3 In Knutselen

Speelgoed krans

Speelgoed krans. Maak van oude speelgoed een echte eye catcher. BMelloW.nl.

Een speelgoed krans iets waar ik al een tijdje mee bezig ben. Met een tijdje denk ik een jaartje. En nu is het dan zo ver de krans is klaar. Mag ook wel naar een jaar.

Wat moet ik toch met al die kleine speelgoedjes. Vaak zooi dat de kinderen ooit bij de grote M hadden gekregen. Van die nietszeggende speeltjes. Maar ook andere meuk. Ik ben het gaan verzamelen. Stiekem zodat de kinderen het niet zagen. De zooi niet meer terug konden pakken.

En zo ontstond er een verzameling aan meuk dat soms best leuker uit ziet. Maar om mee te spellen het net niet is. Kransen heb ik altijd wel in huis. Klaar om het moment op te leuken. Zo ontstond het idee van de krans.

Lees ook eens: Hartjes ketting

Op Pinterest zag ik al eens een leuke spiegel en lamp voorbij komen, gehuld in speelgoed. Dat idee vond ik zo leuk. Daar moet ik iets mee doen. Maar aan spiegel op de jongens kamer vind ik maar niks. En nooit vond ik de geschikte lamp. Dan maar een krans. Een speelgoed krans. Leuk om gewoon aan de muur te hangen in de kinderkamer of om het zo aan te kleden dat het een leuk item is om met een verjaardag op te hangen. Ik koos voor het laatste.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur:  <60 minuten

Benodigdheden:

 • krans grote mag je zelf bepalen
 • speelgoed (niet te zware )
 • lijm pistool en vulling ( je ga er veel gebruiken)
 • lint, crêpe papier en andere extra decoratie ( optioneel)

Werkbeschrijving:

 • Omdat ik de krans niet zo mooi vond ben ik er eerst crêpe papier omheen gaan doen. Als ik je een tip mag geven gebruik liever stof of tule. Crêpe papier kan ook als het niet lang mee hoeft te gaan. Wat ik achteraf wel zonde vind is dat crêpe papier met de tijd oplost. Klinkt raar misschien maar het is zo.
 • Omwikkel de krans eventueel met een materiaal naar keuzen om het mooier te maken.

Speelgoed krans. Maak van oude speelgoed een echte eye catcher. BMelloW.nl. (2)

 • Begin nu met de grootste speelgoed vast te lijmen op de krans. Let goed op het verdelen van het gewicht.
 • Plak daarna de kleinere speelgoedjes er tussen.
 • Ik wilde er ook een paar gekleurde stuiterballen tussen plakken, gewoon omdat ik het er qua kleur leuk uit vond zien. Helaas laat de lijm los. Bepaalde rubber hecht niet aan de lijm. Hou daar wel rekening mee.
 • Als je de krans wilt gebruiken met bijvoorbeeld een verjaardag dan is het ook leuk om er toeters en bellen tussen te lijmen. Ballonnen, slingers en linten. Bedenk het en het is mogelijk. Dat is het leuke van een krans maken. Je kan je er helemaal op uitleven.

Zie je hoe leuk en simpel het is om te speelgoed krans te maken. Je kan er nog voor kiezen om de krans in 1 kleur te spuiten. Zodat het bijvoorbeeld mooi bij je muur past. Maar persoonlijk vind ik de gekleurde speelgoed wel zo zijn charmes hebben.

Mijn speelgoed krans is af. Ik moet er alleen nog wat ballonnen tussen plaatsen. Alleen kan ik die krengen niet vinden nu ik ze nodig hebt. En dat terwijl ik er ergens een tas vol mee hebt.

Speelgoed krans. Maak van oude speelgoed een echte eye catcher. BMelloW.nl. (2)

Lees ook eens: Donut pinata

Dit was het dan de speelgoed krans. Wat vind jij er van? Leuk voor een verjaardag of als decoratie? Is het iets wat jij zal gaan maken?

Mocht er toch iets onduidelijk zijn in mijn uitleg. Stel dan gerust je vraag. Ik zal er alles aan doen om het je als nog duidelijk uit te kunnen leggen.

Veel knutsel plezier,

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Speelgoed krans. Maak van oude speelgoed een echte eye catcher. BMelloW.nl. (3)

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  janske
  13/06/2017 at 13:11

  Wat leuk gedaan zeg! Ik heb helaas nog niet genoeg van dat klein speelgoed in huis (behalve Duplo)…maar in de toekomst is dit echt leuk om te maken! Erg origineel.

  • Reply
   BMelloW
   27/06/2017 at 07:23

   Dank je wel Janske. Ik ben er ook zeker een jaar mee bezig geweest. Maar met twee jongens kan het ineens heel hard gaan. Ook speelgoed at stuk is heb ik gebruikt. Een hoop lijm doet wonderen.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  08/06/2017 at 10:49

  Oh geweldig! Ik vind hem echt prachtig. En ik niet eens een kind. Maar ik vind hem zo leuk dat ik hem zo in mijn woonkamer zou hangen. Ook een geweldige manier om speelgoed waar je kind niet meer meespeelt een mooie plek te geven!

 • Leave a Reply