Recept van de maand is een maandelijks terug kerende rubriek zijn op elke laatste woensdag van de maand. In deze rubriek zal ik elke week een nieuw recept uitproberen. Aan het eind van de maand zal er een favoriet recept gekozen worden door mijn gezin. Dit wordt dan het recept van de maand. Natuurlijk zal ik rekening houden met het seizoen en de daarbij horende feestdagen.

Heb je vorige maand de recept van de maand gelezen. Daar had ik lekkere gerechten voor jou gevonden op het internet. Alleen had ik toen niet de kans om al deze gerechten uit te proberen. Dit was een uitzondering. De gerechten waar ik vanaf nu wat over zal vertellen zullen allemaal uitgeprobeerd zijn door mij en mijn gezin.

Recept van de maand januari 2017:

Eerst zal ik de drie recepten voor jou noemen die het niet zijn geworden. Plus een korte toelichting over het recept.

Zucchini alla parmigiana

Dit recept van de allerhande is zeker de moeite waard. Alleen ik miste er nog iets bij. Ik had er pasta bij gekookt met een beetje zout en peper. De pasta heb ik er bij geserveerd.

Dit recept krijgt van mij een 7

Snelle pad thai

Ook dit recept komt weer uit de allerhande. Het is een heerlijk recept. Zeker als het weer wat warmer wordt is het een perfect gerecht. Het is lekker en licht verteerbaar. Iedereen was bij mij in huis overtuigt van het gerecht. Minpuntje ik vond het erg Nederlands. Het was naar mijn idee meer geïnspireerd op de Thaise keuken,  maar zeker niet Thais eten. Ondanks dat was het erg lekker.  Dit recept krijgt van mij een 8

Penne con pasto

Van dit gerecht had ik niet verwacht dat mijn jongste zoon het zou lusten. Maar hij vond het heerlijk. dat zegt toch wel wat. Ik ben al jaren gek op dit gerecht maar van wegen mijn jongste zoon nooit eerder gemaakt. Het recept van de dirk.

Dit recept krijgt van mij een 8

Recept van de maand januari 2017:

Voordat ik jullie dat recept geven wil ik er wat meer over vertellen. Firma mama  schreef een tijd terug over een tortillataart. Ik was bij het lezen van de titel al geïnteresseerd. Taart en tortilla, kijk dat zijn nu twee dingen die iedereen in mijn huis lust. Daar kan ik vast wel wat mee. Ik las het recept en dacht meteen die ga ik opslaan. Die moet ik een keer maken.

En zo kwam het, ik vroeg aan het gezin: Wat willen jullie eten? Bonen hoorde ik ze unaniem zeggen. Maar ja welke? Bruinebonen, kidneybonen. Ineens dacht ik aan het recept die ik eerlijk gezegd al weer vergeten was. Zo kwam het dat ik het recept er bij ging halen.

Firma mama had het recept zelf van Allerhande. Door hier te kijken vond ik zelfs nog een paar soortgelijke recepten. Waarvan ik er binnenkort 1 moet maken van mijn oudste. Wordt dus vervolgd.

En dit is het dan de winnaar van deze maand:

Recept van de maand januari 2017 BMelloW

Recept van de maand januari 2017:

De tortillataart

Dit was echt de absolute winnaar. Ik snap waarom dit bij Dewi van Firma mama graag wordt gegeten. Mijn kinderen waren erg enthousiast.

Wel heb ik na het lezen van het recept een aantal aanpassingen gedaan. Zo heb ik er nog een uitje en knoflook gebakken bij de gehakt en bonen. Van de gewone kaas heb ik pittige kaas gebruikt. Ook had ik er nog een beetje rijst bij gemaakt. Ik ben en blijf een indo en zonder rijst is het geen maaltijd voor me. Dit hoef je natuurlijk niet te doen.

Punt van kritiek ik miste een beetje koriander. Een klein beetje limoensap er over heen zal ook geen kwaad gekund. Natuurlijk hoef je je niks aan te trekken van wat ik er aan mis.

Het recept staat vanaf nu met regelmaat op de menukaart.

Ik zou zeggen maak het recept en probeer het uit. Oordeel zelf. Misschien vind jij mijn toevoegingen niet nodig, dat kan.

Dit recept krijgt van mij een dikke 8,5

Lees ook eens: Overheerlijke hapjes.

Welk recept denk jij dat je het lekkerst gaat vinden? Of heb jij misschien een recept waarvan ik die toch echt moet uitproberen.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This