De crea- hop plus win actie. Ik ben echt heel erg enthousiast dat ik hier aan mee doe. Hopelijk kan ik jou ook enthousiast maken.  De kans is groot dat je via Martine van  DIY diva hier terecht bent gekomen. Welkom op mijn blog. Wat leuk dat je een kijkje komt nemen.

Wat is de crea- hop?

Ik zal het even uitleggen. De crea- hop is een soort kettingbrief, alleen dan met bloggers. Een leuke manier om kennis te maken met andere blogs. Ik stuur jullie door naar blog A. Die stuurt je door naar B. Die naar C. Je hopt van blog naar blog tot je weer terecht komt op het blog waar je begonnen bent en dus het kringetje rond hebt. In totaal doen er 18 bloggers mee. En elke blogger hebben een winactie. Ik zou zeggen neem een kijkje en crea- hop met ons mee.

Wie ben ik?

Als je hier voor het eerst bent, dan is het misschien wel fijn om te weten wie ik ben en waar BMelloW over gaat. Mijn naam is Melanie, moeder van 3 koters in de leeftijd van peuter tot puber. Ik schrijf vooral over het moederschap een geef je een kijkje in mijn leven. Daarnaast geef ik tips over verschillende onderwerpen en maak ik super leuke DIY’s.  Nu je een beetje weet wie ik ben hoop ik dat ik je hier vaker terug zal zien.

De crea- hop.

Aangezien het een crea- hop is heb ik een leuke DIY voor jou. En het leukste is je kan het zelf maken, maar je kan het ook winnen. Hoe leuk is dat. Wil je weten wat je kan maken of winnen. Lees dan vooral verder.

Wat ga ik voor jou maken?

Ik ga je stap voor stap uitleggen hoe je de mijter van Sinterklaas zelf kan maken. Als pinata. Hoe leuk is dat. Ik ben zelf gek op pinata’s en grijp graag elke gelegenheid aan om een pinata te maken. En vandaag laat ik jou zien hoe simpel het eigenlijk te maken is.

Moeilijkheidsgraad:   ☆ 

Tijdsduur: > 60 minuten

Benodigdheden: 

 • stevig karton ( hoe groter de pinata des te steviger het moet wezen)
 • alles lijm
 • rode crepe papier
 • geel stevig papier
 • lint
 • schaar
 • (stanley mes en snijmat optioneel)
 • schilderstape ( optioneel maar wel aan te raden)

Werkbeschrijving:

De basis van deze pinata is ook goed te gebruiken voor andere vormen. Als je de basis begrijpt kan je alle platte pinata’s maken. Ik zal het stap voor stap met je doornemen zodat ook jij het kan maken. Zo moeilijk is het niet. Vorig jaar heb ik kinderen met een gemiddelde leeftijd van 9  jaar tijdens een workshop geleerd hoe ze een pinata vanaf nul zelf konden maken. En sommige hadden veel moeilijkere vormen.

De vorm van de Sinterklaas mijter pinata:

Dit is toch wel het belangrijkste om te maken en hier gaat je tijd dan ook voornamelijk heen.

 • Knip twee keer de vorm van een mijter uit.Een mijter is bijna een driehoek maar dan iets rond aan de buiten zijden.  Weet je niet goed hoe je een mijter moet maken lees dan mijn stuk over sjablonen. Hier wordt het stap voor stap uitgelegd. De mijter is ongeveer 30 cm lang. en 20 cm breed. Niet de allergrootste pinata. Maar met al het snoep wat kinderen al nuttigen vond ik het ook niet nodig om het groter te maken.
 • Maak nu een lange strook van ongeveer 7 cm breed. De lengte is minder belangrijk maar hoe langer hoe beter. De strook moet om het mijter kunnen plus nog wat extra. Als je strook te kort is dan maak je nog een strook. Net zolang totdat het eromheen kan.
 • Teken aan beide kanten van de strook 1cm af. En vouw dit om.
 • Maak inkepingen in de omgevouwen rand. De inkepingen zorgt er voor dat je de strook rond kan buigen. Dit hoeft dus niet op rechte stukken.

De opbouw van de Sinterklaas mijter pinata:

 • Plak nu de vouwrand zo strak mogelijk vast aan een van de mijter delen. Vouw een strook doormidden en begin deze als midden punt te gebruiken voor de bovenkant (punt) van de mijter. Werk aan beide kanten naar beneden toe.
 • Laat aan de onderkant een opening. De grote van de opening is afhankelijk van de gekozen snoep dat er in gaat.  Of misschien wil je van de mijter wel een surprise maken. Zorg dan dat het cadeau er nog in past. Wil je de Sinterklaas mijter pinata kapot slaan dan moet je de bovenkant open laten in plaats van de onderkant. Lees hier verder op meer over.
 • Plak nu de tweede deel van de mijter er op. Om te zorgen dat deze goed vast blijft zitten gebruik je nu de tape zo nu en dan. Dit zorgt er voor dat alles op zijn plaatst blijft zitten en de kans krijgt om te drogen. gebruik hiervoor schilders tape. Ductape of gewone tape is glad en zorgt er later voor dat de crêpe papier niet blijft vastzitten.
 • Als het goed is is je frame van de Sinterklaas mijter nu klaar. Alleen een kleine opening is er nog open. Als het lijm droog is kan je er nu snoep ik doen. Of als je het al surprise wilt gebruiken het cadeautje er in stoppen. 

