0 In DIY/ Knutselen

Smash book voor Moederdag

Een smash book maken is niet iets wat ik vaak doe. Maar voor Moederdag wilde ik iets leuks maken. Maar ja wat. Ineens had ik het. Ik maak een smash book. Niet een met veel pagina’s maar een vereenvoudigde versie die in een paar uurtjes prima te maken is.

De afgelopen dagen was het stil op mijn blog. Zoals het eigenlijk al weken is. Maar dit keer was het bewust. Met 4 mensen in huis de allemaal vrij zijn de afgelopen twee weken is het voor mij niet makkelijk om me te concentreren op mijn blog. Bovendien wilde ik mijn tijd met hun doorbrengen.

Maar ik kan het natuurlijk niet laten om niks te maken voor Moederdag. En na een paar dagen flink aan het scrappen te zijn geweest wist ik dat ik iets leuks wilde maken voor mijn  moeder. Kreeg ik gister middag een brain wave. Iets dat ik kon maken en toch niet al te veel tijd in beslag neemt. Even dacht ik aan een explotion box. Maar dit is best veel werk.

Had ik eerder die week al een schuif kaart gemaakt leek het mij ook wel leuk om deze ergens in te kunnen verwerken.  Een smash book is er meestal eentje van meerdere pagina’s. Maar dat wilde ik niet. Ik wilde een soort van map waar in ik op een leuke manier de kinderen hun tekeningen kon verwerken. En toch net iets extra’s geef.

Ik ga vandaag niet in details uitleggen hoe je deze smash book moet maken. Ik kan je wel meegeven dat ik me heb laten inspireren door Srushti patil. Zij maakt echt de mooiste scrapbook dingen. En legt het heel simpel uit.  Ik geef je wel de maat van deze smash book mee zodat je een idee hebt hoe groot deze smash book is. De map is 30 x 15 cm.

Ook al ga ik het niet in details vertellen hoe ik het hebt gemaakt. Toch wil ik je een kijkje geven wat ik voor mijn moeder hebt gemaakt. En wie weet inspireer ik je om ook ooit er eentje te maken.

Smash book voor moederdag voorkant

Smash book voor moederdag.

De smash book heb ik dus als een soort van map gemaakt. Met een omslag en aan de binnen kant diverse vakken. Het is een ontdek boek/ map geworden. Overal zit wel iets verstopt.

Smash book voor moederdag binnenkant uitgevouwen

De linker helft bestaan uit drie vakken. Waarvan de grote vak de hele lengte en breedte heeft van de map. Daarop heb ik een kleinere vak gemaakt. Om vervolgend de roosjes daar weer op te plakken en een mini vakje van te maken.

Smash book voor moederdag binnenkant uitgevouwen

Op de rechter helft heb ik er voor gekozen om een grote vak te maken. Eentje die niet opvalt. Maar door een vrolijk papiertje er uit te laten piepen weet je dat er iets in zit. Met een schuin klein vakje er op gemaakt, breekt het enorme vlak. Bovendien heb je weer plek voor nog meer leuks.

Aan de achter kant van deze vrolijke papiertjes hebben de kinderen een tekening gemaakt voor oma. 

Smash book voor moederdag binnenkant uitgevouwen

Kleed het geheel aan door wat details aan te brengen en je smash book  is af. Het ziet er misschien moeilijk uit maar dat is het zeker niet.

Smash book voor moederdag binnenkant uitgevouwen

Ik hoop dat je nu een idee hebt van een smash book. Hierboven op de foto zie je hoe de smash book er uit ziet met alle papiertjes er uit. Onderling kan ik de papiertjes verwisselen en op andere plekken terug plaatsen. Een grote lint houdt het geheel bij elkaar.

Voor elke gelegenheid

Deze smash book is gemaakt voor Moederdag. Maar uiteraard te maken voor elke gelegenheid.  Geld geven of een cadeau bon? Verwerk het in de smash book en het geeft een stuk leuker. Ik heb er voor gekozen om de kinderen er leuke tekeningen in te laten tekenen. Maar je kan er uiteraard ook foto’s in verwerken.

Tot slot wil ik er nog aan toe voegen dat al het papier dat ik hier gebruikt heb van de Action vandaan komt. Die hebben geweldige boekjes in verschillende afmetingen met mooi papier. Sommige zo mooi dat het zonde is om te gebruiken. Eigenlijk alles wat ik hier hebt gebruikt komt van de Action. Behalve het grote lint en het bloemetje aan de voorkant. Uiteindelijk heb ik gebruik gemaakt van 7 papieren van papier boeken. 4 papieren  met de afmeting van 30 x 30 en 3 van 15 x 15. Niet alles is opgebruikt uiteindelijk.

Wat vind je van de smash book? Is het iets wat jou zou willen maken? Wat heb jij voor Moederdag gemaakt/ gekocht? Of Misschien zelf wel gekregen.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

Smash book voor moederdag x

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply