Scribbles that matter is een vrij nieuw merk. Het merk komt uit Engeland. Helaas is het in Nederland nog niet te krijgen. Wel neemt het steeds meer aan naamsbekendheid toe in Nederland. Waren het eerder al de grote vooral Amerikaanse YouTubers die het merk al vol enthausiastme aanprezen, steeds meer mensen zijn wereldwijd enthousiast. De vele reviews en het mooie design zorgde er voor dat ik het zelf wilde uittesten. Ik bestelde er meteen 2, zoveel vertrouwen heb ik in het merk. Maar zijn al de lovende kritieken over Scribbles that matter terecht? Ik zocht het uit.

Vol verwachting en spanning zat ik te wachten tot de notebooks binnen kwamen. Ik bestelde ze op woensdag en had ze op zaterdag al binnen. Het wachten viel mij dus mee.

Zoals ik al zei is Scribbles that matter niet in Nederland te krijgen. Je moet het halen uit Engeland of Duitsland. In Amerika zijn ze ook te krijgen maar daar zijn ze een stuk duurder en waarschijnlijk ook langer onderweg. Verderop zal ik een link plaatsen waar ik die van mij vandaan hebt. Maar nu eerst mijn bevindingen……

Het uitpakken

Lang heb ik niet hoeven wachten, al leek het een eeuwigheid te duren. De notebooks werd geleverd in een kleine doos. En daar kwamen toch echt twee notebooks uit. Allebei zaten ze ook nog eens apart verpakt in een doorzichtig plastic doosje.

Bij het uitpakken rook ik al meteen een chemische geur. Gelukkig verdween deze vrijwel direct. Wat mij opviel is hoe lekker de kaft aanvoelt. Zo zacht. Ik heb de neiging om het de hele dag te aaien. Het voelt aan als een hele zachte leer, maar is geen leer. Vegan leer zoals zij het noemen. Ik noem het gewoon nep leer. De doodles die je er op ziet zitten, zitten er in gestanst. Al leek op de foto van de webwinkel de doodles op de witte notebook grijs, dat zijn ze zeker niet. Gewoon de kleur van de notebook zelf zoals je in de onderstaande foto ook duidelijk kan zien.

Wat zit er allemaal bij?

Op de papieren band die er omheen zit zie je er allemaal bij krijgt. Voor als je geen Engels kan lezen zal ik het even opsommen.

  • key pagina
  • 3 index pagina’s
  • 201 pagina’s
  • pen test pagina
  • pennen houder
  • twee boekenlegger
  • vakje

Scribbles that matter bullet journal review

Toelichting:

Vooral de pennenhouder is vrij uniek. Ik he het nog nog nooit eerder gezien bij een dotted notebook. Het vakje en de lintjes zie je bij veel andere merken ook. Je krijgt er twee dus dat kan erg fijn zijn. Ik gebruik ze eigenlijk niet. Ook heeft deze notebook een key pagina en drie index pagina’s. Voor vele is dat een must. Ik heb het liever niet. Ook dit gebruik ik niet. Voor mij nu pagina’s waarvan ik niet zo goed weet wat ik er mee aan moet.

De pagina’s zijn genummerd. Maar aangezien ik mijn index niet gebruikt heeft dit voor mij geen waarden.

Wat mij opvalt en waar ik erg aan zal moeten wennen is de grote. Zoals ik al zei, werden de notebooks geleverd in een kleine doos.

Ik heb de Mus gehad en die van de Action. Deze zijn beide best groot. Toen ik mijn Action bullet journal over zette in een map bleef dit redelijk groot. De grote van een journal is een persoonlijk iets. Maar aangezien ik groot ben gewend is dit wel even wennen. Vele van jullie zijn bekend met de Leuchtturm. Scribbles that matter en de Leuchtturm hebben kennelijk de zelfde afmeting.

De dots zitten mooi op het papier en lopen niet helemaal door. Er zit een soort kader over het papier zonder dots. Waardoor alles gelijk is.

Tot zo ver geen schokkende dingen. Puur wat jij fijner vind. Of ik de voor mij kleinere formaat fijn gaat vinden dat zal de tijd uitwijzen.

Maar dan nu waar iedereen op zit te wachten de pennentest. Dit maakt of breekt toch wel de reden voor een aankoop van een notebook.

Scribbles that matter bullet journal review pentest

De pennentest:

Zoals je hierboven al kan zien heb ik een paar pennen gaan testen.  Ik zal ze even in het kort met je doornemen. Ik zal aangeven welke pennen ik allemaal getest hebt en of ze de pennentest hebben doorstaan. De pennen zijn getest op bleeding en goshing.

Scribbles that matter bullet journal review pen test

Ik zal het nodige toelichten. Alles met een blauw vinkje voor de naam heeft de test op beide testen doorstaan. De Stabilo marker staat er om bekend dat het bleed. Als je goed kijkt zie je het een heel klein beetje er doorheen. Daarom geef ik het geen blauw vinkje. Wel geef ik het een vinkje omdat ik het in vergelijking met ander papier het verrassend goed doet.

De Sakura IDenti pen en de Sakura twin marker monotwin zijn zo te ruiken op alcohol basis. Pennen en stiften op alcohol basis gaan overal doorheen. Dus tel ik niet echt mee. De Sakura fudenosuka geeft wel veel gosting. Maar dan moet ik wel wel bij zeggen dat ik deze pen net nieuw hebt en best lang en hard er op hebt gedrukt.

Kortom mijn pennen hebben alle testen doorstaan. Het papier is super zacht en de pennen glijden er mooi overheen. De inkt droogt vrij snel dus geen last van per ongeluk het inkt uitsmeren. Althans ik heb het nog niet ondervonden En ja ik heb er inmiddels al het nodige in de Scribbles that matter geschreven.

Scribbles that matter review

Conclusie:

Ik ben erg tevreden met de Scribbles that matter. Voor mij is het wel wennen dat ik nu in een slag kleiner ga werken. Maar de mooie design en papier maken dat goed.

Prijs en verkrijgbaarheid

Je hebt de gewone Scribbles that matter notebook en de pro versie. Ik kon niet echt een verschil tussen deze vinden behalve dat er bij de pro versie geen doodles op de kaft staan. Ik had de witte Scribbles that matter graag in de pro gehad, maar helaas was deze er niet in te krijgen. De prijzen kunnen nogal verschillen. Helaas worden ze alleen via Amazone verkocht. Ik kocht deze via de Duitse Amazone voor € 17,99 

Inmiddels heeft Scribbles that matter een eigen site. Echter is het voordeliger om het via Amazone DE te bestellen. Al moet je dan wel je aankoop bedrag aanvullen tot een bepaald bedrag voordat het gratis verstuurd wordt. Ondanks dat is het nog steeds goedkoper. Via de eigen site van Scribbles that matter moet je verzendkosten bij betalen, mits je meer dan 50 pond besteed. Vandaar dat voor ons in Nederland het goedkoper is via de Duitste Amazon

Ik hoop dat jij genoeg informatie hebt over de Scribbles that matter. Als je nog vragen hebt stel ze dan gerust. Heb jij al eens van het merk Scribbles that matter gehoord? Of ben jij zelf al in het bezit van een Scribbles that matter? Zo ja welke?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

 

Pin It on Pinterest

Share This