De Sinterklaas mommy tag. De perfecte tag voor dit moment. Het is al weer even geleden dat ik een tag hebt ingevuld. En nu Sinterklaas in het land is kon ik het niet laten. De Sinterklaas mommy tag kwam ik tegen bij Joyce van  Mama Kletst. ( komt overigens niet bij haar vandaan) Zij heeft het al weer een aantal jaren geleden ingevuld. Maar vond ik te leuk om niks mee te doen. 

1. Ga je met de kids naar een intocht?

Ik ben afgelopen zaterdag met mijn twee jongste naar de intocht wezen kijken. Mijn zoon was het vooral om de pepernoten te doen. Al vindt hij het stiekem ook nog best spannend. Mijn dochter snapt er niks van en vond alleen de paard van Sinterklaas erg mooi. Daar raakte ze niet over uitgesproken.

2. Schoen zetten, hoe vaak?

Hier mogen ze hun schoen op vrijdag en zaterdag zetten. Niet meer op zondag omdat ze anders om 2 uur ‘s nachts naast hun bed slaan en dat werkt niet als ze weer naar school moeten.

3. Zelf pepernoten bakken?

Ik heb het eerlijk gezegd nog nooit gedaan. Wel bak ik lekkere dingen met pepernoten er in verwerkt telt dat ook?

4. Wat staat er op het verlanglijstje van je kind?

Mijn oudste zou het liefst een Playstation 4 willen en mijn jongste zoon een nieuwe radio. Maar beide geen optie mijn jongste heeft al drie stereo installaties gesloopt incl die van mij. Dus nee dat kan hij op zijn buik schrijven. En een playstation 4 vind ik niet nodig. Lijkt me vrij logisch. Wel wilt mijn oudste  De Kolonisten van Catan Uitbreiding De Zeevaarders – Bordspel  Dit gaat hij ook krijgen. Dat weet hij ook wel. Elk jaar koop ik een bordspel dat krijgen ze met kerstavond. Een beetje een kerst traditie geworden. Verder hebben ze niet veel wensen.

5. Versier jij je huis met Sinterklaas versiering?

Ik heb op de eettafel altijd wel wat staan wat elk seizoen en feestdag aangepast wordt maar verder niet veel.

6. Je favoriete sinterklaaslekkernij

Chocolade pepernoten, marsepein en gevulde speculaas. Dat vind ik toch wel heel erg lekker.

7. Welke chocoladeletters koop je?

De letters J,R en L de eerste letters van mijn kinderen hun naam. Al heb ik de letter L niet meer. ( Had trek in chocolade) Vieren we het met andere familie er bij dan krijgt iedereen altijd een letter.

8. Sinterklaas feestje; zelf organiseren of bezoeken?

Meestal organiseer ik dit wel. Maar dit jaar slaan we het even over.

9. Welk sinterklaasliedje wordt bij jou thuis het meest gezongen?

Sinterklaas kapoentje. Makkelijke tekst, kort en krachtig.

10. Schrijf je Sinterklaas gedichten?

Hmm als mijn zoon weer een surprise moet maken dan doe ik dat. Een keer had ik een gedicht geschreven waar ik echt trots op was. Kreeg mijn zoon te horen dat ik de volgende keer het toch echt zelf moet schrijven. Terwijl het gedicht echt over het meisje ging en haar hobby’s. Ergens een compliment.

11. Sinterklaas doet zijn inkopen het hele jaar door, vlak voor of tijdens Sinterklaas?

De zomermaanden is iedereen in het gezin ( behalve ik) jarig. Zodra september aanbreekt ga ik beginnen met in te kopen. Als ik iets zie waarvan ik denk dat is wat gaat vanaf dan mee voor de feestdagen.

12. Samen met de kids een Sinterklaas knutselwerkje maken?

Tuurlijk. Als DIY liefhebber kan dat niet ontbreken. Meestal met de twee jongste. De oudste vind het hele Sinterklaas gebeuren niks meer aan.

13. Vind je cadeautjes inpakken leuk?

Ik hou er van. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik het dit jaar niet zo spannend hebt kunnen inpakken. Van de week kwam ik thuis en ik wist dat mijn oudste elk moment uit school kon komen. Snel inpakken. Ik had het papier er nog maar net omheen zitten toen de voordeur open ging.

14. Met wie vier je pakjesavond?

Dit jaar alleen met het gezin. We vieren het niet met cadeautjes. De jongens gaven de voorkeur voor Kerst. Wel wil ik lekkere hapjes. De eettafel uit te schuiven en gezellig een bordspel spelen onder het genot van hapjes. Het wordt weer gewoon op tijd naar bed. Volgende dag gewoon weer school.

15. Waar kan Sinterklaas de leukste schoencadeautjes shoppen?

Kruitvat en de Action. O ja ik haal bij de Dirk van den Broek ook altijd wel wat leuks weg.

16. Kijk je samen met je gezin Sinterklaas op televisie?

Nee, De oudste vind het niks. Mijn jongste zoon kijkt het al met school. En mijn dochter snapt er de ballen van.

17. Wat is de leukste herinnering aan Sinterklaas?

Met de hele familie bij elkaar. Mijn moeder komt uit een gezin van 11 en we waren vaak met zijn allen. Zo gezellig. Helaas na het overlijden van mijn oma was dat voorgoed voorbij.

18. Het Sinterklaas feest moet een traditie blijven?

Ja zeker wel. Al denk ik wel dat er meer naar iedereen geluisterd moet worden en elkaar serieus moet nemen. Zoals het nu gaat vind ik het de magie van het feest weg nemen. Uiteindelijk wil ik met de kinderen het altijd wel een speciale dag maken. Al dan wel of niet met cadeautjes.

19. Wat vind je leuker. Sinterklaas of Kerstmis?

Dan ga ik volmondig voor Kerst. Ik vind dat toch echt geweldig. Ik hou er van. Door Sinterklaas de laatste jaren zo veel gedoe heeft is het voor mij echt wel een beetje verpest.

20. Ben je blij als het 6 december is?

Ik ben blij als de feestdagen er zijn. Maar altijd ook weer blij als ze voorbij zijn.

Lees ook eens Sinterklaas aftel kalender. Gratis te downloaden.

Wat vindt jij van deze Sinterklaas mommy tag.? Hoe vier jij Sinterklaas?

Hierbij nomineer ik Christa van Christa schrijft, Marieke van Marieke blogt

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

 

Pin It on Pinterest

Share This