Uit liefde voor je gezin. Je kroost. Je doet ze maar echt blij wordt ik er niet van. Sterker nog sommige klussen kan ik heel erg goed uitstellen. Maar of dit nu zo een goed idee is… In de rotklusjes tag komen vragen voorbij over de minder leuke klusjes van het ouderschap.

Vorige week werd ik door Emmy van Web konijn getagd in deze tag. De rotklusjes van het ouderschap tag is bedacht door Charlotte van Aukjes wereld. Deze bestaat uit 8 vragen. Een tag die zins dien al door vele bloggers is ingevuld. Kennelijk is het een onderwerp dat nogal hoog zit bij vele ouders.

Er zijn van die taken waar ik echt niet gelukkig of ook maar enigszins blij word. Met de juiste muziek er bij aan kan het soms dragelijk worden. Maar er zijn van die klussen… Van die klussen die ik liever uitstel. Of dit nu zo’n goed idee is. Welke klussen dat zijn?

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Mijn jongens doen het zelf. Daar kijk ik zo nu en dan na. Meestal doen ze het uit hunzelf. Heel soms help ik ze er weer even aan herinneren. Mijn dochter knip ik zeker 1 keer per week maar soms ook iets meer. Haar nagels groeien erg snel.

En de teennagels?

Als de handen gedaan moeten worden kijk ik ook altijd even de tenen na. Meestal kan ik deze een week overslaan ten opzichten van de handen. Ook dit doen de jongens zelf.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Oke nu komt de bekentenis… Mijn streven is 1 keer per week. Vaker zou ik wel willen ( wie slaapt er niet graag in een heerlijk fris bed) Maar in de praktijk is 1 keer per week al een uitdaging.

De jongens hun kamer is vaak zo’n zwijnenstal dat ik niet eens in de buurt van hun bed kan komen zonder een hindernisbaan af te leggen. Omdat hun kamer opruimen een drama is. Hele tirades krijg ik naar mijn hoofd gesmeten als de kamer opgeruimd dient te worden. Omdat ik die strijd zat ben heb ik een afspraak met ze gemaakt. Iedere donderdag lever je een schappelijke kamer af. Zo niet dan verschoon ik het bed niet en moet je weer een week wachten. Het komt dan ook wel voor dat er zo 3 weken voorbij gaan. Tegen die tijd maak ik me even goed kwaad en kan het ineens wel schoon opgeleverd worden.

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Ik maak ze niet zo vaak schoon. Ik begreep dat dit niet zo goed is. Alleen als het vuil zichtbaar is maak ik het oor schoon. En net als bij de nagels doen mijn jongens dit al zelf met een wattenstaafje. Mijn dochter doe ik nog. Al vindt ze het zelf ook erg leuk om te doen. En tot mijn verbazing doet ze het voorzichtig en goed.

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?

Als mijn vriend thuis is meestal hij. En anders ik. Dit is eigenlijk zo gekomen doordat ik erg allergisch reageer op de luierdoekjes. En het dus liever niet schoon maak. Nog een bijkomstigheid, mijn dochter is een echte papa’s kindje en moet weinig van andere ( inclusief Ikke ) weten als papa thuis is.

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?

Ook nu heb ik weer wat te bekennen. Maar onze dochter is een echte probleem slaper vanaf dag 1. De kraamhulp zei al dat we een hoop te stellen zullen krijgen met haar. Slapen dat woord daar wilt ze niet aan. Een motor dat altijd maar aanstaat en nooit tot rust wilt komen. Vanaf dag 1 vast houden en dwingen te slapen. Zwachtelen hielp niet. Hoe goed we dat ook deden binnen 1 minuut had ze zich bevrijd. Op de derde dag lag ze al op haar zij. Hoe bedoel je een dwars ligger.

A fijn. na 10 keer per nacht ons bed uit te moeten en steeds haar broers wakker te maken moest er iets gebeuren. Met amper 1 jaar oud besloten we voor een peuter bed te gaan. Het ander bed klom ze al uit. Misschien zou het nu beter gaan. Maar nee. Nu ging ze alle deuren open maken en haar broers wakker maken. Spelen in huis. Uiteindelijk waren we kapot, op, moe en vooral radeloos. We namen haar bij ons in bed en zins dien slaapt ze de nacht door. Maar zelfs nu slaapt ze niet voor 10 uur ‘s avonds. Ik noem haar dan ook mijn mini ADHD er. Ze is net als haar oudste broer op die leeftijd, alleen nog erger. En die heeft de diagnose ADHD. (Zal me dan ook niet verbazen als zij later ook deze diagnose krijgt.)

Om antwoord te geven op de vraag wie er uit gaat. Meestal ik. Als er iets met de jongens is waarbij hulp geboden is dan roepen ze meestal mij er bij. Vaders is meestal niet wakker te krijgen en ik slaap zins ik kinderen heb heel licht. Elk geluidje dat ze maken en ik ben wakker. Je kan hardcore op volle volume naast mij te gehoren brengen en de kans is groot dat ik er doorheen slaap. Selectief doof zijn denk ik dan maar.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Ik heb echt een hekel aan het consultatie bureau maar dat verhaal of beter gezegd verhalen zijn goed voor een andere keer. Mijn vriend is denk ik 2 keer mee geweest. Ik werk niet altijd en hij wel. Nu heeft hij zins een jaar een andere baan en zou hij wel mee kunnen. Alleen moet ik nu niet zo vaak meer.

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

Zins de komst van mijn dochter zijn we maar 1 keer samen weg geweest. En toen kwamen we haar en de jongens op halen na afloop van het concert. Blijven slapen durf ik met mijn dochter (vanwege haar slaap gedrag) niet uit logeren te sturen. Daarvoor regelde ik meestal de oppas.

Dit was het dan weer de rotklusjes van het ouderschap tag.

Wat vind ik echt een rot klus? Dat zijn er namelijk 3:

  • Met een gezin van 5 is dit een never ending story. Was vouwen. In het bijzonder de sokken bij elkaar zoeken. Leuk al die zwarten sokken. Bedenk dat mijn jongste zoon maar 34 heeft ik 36 en mijn oudste zoon 40 Ik moet dan ook altijd de sokken vergelijken om het verschil te zien.
  • Afdrogen
  • Strijken.

Wat vind je van deze tag? En wat vind jij echte rotklusjes?

Lees ook eens: Bekentenis van een moeder

Ik ga niemand tagen in deze rotklusjes tag. Ik denk dat velen het al hebben ingevuld. Denk je na het lezen deze tag wil ik ook invullen. Ga je gang. Maar vergeet niet om Aukjes wereld te vernoemen als de bedenker.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

Berg wasgoed Rotklusjes van het ouderschap tag.

Pin It on Pinterest

Share This