Ik mag een review schrijven over het nieuwe model van Aftershokz. Namelijk de Trekz Titanium Mini. Uiteraard was ik al enthousiast toen ik las over dit product. Anders was ik ook niet dit product gaan reviewen. Met alles wat ik er over las was ik er van overtuigd dat het perfect bij mijn gezin zou passen. En wel om het volgende. Er is hier altijd wel iemand met een koptelefoon op. Maar als ik ze dan roep of tegen ze praat wordt ik niet gehoord. Erg irritant. Met alles wat Aftershokz beloofd moet het dan wel een perfecte aanwinst zijn voor mijn gezin.

Aftershokz hoe werkt het?

Aftershokz maakt gebruik van transducers om een ultrasone geluidsgolf via het kaakbeen door te geven aan het binnenoor. Waardoor geluid het slakkenhuis bereikt zonder dat het trommelvlies wordt belast. De oren van de luisteraar worden niet bedekt, en omgevingsgeluid blijft daardoor goed hoorbaar.

Voor wie is het bestemd?

Aftershokz is ideaal voor onderweg. Bijna alle schoolgaande kinderen beschikken tegenwoordig over een smartphone. Op de fiets naar school en terug naar huis bellen ze of luisteren zij graag muziek. Met deze koptelefoon horen ze veel beter wat er om hen heen gebeurt. Zo kunnen ook zij op een veilige en comfortabele manier naar muziek luisteren.

De Trekz Titanium Mini leent zich ook goed voor gebruik tijdens sporten, want hij is net als de andere Aftershokz-modellen zweetbestendig en beschikt over een titanium-frame voor optimale flexibiliteit en duurzaamheid.

Wat maakt de Mini anders dan zijn voorgangers?

Het verschil zit in de nekband: bij de Mini is deze 15,5 centimeter, in vergelijking met de 18,7 centimeter van de band van het reguliere model. Daardoor is de Trekz Mini niet alleen geschikt voor mannen en vrouwen met een kleiner hoofd, maar ook de ultieme koptelefoon voor jongere gebruikers.

Wat vind ik van de Trekz Titanium Mini?

Bij binnenkomst werd er meteen aangevallen op het pakketje. Dat moet toch meteen getest worden. Althans volgens mijn jongens. Die ik had verteld over een te arriveren pakketje en wat het is. Maar dat testen ging helaas niet. Eerst moest het een paar uur opgeladen worden.

Nadat dat gebeurt was vielen mijn jongens nog net niet over elkaar heen om als eerst de Trekz Titanium Mini uit te proberen.

Je hoeft geen techneut te zijn om de Trekz Titanium Mini aan de praat te krijgen. Oké ik geef toe mijn oudste zoon deed het voor. Die was mij voor. En is toch meer de techneut van ons tweeën. Maar uiteindelijk was het niet meer dan de twee apparaten via bluetooth verbinding te laten maken. Heel simpel dus.

Voor zowel mij en mijn jongens pas de de Trekz Titanium Mini perfect. Mijn vriend heeft kennelijk een te groot hoofd voor dit model. Gelukkig komt het model in verschillende grote en dus vast ook een geschikte voor hem.

Wat mij opviel aan de koptelefoon is dat het anders is dan alle andere koptelefoons die ik ooit hebt gehad of nog steeds rond dwalen in mijn huis. Ten eerste is het draadloos. Dat is al erg fijn. Geen gedoe meer met draden die bij mij altijd in de weg zitten. Maar wat nog veel belangrijker is is toch wel de flexibiliteit  dat het heeft. Je kan het werkelijk waar alle kanten op buigen en toch komt het meteen terug in zijn oorspronkelijke vorm. Zeker een must in mijn huis waar de jongens werkelijk waar alles slopen.

Bij het opzetten van de de Trekz Titanium Mini wordt pas echt duidelijk wat dit onderscheid van alle andere koptelefoons. Je draagt geen oordoppen in je oor. Maar ook niet op je oor. Huh, wat!!! Precies dat. Je plaats het boven je oor. Dit zorgt er voor dat je prima kan horen wat er om je heen gebeurt maar toch kan genieten van muziek.

Aftershokz mini review BMelloW

Conclusie:

Alles wat Aftershokz verteld over de Trekz Titanium Mini is waar. Het is een heerlijke koptelefoon. Je merkt niet dat je het op hebt. Je hoort alles om je heen maar toch ook je muziek, of wat je ook beluisterd. Het is een ideale koptelefoon voor onderweg in het verkeer. Maar ook voor in huis. Ik ben niet van het intensieve sporten. Dus daar kan ik niks over zeggen. Wel is het een ideale koptelefoon om mee te hardlopen. Ik kan me voorstellen dat de Trekz Titanium Mini ook tijdens andere sporten prima zal functioneren.

De kinderen konden er gewoon mee spelen zonder dat het in de weg zit. Ook blijft het gewoon zitten.

Plus punt: ik ging even uitproberen hoe ver het bereik van de Trekz Titanium Mini is. Mijn telefoon liet ik in de woonkamer liggen en liep er mee op mijn hoofd door het huis. Pas na een meter of 6 kreeg de koptelefoon moeite met het bereik.

Na 4 uur te hebben gebruikt doet de batterij het nog steeds. Tijdens een intensief dagje hoef je dus niet bang te zijn dat je batterij snel leeg raakt.

Min puntje kan zijn voor de echte muziek liefhebber dat het geluid anders binnen komt. De bassen zijn minder. En ook al hoorde ik het in het begin. Na mate ik de Trekz Titanium Mini langer op had hoorde ik het niet meer. Het went dus.

De Trekz Titanium Mini van Aftershokz is voor mij en mijn gezin een heerlijke Koptelefoon en zeker aan te raden. Voor mij de beste koptelefoon die ik ooit heb gehad. Het is de investering meer dan waard.

Waar is de Trekz Titanium Mini van Aftershokz te koop?

De Aftershokz Trekz Mini is in twee verschillende kleuren (roze en grijs) verkrijgbaar voor €149.95. Aftershokz is verkrijgbaar op Aftershokz.nl en daarnaast bij RunToday, Runners World, Bever, Bol.com en BCC.”]

We gaan in dit gezin nog erg lang veel plezier aan de Aftershokz Trekz Mini beleven. De koptelefoon mag ik houden en daar ben ik meer dan blij mee.

Kennen jullie deze koptelefoon al? Zo ja wat vind jij er van?  En als je het niet gebruikt zou jij het mogelijk gaan gebruiken? Ik hoor graag jou mening.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This