2 In mama verhalen/ Persoonlijk/ Tags

De SOS familie tag

De SOS familie tag BMelloW,nl

De SOS familie tag is in het leven geroepen om ons te herinneren aan ons familie en om je te doen realiseren dat dit niet zo vanzelfsprekend is. SOS kinderdorpen zorgt er voor dat kinderen in een veilig thuis en  in een liefdevolle familie, met een SOS mama en broertjes en zusjes kunnen opgroeien. Elk kind heeft hier immers recht op.

Wat is de SOS familie tag?

In de decembermaand staat familie centraal. Helaas heeft niet iedereen een fijne familie om de feestdagen mee door te brengen. Daarom hebben we de SOS familie tag bedacht. 10 vragen, waarmee je stilstaat bij jouw familie of bij de mensen om jou heen die voelen als familie. Bron: Laura en James

Waarom doe ik mee aan de SOS familie tag?

SOS kinderdorpen doet veel goed voor kinderen. Door mijn verleden en als mama weet ik hoe belangrijk het is om een familie een thuis te hebben. Niet voor iedereen is dit zo vanzelf sprekend. Via deze weg hoop ik dit goede doel onder de aandacht te brengen. En iedereen te doen beseffen hoe gezegend je mag zijn met een familie en een thuis.

Dit zijn de 10 vragen voor de #SOSfamilietag:

#1  Kun je jouw familie omschrijven?

Mijn ouders waren geloof ik al uit elkaar toen ik geboren was. Ik ben door mijn moeder opgevoed. Mijn vader leerde ik pas begin 20 kennen. Ineens had ik er een broertje en bonus moeder bij. Best wel wennen in het begin. Het was voor mij niet altijd even makkelijk om zonder vader op te groeien. Ik dacht dat het allemaal aan mij lag en dat ik niet leuk en lief was.  Nu weet ik wel beter.

#2  Beschrijf in één woord wat familie voor jou betekent.

Vind ik moeilijk om met 1 woord te omschrijven. Mijn gezin is mijn alles. Mijn familie is niet met 1 woord te beschrijven Lol

#3  Hoe vaak zie jij jouw familie?

Dat verschilt heel erg. Soms zie ik ze weken niet en dan ineens een aantal keren achter elkaar. Mijn schoon ouders en mijn moeder wonen in de buurt en die probeer ik dan ook regelmatig te zien. De rest van de familie zie ik een stuk minder.

#4  Wat maakt jouw familie bijzonder?

Ik kom zelf uit een multiculturele familie. Ik ben een Indo. Nederlands en Indonesisch bloed stroomt er onder anderen door mijn aderen. Verder zijn er in de familie andere culturen bij gekomen zoals Antilliaans en Marokkaans. Mijn vriend zijn familie is ook een multiculturele familie. Zijn ouders komen uit Aruba. Maar ook in hun familie komt van alles wat voor. Mijn dochter is Nederlands, Indonesisch, Arubaans en Venezuelaans.

#5  Wat is je verdrietigste familieherinnering?

Ik verloor een 2 tantes en een oom binnen een jaar tijd allemaal aan kanker. Dat was voor de familie en voor mij best zwaar.

#6  Wat is jouw mooiste familieherinnering?

De feestdagen bij mijn oma thuis denk ik dan toch wel. Mijn moeder komt uit een gezin van 11 en dat was een gezellige drukke boel altijd bij mijn oma thuis.

# 7  Wie uit de familie laat jou het meest lachen?

Mijn kinderen toveren elke dag weer een lach op mijn gezicht. Maar als ik echt ga denken aan de slappe lach dan zijn dat toch wel mijn vader en zijn neven bij elkaar. Stelletje mafkezen bij elkaar.

#8  Hebben jullie een geliefd familierecept?

Ik heb tot nu toe alleen het familie recept gekregen voor de kip saté. Ik zou graag meer recepten willen hebben, maar die krijg je niet zomaar. Indische families beschermen hun recepten met hun leven. lol

#9  Wat zou jij in 2017 het liefst met de familie willen doen?

Een familie reünie. Eens in de zoveel jaar komt mijn vaders kant van de familie bij elkaar. Het is al weer een tijdje geleden. En zoveel kinderen zijn er weer bij gekomen. Wordt dus de hoogste tijd.

#10  Wat is jouw familiewens voor 2017?

Dat iedereen het jaar in goede gezondheid mag blijven.

Dit was het al weer de tien vragen voor de SOS familie tag. Wil je als blogger ook je bijdragen leveren kijk dan even bij Laura en James. Geld over maken voor al het goede werk dat SOS kinderdorpen doet. Klik dan hier. Wat vind jij van de tag? Is het geen mooi initiatief.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  MamaIssues
  16/01/2017 at 09:09

  Wat leuk zoveel verschillende afkomsten in jullie families!
  En je kindjes natuurlijk helemaal 🙂
  Hier is familie ook erg belangrijk, ik kan altijd op ze terug vallen en dat is erg fijn!

  • Reply
   BMelloW
   16/01/2017 at 21:54

   Wees er maar blij mee als je op je familie terug kan vallen. Dat is niet in elke familie zo.

  Leave a Reply