Voor je het weet is het al weer tijd voor de oude man en zijn Pieten om hun intocht te doen. De supermarkten liggen al vol met lekkers. Omdat mijn oude aftelkalender al steeds meer bekeken werd is het tijd voor een update. Een 2018 versie. Dus bij deze een Sint en Piet aftelkalender, gratis te downloaden.

Mijn jongens geloven al een aantal jaar niet meer. En mijn dochter snapt er nog niks van. We hebben dan ook besloten om het dit jaar over te slaan. In goed overleg met mijn twee jongens trouwens. Ik vroeg wat zij wilde en gaven aan liever Kerst te vieren. Kerst vinden ze beide leuker. Wel gaan we naar de intocht en mogen ze twee dagen in de week hun schoen zetten. Het laatste blijf ik naar alle waarschijnlijkheid doen tot ze het huis uit zijn.

De feestdagen en met namen Sinterklaas was altijd een drama. Mijn oudste met zijn ADHD kon de spanning maar slecht aan. Sliep bijna niet meer en puur van alle spanning beet hij elk jaar zijn lippen kapot tot bloedens toe. Zijn ADHD vierde in deze periode ook volop mee. Een grote stuiterbal. Verschrikkelijk vond ik dat om te moeten aanzien. Liever had ik hem er nooit in laten geloven. Maar ja dat weet je niet van te voren.

Een Sinterklaas aftelkalender had toen zeker wel geholpen. Dan had ik er op aan kunnen geven wanneer hij in Nederland aan kwam en weer weg ging. Plus de dagen dat hij zijn schoen mocht zetten. Dat had zeker voor rust gezorgd.

Ook al is het voor hem te laat ik kon het niet laten om er eentje te maken.  Ook hier komt ie zeker te hangen. Met de dagen dat ze hun schoen mogen zetten. En wanneer alles gaat plaatsvinden.

De Sinterklaas aftel kalender heb ik zo gemaakt dat je er een leuke sticker op het vakje van de datum kan plakken of het in te kleuren. Bij de Action hebben meestal voor heel weinig leuke stickers om eventueel te gebruiken.

Lees ook eens: Feestdagen aftelkalender zelf maken.

Sint en Piet aftelkalender 2018

Hoe kom ik aan de Sinterklaas aftelkalender?

Download de onderstaande ↓ link. En je kan het meteen gebruiken.

Sint en Piet aftelkalender 2018

Ben je op zoek naar nog meer leuke Sinterklaas DIY? Kijk dan eens op mijn Pinterest bord Sinterklaas. En vergeet mij niet op Pinterest te volgen. (Knipoog)

Vier jij Sinterklaas? Zo ja alleen met je gezin of met de hele familie? 

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Pin It on Pinterest

Share This