1 In DIY/ Kerst/ Knutselen/ Review/ Shoppen

Schilder je eigen kersthuis van de Action.

Schilder je eigen kersthuis van de Action. BMelloW.nl

Het mag inmiddels wel duidelijk zijn dat ik een fan ben van de Action. Zo blij ben ik dat ik er eindelijk eentje in de buurt hebt. Knutsel spullen voor weinig geld. En zo kwam ik al een paar keer deze kersthuis van keramiek tegen.

Elke keer liet ik deze weer liggen. Vol twijfel. Uiteindelijk liep ik er van de week weer langs. Inmiddels de laatste in de schap. En nu nam ik de kersthuis toch mee. Het huisje was maar €1,50. Voor dat bedrag kon ik het niet langer laten liggen.

Waarom ik twijfelde… De verf kleuren vind ik niet echt geweldig.

De kleuren bij het huisje zijn  niet echt kleuren die ik een huis zou verven. Uiteraard had ik de kleuren net zo lang kunnen mengen totdat ik de juiste kleuren had. Met deze kleine potjes was dat niet genoeg geweest. Gelukkig heb ik thuis alle kleuren gangbare verf. En zo ook bruin. De overige kleuren kon ik prima gebruiken die bij het huisje zaten.

Tip:

 • Bedenk van te voren goed welke kleuren je wilt gaan gebruiken. En meng die al.
 • Schilder de grootste oppervlakte eerst.

Ik begon kris kras door elkaar met schilderen. In eerste instantie wilde ik het huis wit laten. Maar nadat ik er klaar mee was vond ik de daken te rood en het kersthuis te wit. Dus de daken wat viezer gemaakt door een beetje bruin met rood te mengen. En licht bruin te maken voor de muren van het huisje. Maar daarna was ik nog niet tevreden. Net als met de daken vond ik de muren te schoon, niet realistisch. Met een beetje licht grijs hier en daar werd het steeds meer een geheel.

Minpuntjes:

 • De bijgeleverde kleuren verf vind ik niet echt geschikt voor een realistisch huisje. Op de verpakking staat het huisje geverfd in kleuren die lastig te mengen zijn. Nodige kennis van verf mengen is daar wel voor vereist. Een beetje misleidend. Ook is er nooit genoeg verf om al deze kleuren te kunnen mengen.
 • De kwasten (4 stuks) zijn niet echt de moeite waard. Twee er van hadden ongelijken haren die alle kanten op stond. Voor het kleinere werk zijn ze lastig te gebruiken. Bij de Action hebben ze penselen te koop die veel beter zijn en de investering meer dan waard zijn. (Te vinden bij de verf pullen.)
 • De ruimte onder het huisje zou voldoende moeten zijn voor een led lampje. De opening is best klein. Niet alle verlichting zal er in passen.

Conclusie kersthuis van de Action:

De boven genoemde minpuntjes wegen voor mij niet zwaar. Rekening houdend met… Bovendien had ik alle benodigdheden al in huis. Voor mij geen extra trip naar de Action. En met wat je nu weet kan je er bij aanschaf al rekening mee houden. Met een prijs van maar 1,50 kan je niet veel verwachten. Meestal zijn keramische kersthuisjes niet bepaald goedkoop. Het kerst huisje van de Action vind ik daarom prima.

Helaas hadden ze bij de Action niet meer soorten huisjes dan deze ene. Volgens de verpakking moeten er nog meer zijn. Wat het geheel wel leuker had gemaakt. Ik hoop dat volgend jaar deze kersthuisjes er weer zijn zodat ik er langzaam aan een eigen gemaakte dorp van kan maken. Het was goed voor een middagje tijd verdrijf.

Lees ook eens: Zonnevangers voor Kerst van de Action.

Heb jij het gespot bij de Action? Wat vind jij van het kersthuisje?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Christa
  13/11/2017 at 18:59

  Hij is leuk geworden Mel!

 • Leave a Reply