Recept van de maand is een maandelijks terug kerende rubriek. In deze rubriek zal ik elke week een nieuw recept uitproberen. Aan het eind van de maand zal er een favoriet recept gekozen worden door mijn gezin. Dit wordt dan het recept van de maand. Natuurlijk zal ik rekening houden met het seizoen en de daarbij horende feestdagen.

Het is weer zo ver. Een aantal lekkere recepten voor jou. Deze maand geen gerechten maar een aantal heerlijke hapjes. Om zomaar te eten maar zeker een dikke hit tijdens een feestje. Hapjes waar je geen genoeg van kan krijgen. Tenminste mijn gezin niet.

Spinazie-fetarol

Het gerecht komt van de dirk. Er staat bij dat het een hoofdgerecht is maar sorry ik kan dit niet als een hoofdgerecht zien. Hier eten we het als een hapje. Lekker tussendoortje. Het is geïnspireerd op de Turkse keuken. En is zeker meer dan de moeite waard. Hier in huis vond bijna iedereen het lekker. Mijn jongste zoon is gewoon een lastigere eter dan de rest. Dit recept krijgt van mij een dikke 8.

Indische Saucijzenbroodjes

Dit is toch wel een heel erg lekker gerecht van 24kitchen . Het vraagt om wat werk. Hier staat hoe je het deeg zelf moet maken. Daar ben ik te lui voor ik gebruik gewoon kant en klaren deeg. Een hapje moet in mijn ogen niet te veel werk zijn. Zelf heb ik als indo de pittige variant een aantal keren gemaakt. Mijn kinderen zijn er gek op. Dit recept krijgt van mij een dikke 8.5

Indische pasteitjes

Kokkie slomo Heeft een van mijn favoriete recepten. Eerlijk gezegd vervloek ik dit om te maken. Maar het is zo lekker. Ik kan het je toch niet ontzeggen. Dit is altijd een grote hit in mijn huis.  Een van de lekkerste hapjes die er bestaat. Op feestjes en partijtjes is het altijd zo op.  Dit recept krijgt van mij een dikke 9,5

Recept van de maand februari, Hapjes

Voordat ik mijn huidige vriend leerde kennen was ik helemaal niet bekend met de Antilliaans keuken. Maar ik leerde de keuken al snel beter kennen. En het is heerlijk. Al ben ik nog niet zo een bedreven kokkin in die keuken. Zo nu en dan pak ik de kookboeken er bij en maak ik er wat uit. Zo liep ik ook tegen dit recept aan.

En dit is de winnaar van deze maand:

Antilliaanse kaas balletjes.

Dit recept is zo makkelijk dat het weinig tot geen uitleg nodig heeft.  Een dikke hit op elk feestje. En ontbreekt er dan ook nooit. Zo simpel om te maken. En heeft vrijwel geen voorbereidingen nog tijd er voor nodig. Antiliaans eten,nl maakt ze bijna zoals ik het maak. Alleen gebruik ik er een pittig geraspte kaas voor. Maar dit is natuurlijk maar net wat je voorkeur heeft. Dit recept krijgt van mij een dikke 10

Nu hoor ik sommige denken. Hoe kan het dat je de Antilliaanse balletjes het recept van de maand vind en niet de heerlijke Indische pasteitjes. Dat is puur omdat het best wel veel werk is. Ik heb nog steeds niet de handigheid met de pasteitjes. Of ik het nu uit de losse pols maak of met een pastei vorm. Ik blijf in gevecht. Dat is de enigste reden.

Lees ook eens: Arabisch geïnspireerde recepten

Welk recept denk jij dat je het lekkerst gaat vinden? Of heb jij misschien een recept waarvan ik die toch echt moet uitproberen.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

 

Pin It on Pinterest

Share This