ik met een recept van de maand komen. Vier nieuwe recepten getest door mijn gezin. En één daarvan wint de titel recept van de maand. Maar omdat deze maand de feestdagen voor de deur staan wil het recept van de maand vervroegen. En is het iets anders dan normaal. Dit keer ben ik op zoek gegaan naar een aantal overheerlijke kerst recepten op het internet. De bovendien kids “proef” zijn.

Een mooi gedekte tafel. Met meerdere gangen. Eten waar je nooit van hebt gehoord tot die dag. Nee dat is niet hoe ik mij het kerstdiner kan herinneren. Ik kom uit een grote familie. En waar we het ook vieren zijn er altijd meer mensen dan stoelen.

Een eettafel staat eerder vol met veel verschillende gerechten. Waar iedereen zijn eigen bordje samenstelt en ergens in het huis een plekje zoekt om het op te kunnen eten. Ik weet niet beter. Ik vind dit ideaal. Kinderen hoeven niet uren stil te zitten aan een tafel. Ze eten wat en kunnen weer verder gaan met spelen. Je kan op blijven scheppen voor zolang er eten is.

Als ik dan toch besluit om aan een tafel te dineren is het meestal om te gourmetten. Dit vinden mijn kinderen gezellig en spannend. Zelf je eten maken dat is toch wel de bom. Meestal doe ik dit op kerstavond met mijn gezin. Gourmetten is nu niet echt iets wat ik met een mannetje of 20 zal doen.

Maar als je mij vraagt wat ik graag kook voor de kerst is het eigenlijk niet zo veel anders dan met een verjaardag. Simpel te maken eten dat ik het liefst een dag van te voren kan klaarmaken. Thank god voor mijn Indische roots. Dit eten leent zich er perfect voor. Nee ik heb nooit traditionele  gerechten op het menu staan. Tenminste niet zo als de meeste dat gewend zijn.

Maar voor jullie heb ik een aantal overheerlijke kerst recepten gevonden die echt de moeite waard zijn. En belangrijker nog, kinderen zullen het ook nog waarderen. Tenminste, de meeste.

Lees: Bah!! Groenten, tips en trucks om je kind toch groenten te leren eten.

Voorgerecht:

Kerstsalade met garnalen en citroenmayo

De meiden van chicks love food geven deze klassieke garnalen  cocktail een nieuwe belevenis. Zelf vind ik dit er vele malen lekkerder uit zien. Mijn kinderen lusten geen rucola dus vervang ik dit voor gemengde sla. De geen die ik hier voor gebruik zit ook rucola maar daar hoor ik ze niet over dus ssst.

Kaas­souf­flé

De Allerhande heeft dit heerlijke uitziende  vegetarische gerecht. Dit ziet er super leuk uit op tafel en daarom alleen al vind ik dit een must. Maar ook omdat de meeste mensen dit wel zullen lusten.  Met een paar simpele ingrediënten tover je iets lekkers op tafel.

Paddenstoelen truffelsoep

Lekkerste recepten heeft heerlijke recepten waaronder een soepje. Maar voor de kerst even een niet alledaagse twist aan een simpel soepje.

Aardappelkoekjes

Ik heb voor jullie nog een heerlijk recept gevonden op de site van Bright mood food. Perfect voor gourmetten als je niet alleen maar vlees er bij wilt eten. En ook dit zullen de meest kinderen lusten.

Hoofdgerecht:

Risotto met pesto, spinazie en room

Lekker en simpel heeft een vegetarisch gerecht. Wat is er niet lekker te vinden aan dit gerecht. Perfecte combo.

Kerst kalkoen.

Jamie magazine heeft een aantal  vlees soorten die met kerst op de menu kaart staan en kalkoen is daar één van. Speciaal voor jou een klassiek gerecht. Net als Geglaceerde kerstham.

Visnuggets met parmezaanse kaas en pompoenpitten korstje

Chicks love food heft het perfecte kinderkerst recept. Dit gerecht zal vooral bij kinderen in de smaak vallen. En daarom komt het ook in mijn lijstje voor.

Nagerechten:

Klassieke kersttrifle

24kitchen heeft  zoveel lekkere nagerechten. Maar een trifle is toch wel een gerecht dat echt bij kerst hoort. Het is in zo veel verschillende varianten te maken. Maar voor de kerst koos ik voor een klassieker.

New York chee­se­ca­ke

Nog een heerlijk recept uit de Allerhande. Ik hou van cheesecake. En ook dit is in zo veel variatie te maken. Maar dit recept is hoe cheesecake van oorsprong bedoeld is.

Inmiddels heb ik dit recept gemaakt. Erg lekker is het. Smaakt naar een cheesecake zoals het bedoeld is. En heeft niks extra’s nodig.  Dit recept krijgt van mij een dikke 8,5

Crème brûlée

24kitchen Tja ik moest  er toch nog eentje van hun vernoemen. Ook dit is een overheerlijk kerst recept en kan eigenlijk niet ontbreken tijdens de kerst.

Ik heb een aantal overheerlijke kerst recepten voor je op een rijtje gezet. Ik hoop dat het je inspiratie geeft voor de feestdagen. Als je besluit om een van de gerechten te maken. Laat me dan even weten wat je er van vond.

Maar als je mij vraagt wat ik meestal kook dan is het toch wel een mix van Indonesische gerechten. Welke dat zijn. Ik zal het je vertellen. Het varieert nog wel eens maar in het algemeen staat het volgende bij mij thuis op het menu:

 
  • Gado Gado
  • Witte rijst, nasi
  • Frikadel pan
  • kippenpoten of vleugels
  • tempé goreng
  • sambal rawit of sambal tomaat
  • atjar
  • kroepoek
    sato ajam soep.

Het lijkt veel en dat is het ook best wel. Maar omdat ik deze gerechte kan maken zonder er bij na te denken is het geen stress. En alles is van te voren te maken. Ik vind het eten een dag later vaak lekkerder. Aangezien de kruiden er dan lekker in is getrokken.

Wat ik zelf ga maken aan overheerlijke kerstgerechten dit jaar? Ik ben er nog niet over uit.

Wat ga jij maken dit jaar of ben je er net als ik nog niet over uit. Of weet jij nog een  kerst recept die toch echt aan het rijtje toe gevoegd moet worden. Laat het mij dan weten.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Pin It on Pinterest

Share This