Het is weer donderdag en dat betekend crea cross tijd. De uitdaging van deze week is de toekomst. Ik besloot om robots te maken van wc papier. Leuk en simpel te maken in nog geen 15 minuten. 
Perfect om even met je kind(eren) rond de tafel te zitten tijdens deze koude dagen.

Met de crea cross opdracht van deze week had ik veel moeite. Zo veel dingen spookte door mijn hoofd. Maar waar denk ik aan, als ik aan de toekomst denk. 

Ik denk aan een leven waarin nog veel meer geautomatiseerd is. En wereld waarin we niet meer om robots heen kunnen. Ons huis gerund door robots. Zo ontstond het idee van de robots en wc rollen.

DIY met wc rollen doen het altijd erg goed. En leuk om iets mee te maken. Een van de robots gaf ik een dweil in zijn handen. Als ik later een robot in mijn huis heb, laat het dan maar een schoonmaak robot zijn.

Robot van wc rollen

Lees eens: Bij van wc rollen

Robot van wc rollen

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ 

Tijdsduur: <15 minuten

Benodigdheden:

 • Wc rollen
 • Lijm
 • Papier
 • Schaar
 • Versiersels

Werkbeschrijving:

De robot van wc papier kan je op verschillende manieren maken. De onderdelen die ik hiervoor gebruik ook. In de werkbeschrijving zal ik vertellen wat ik heb gebruikt. Maar wat je ook kan gebruiken. Omdat je verschillende materialen kan gebruiken heb ik niet alle benodigdheden genoemd. Wat ik heb benoemd is wat je minimaal nodig hebt om er mee aan de slag te kunnen.

Lees ook eens: leukste dieren van wc rollen

Wc rol kleuren

 • Je kan er voor kiezen om de wc rol te verven in de kleur van je keuze. Laat dit daarna goed drogen. Als je kiest voor verven gaat het project uiteraard wat langer duren dan mijn beoogde 15 minuten.
 • Ik heb een stukje papier om de wc rol gewikkeld. de zijkant vast geplakt met lijm. Zorg dat je aan de boven en onderkant extra papier hebt. Dit vouw je naar binnen. Vast lijmen is niet echt nodig. Denk je dit is wel nodig dan kan dat uiteraard.
 • Wat ook een leuk effect zal geven, (maar wel wat moeilijker is om te gebruiken) dat is aluminiumfolie. Wikkel net als bij het papier de folie om de wc rol heen.

Armen maken

 • Je kan op verschillende manieren de armen maken:
 • Muizen trappetjes maken en aan beide kanten van de wc rol vast plakken.
 • Pijpenrager of rietje gebruiken. Deze vragen beide om de zelfde manier van aanpak. En is de manier hoe ik de armen hebt gemaakt. Maak aan de zijkant van de wc rol gaatjes op de plek waar je de armen wilt hebben.
 • Haal de pijpenrager of rietje er doorheen. Waarschijnlijk moet je een stukje van het rietje of pijpenrager afknippen.
 • Gebruik je een pijpenrager dan kan je aan de uiteinden van de arm een klein stukje oprollen zodat het op een hand lijkt.

Lees ook eens: sneeuwpop van wc rollen

Versieren van de robot

Het aankleden van de robot kan beginnen. Yeah!! Hierin  je je uitleven en uiteraard naar eigen inzicht. Ik zal je vertellen wat ik heb gedaan…

 • Ik heb een rechthoek geknipt uit een stukje papier. Ogen op geplakt. zodat er een gezicht ontstond. Heb je geen wiebel ogen? Je kan het er ook met een stift op tekenen. Of met een perforator twee cirkels maken en dat gebruiken als ogen.
 • Op de buik heb ik een stuk vierkant papier geplakt.
 • Daarna ben ik op de buik diverse steentjes gaan plakken. Dit moeten verschillende gekleurde knoppen voorstellen.
 • De robot van wc papier is klaar.

Ik hoop dat je het wee leuk vond en geïnspireerd bent om met je kind(eren) aan d slag te gaan. Leuk om thuis te maken maar ook perfect voor een knutsel project op school of B.S.O. Maak jij of je kind(eren) wel eens iets met wc rollen? Zo ja wat?

Veel knutsel plezier,

Melanie mijn naam. BMelloW.nl
Linkparty crea cross BMelloW.nl

Crea cross 2019

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. In het nieuwe jaar gaan we Crea cross nog leuker maken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers.

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een instagram foto, een facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo.

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Thuisleven

Deze week is er weer een nieuwe co-host. Dit keer het duo Linda en Miranda met een groep gastbloggers. Thuisleven is een webblog dat zich richt op ons leven in-en-om huis. Je kunt hier dan ook alles vinden over lifestyle, vakanties, dagjes uit, lifehacks en alle andere dagelijkse beslommeringen. Dit is hoe thuisleven zich omschrijft en veel beter kan ik het niet.

Wil je zien wat er gemaakt is voor de crea ross uitdaging? Ga dan snel naar thuisleven om een kijkje te nemen.

Wil je thuisleven volgen dan kan dat onder anderen op: Facebook

Denk je dat wil ik ook wel eens Co-host zijn, dat kan. Stuur een email naar Ilse: Ilse@kreanimo.be of neem even contact op met mij of Natasha voor meer info.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natasha van mama duizendpoot (de andere Co-host). Natascha maakte dit keer een rol kussen die veranderd van rups in een vlinder.

Link Party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken.

Inlinkz Link Party

Pin It on Pinterest

Share This