Rode jurken must have. Op een dag als Dress red day vond ik het wel zo leuk om een aantal jurken voor je op een rijtje te zetten. Voor meisjes en dames. Jurken die eigenlijk niet mogen ontbreken in je kleding kast.

Dress red day

Voordat ik je laat zien voor welke jurken ik heb gekozen. Wil ik het in het kort hebben over Dress red day. Waar staat het eigenlijk voor?

Op 29 september is het Dress Red Day. De Hartstichting roept die dag iedereen op iets roods te dragen om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Hartproblemen worden bij vrouwen nog te vaak over het hoofd gezien. Er moet nu een test komen die vrouwenlevens redt. Op dit moment zetten wij ons in om die test te ontwikkelen. Help je mee? Geef voor het vrouwenhart! 

Heb je vandaag nog niks roods aan. Kleed je dan snel om. en draag rood. Alles mag en kan je dragen, zolang het maar rood is. Daag je vrienden, familie en collega’s ook uit om rood te dragen. Maak er een foto van en deel het op sociale media. #dressredday.

Shirley schreef een tijd terug een ontroerende blog. Hierin verteld ze haar verhaal van haar dochter dat met 3 maanden oud al een pacemaker kreeg. Met haar verhaal in mijn achterhoofd weet ik des te meer hoe belangrijk het is wat de Hartstichting voor goeds doet.  Dus sta er alsjeblieft een moment bij stil.

Rood:

Rood is toch wel een beetje het vergeten kleur. Eerlijk bekennen ik heb er ook niet veel van in mijn kast hangen. Terwijl ik het wel een mooie kleur vind. Zeker tijdens de koudere dagen kan deze kleur je garderobe een beetje gezelligheid geven.

Jurken ook echt een item waarvan ik er best een aantal van in mijn kast heb hangen. Ik ben er gek op. Je trekt een jurk aan en je bent aangekleed. Weinig nadenken nodig.

Omdat het dress red day is vond ik het leuk om voor jou een aantal rode jurken op een rijtje te zetten. Verschillende modellen. Zodat er voor elk wel iets tussen moet zitten. Alles wat ik heb uitgekozen zou ik ook zeker zelf dragen of bij mijn dochter aan geven.

En dan nu de jurken:

Rode jurken voor meisjes:

Retour jurkje

maat 104 t/m 164

Retour een merk dat ik persoonlijk erg leuk vind. En deze sweater jurk is niet alleen stoer. Het is werkelijk overal mee te combineren. Legging, skinny jeans, maillot, laarzen, boots of gympen. De combinatie mogelijkheden zijn eindeloos. En daarmee ideaal.

Chaos and order Maira Red

Maat 89 t/m 152

Ik ben werkelijk verliefd geworden op dit jurkje. Mooie details en print maken dit jurkje tot een must have.

WE Fashion shirt dress 

Maat 92 t/m 164

Een ruitje hoort deze winter in je garderobe. En dit jurkje heeft net dat kleine beetje extra. En daardoor onderscheid dit jurkje zich van andere geruite jurkjes.

Mim-Pi jurk

Maat 98 t/m 140

Wat dit jurkje zo geweldig is de simpele eenvoud maar door de stof keuzen een echte eyecatcher. De kleine subtiele details maken dit tot een perfect kerst jurkje. Maar ook de ideale jurk om de koude wintermaanden door te komen.

GAP Cocktailjurk – russian red

Maat 110 t/m 176

Prachtig bordeaux rode jurk met pailletjes is perfect voor de feestdagen of welk feestje dan ook.

C&A Palomino Jurk 

Maat 92 t/m 140

Super lief geruit jurkje met rushes  langs de schouder.

Beebielove jurk

Maat 68 t/m 104

Speciaal voor de kleintjes een heerlijk jurkje. Een jurkje voor de aller kleinste zoals ik het maar zelden zie. De details maken het jurkje helemaal af. De gouden sterren geven het een feestelijk tintje. Terwijl het model vooral comfortabel is.

BPC Kerst jurkje 

Maat 56 t/m 110

Zeg nu zelf. Dit is toch te schattig. Ik moest het dan ook wel met je delen. Je kleintje zal hier zeker de show stelen tijdens de feestdagen.

Rode jurken voor dames:

Scotch & Soda Metallic blousejurk

Oke, deze jurk is niet bepaald goedkoop. Maar er is iets met Scotch en soda. Zo vaak zie ik mooie dingen van dit merk voorbij komen. Zo ook deze jurk.

Tante Betsy Dress Vera 

Neem zeker even een kijkje op de website  van Een theelepel geluk. Cynthia verkoopt zins kort de vrolijke jurken van Tante Betsy. Deze heerlijke jurk is ideaal voor als je als drukke mama achter je kinderen aan moet rennen. Zowel netjes als sportief te dragen. En daardoor een van mijn favoriete.

H&M Gebreide jurk

Dit jurkje is zeker niet geschikt voor elke lichaamsvorm. En met mijn brede heupen zal ik me hier iets te zelfbewust in voelen. Neemt niet weg dat het een hele mooie nauwsluitende, ribgebreide jurk is.

Puma Korte jurk 

Ik vind dit echt te gek. Al heb ik 1 kanttekening bij deze jurk. Ik vind dit jurkje toch echt het leukst met gympen en blote benen. Niet echt ideaal in de winter. Maar ik vind het te leuk om niet te laten zien.

Vintage Chic for TopVintage 50s Linda Lace Pencil Dress in Red

Een prachtige jurk voor een avondje uit. Of als je tijdens de feestdagen er net wat netter uit wilt zien. Het jaren 50 model jurkje zal zeker de aandacht trekken. Een uniek jurkje is het zeker.

Schotse ruit Jurk

Omdat een schotse ruit niet mag ontbreken in je kleding kast. En deze net dat beetje exra’s heeft.

KNITTED OVERSIZED

Heerlijk zo een jurk om in te wonen.

Asymmetrische Off-Shoulder Mullet Maxi Jurk Bordeaux.

Ik vind het high low idee altijd wel intrigerend in een rok of jurk. En daardoor is dit jurkje voor mij in ieder geval een must have.

Lees ook eens:Kindermode van Esprit najaar 2017

Dit was het dan weer. Mijn overzicht met rode jurken.  Ik vind de gekozen jurken allemaal leuk op hun eigen manier. Zo vind ik het jurkje van chaos and order voor de meisjes echt super.

Voor de dames heb ik twee favoriete. Zowel het jurkje van tante Betsy vind ik echt heel erg leuk. Juist omdat het veelzijdig te dragen is. Maar ik heb ook wel een beetje mijn hart verloren aan het jurkje van Puma. Al vind ik het wel een lastig jurkje om in de winter te dragen. Met een maillot of legging vind ik het jurkje toch minder.

De rode jurken. Hopelijk vind jij ze ook leuk. Welke jurk vind jij het leukst? Zit er eentje tussen die je zelf zou kopen?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This