Pinata kapot trekken met meerdere kinderen:

 • Zorg dat je nog een strook over hebt dat een paar centimeter langer is dan het gat.
 • Wikkel er crêpe papier om heen en lijm dit vast.
 • Maak hier in het midden gaatjes in van ongeveer 2 cm uit elkaar. Voor elk kind dat aanwezig is 1. Haal voor de gaatjes een lint. Laat alle lint los zitten op 1 na die maak je goed vast aan de strook.
 • Plak dit met een beetje lijm vast aan de binnen kant van de pinata.
 • 1 kind zal dan aan het lint trekken dat vast zit en daardoor de onderkant er uit trekken en daardoor ook het snoep.

Pinata kapot trekken als surprise:

 • Wil je het als surprise gebruiken dan kan je gewoon twee gaten in de strook maken een paar leuke gekleurde stroken er doorheen halen. Vast knopen. En dan vastplakken.
 • De geen die de surprise krijgt moet dan de onderkant er uit trekken.
 • Touw of lint aan de boven vast maken en het is klaar voor gebruik.

Pinata kapot slaan:

 • Wil je de Sinterklaas mijter pinata kapot slaan dan kan je een kleine opening aan de bovenkant open laten. De onderkant dicht maken. Aan de bovenkant kan je het snoep er in stoppen en hoeft niet dicht gemaakt te worden. Een beetje crepe papier is voldoende. Je zal er dan niks van zien. Kapot gaat het toch wel.
 • Touw of lint aan de boven vast maken en het is klaar voor gebruik.

Het aankleden.

 • Het leukste kan nu beginnen, het aankleden van de mijter. Knip een strook van ongeveer 5cm af van de crepe papier. Maak hier inkepingen in. Plak dit vast door het crepe papier om de mijter heen te wikkelen. Begin onderaan en werk het al wikkelend omhoog. Ga hier mee door totdat je strook op is. De kans is groot dat je nog een aantal keren een strook moet knippen.
 • Als je eenmaal boven in komt wordt het iets lastiger. Plak een stukje crepe papier over de punt heen voordat je het laatste stukje crêpe papier er omheen gaat wikkelen. Dit doe je omdat je de punt anders niet mooi ingekleurd krijg. ( Ik weet niet hoe ik het anders moet uitleggen.) Als je eenmaal zo ver bent dan snap je wat ik bedoel.
 • Als laatste knip je een kruis uit een vel geel papier of maak twee brede stroken en plak die over elkaar heen als een kruis. De kruis kan je versieren met goud glitter of nep stenen.
 • De Sinterklaas mijter pinata is nu af en klaar om gesloopt te worden.

Tip:

Je kan nu nog een leuke tekst uitprinten en er op plakken.

Hopelijk is het allemaal duidelijk hoe je de pinata moet maken. En zoals ik al eerder zei. Het is niet moeilijk om te maken. En in het begin zal je er lang over doen en zal het er misschien niet zo mooi er uit zien dan jij zal willen. Maar na een paar keer maken zal je zien dat je er een snelheid in krijgt en je het steeds mooier kan maken.

Wat kan je winnen?

De mijter van sinterklaas pinata. Als winnaar hoef je het niet zelf te maken. Plus een verrassingspakket om het Sinterklaas feest nog veel feestelijker te maken.

Wat moet je doen om kans te maken op deze prijs?

Het is heel simpel:

 • Zet onder dit bericht of onder dit bericht op een van mijn sociale media kanalen dat je graag mee wilt doen aan de actie. ( met geldige email adres)
 • Like mijn Facebook pagina
 • En laat mij weten hoe jij Sinterklaas gaat vieren. En hoe de Sinterklaas mijter pinata er een toevoeging aan gaat wezen. ( Ik ben gewoon nieuwsgierig)
 • Delen van het bericht op sociale media zou ik erg lief vinden. Maar niet noodzakelijk.
 • Uitslag van de win actie is op 25 november. Rond 12 uur s’middags zal ik de winnaar bekend maken. Deze zal een persoonlijk email van mij ontvangen. Als er binnen 5 dagen  geen reactie is dan zal ik een nieuwe naam trekken.
 • In mijn disclaimer staat uitgebreid mijn voorwaarden voor deelnamen beschreven.

Het is een crea- hop. vergeet dan ook niet om bij de andere bloggers een kijkje te nemen. Zo maak je kans op nog veel meer mooie prijzen. Crea- hop dan ook gezellig naar de volgende blogger Stephanie van Miss pixies blog.  Zij maakt iets lekkers voor je. Iets waar ik dol op bent.

En de winnaar is Roelina. Stuur mij even een email  (bmellowblog@gmail.com) met je adres dan komt deze mijter heel snel jouw kant op.

Veel plezier met het hoppen. En succes met het winnen van prijzen.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This