Scrapbook met lekkers voor de juf maakte ik om een klein iets te geven als dank. Mijn oudste zoon zit in groep 8 van de basisschool. Ik van het dan ook wel zo leuk om iets aan de juffrouw te geven. Iets wat net iets meer is dan zomaar een cadeautje.

Scrapbook heb je er wel eens van gehoord? Of beter gevraagd heb jij het wel eens gedaan? Geknutseld. Ik vind het een erg leuke knutsel techniek. Helaas is het een ontzettend dure en tijdrovende hobby. Ik heb dan ook niet de benodigde spullen om het scrappen (zoals het ook wel wordt genoemd) makkelijker te maken. Daardoor kan ik lang niet alles maken. Wel ben ik van plan om een aantal dingen te gaan aanschaffen. Maar daar ga ik het verder niet over hebben.

Aan het einde van het schooljaar is het gebruikelijk dat er iets aan de leraar wordt gegeven als dank voor het leuke jaar. Nu moet ik bekennen dat ik niet zo veel op heb met de leraren die hij nu heeft. Ze zijn niet onaardig of zo, maar ik heb er niks mee. Bij hem op school zit er echter een juffrouw waar hij ooit les van heeft gehad. Een juffrouw die ik hoog in het vaandel heb staan. En mijn zoon ook. En voor haar maak ik dit dan ook. Leraren die nooit les geven aan het laatste jaar, worden vaak vergeten. En ik vind dat die ook best wel eens in het zonnetje gezet mogen worden.

In eerste instantie wilde ik voor al de leraren van mijn zoons de scrapbook met lekkers maken. Maar nu ik er mee bezig ben is het toch wel erg tijdrovend. Ik ga dat in mijn drukke schema gewoon niet redden. Voor de andere leraren ga ik een vereenvoudigde versie maken. Hoe dat er uit komt te zien. Tja daar moet ik nog over na denken. Maar deze wilde ik toch alvast met je delen…

Moeilijkheidsgraad: ★★★★

Tijdsduur: > 180 minuten

Benodigdheden:

 • 3 a 4 kartonnen vellen van minimaal 3 bij 3 cm kleur of print zelf te bepalen.
 • Schaar
 • Mes
 • Snijmachine
 • Lijm
 • Diverse materialen bijvoorbeeld knopen,strikken,bloemen en vlinders.
 • Potlood
 • Liniaal (ijzer)

Werkbeschrijving:

Scrapbook met lekkers voor de juf. BMelloW.nl (4)

De kaft van het boekje:

De afmetingen van de scrapbook is zoals ik het gemaakt hebt. ( zie bovenstaande ↑ ) Zelf kan je natuurlijker in variëren zoals jij dat wilt. Ik geef je slechts wat houvast. De lijnen in de simpele tekening die ik heb gemaakt zijn vouw lijnen. Geen knip of snij lijnen.

 • De kaft heb ik gemaakt van een doos. De karton er van heb ik op maat gesneden.
 • Daarna ben ik voorzichtig de randen gaan vouwen.
 • Nu kan je met papier naar keuzen de binnen en buitenkant bekleden.
 • Het papier wat ik heb gebruikt komt bij de Action vandaan. Vorige week gekocht. Wordt verkocht in boeken met verschillende kartonnen vellen. Beide kanten mooi bedrukt met print. In vele varianten te krijgen. Ik heb altijd meerdere van die boekjes liggen. Altijd handig.
 • Zoals je kan zien heb ik de print papier (om het zo maar even te noemen) iets kleiner gemaakt dan de afmeting van de kaft. In dit geval vond ik dat erg leuk staan. Bijkomstigheid is dat het papier mooier blijft.
 • Touw heb ik tussen de print papier en het karton vast gelijmd.
 • Als je het boekje van binnen en van buiten hebt beplakt met het papier naar keuzen kan de opbouw beginnen.

Het chocolade doosje:

 • Meet het doosje af (zie onderstaande ↓ )
 • Vouw de lijnen om.
 • De buitenste randen vouw je naar binnen toe.
 • De vouwrand van 2 cm lijm je vast  aan de binnenkant van het boekje.
 • Laat het goed drogen.

Scrapbook met lekkers voor de juf. chocolade bakje. BMelloW.nl
    
Scrapbook met lekkers voor de juf. Chocolade bakje. BMelloW.nl (1)

Het thee doosje:

 • Het thee doosje maak je net als de chocolade. ( zie onderstaande foto ↓ )
 • Meet het af.
 • Knip het uit
 • Vouw het naar achteren om.
 • En lijm het vast aan het binnenkant van het boekje.

Scrapbook met lekkers voor de juf. theebakje. BMelloW.nl
  
Scrapbook met lekkers voor de juf. BMelloW.nl (2)

Aankleding:

 • De aankleding kan je doen naar eigen inzicht.
 • Bij winkels als de Action en Xenos kan je leuke betaalbare spulletjes kopen om er op te plakken. Maar zoals je ziet bij mij kan je ook een hoop zelf maken. Een paar knopen geven net dat kleine beetje kleur. Dit keer wilde ik het simpel en een beetje sober houden. De teksten komen er ook nog op. En een klein briefje achter de Merci. Met een dank woord. Dat briefje vind ze pas als de chocolade wordt gegeten. Ik vind dat wel een leuk extraatje.

 

Scrapbook met lekkers voor de juf.

Dit was het dan de scrapbook met lekkers voor de juf. Zo zie je dat je geen dure apparaten nodig hebt om iets bijzonders te maken.

Lees ook eens: Explotion box Nog zoiets leuks om te scrappen.

Scrapbook met lekkers voor de juf.

Wat vindt je er van? Is de uitleg duidelijk genoeg? Zo niet vragen mag je me altijd stellen. Wat denk je zou de juf van jouw kind dit leuk vinden om te krijgen?

Veel knutsel plezier,

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This