Mijn laatste frutsel knutsel voor in de kerstboom van dit jaar. Na twee maanden en vele leuke creaties is het na vandaag toch wel een beetje klaar er mee voor dit jaar. Een jaar waarin op de een of andere manier bijna alle ornamenten in snoep als thema is gemaakt. Dat is echt niet van te voren bedacht. Maar al gaande zo geworden. En vandaag sluit ik af met een snoep spekje ornament.

Ben je net als ik gek op een kleurrijke en voor vele de foute kerstboom? Ik hou er van hoe gekker hoe beter. De snoep spekje ornament past hier perfect bij. En van alle snoep gerelateerde ornamenten is deze het makkelijkst om te maken.

Tijdsduur: < 60 minuten

Benodigdheden:

 • stevig karton
 • alles lijm
 • mod podge
 • schilderstape
 • lint
 • glitter
 • verf in geel en roze

Werkbeschrijving:

De suikerspin ornament:

 • Teken en knip uit stevig karton ( Ik heb het gemaakt van een pak cruslie) een wybertje motief twee keer uit.
 • De maten die ik hebt gebruikt zijn moeten 5 x 8 zijn Knip dit twee keer uit.
 • De zijkanten heb ik gemaakt uit een lange strook van karton. De strook is 3 cm breed.
 • Als dit hebt gedaan kan je beginnen met het in elkaar zetten.Plak de strook vast aan een van de wybertjes met schilders tape.
 • Als dit rond om vast zit knip je de overtollige strook weg. Kom je nog wat tekort dan maak je nog een stuk strook om er aan vast te maken.

Lint bevestigen:

 • Met de strook begon ik aan de bovenkant met vastplakken. Dit zorgt er voor dat er uiteindelijk aan de andere bovenkant uit komt.
 • Voordat je de twee stroken aan de bovenkant aan elkaar vast maak plaats je er een lint tussen. Met een knoop aan de binnenkant weet je zeker dat het er niet snel uit kan vallen/ glijden.
 • Plak nu de andere helft van de wybertje er op vast.

Verven:

 • Verf de wybertje in twee kleuren. Net als het spekje.
 • Eventueel verf je het nog een keer nadat alles droog is.
 • Ik heb het geheel na afloop geverfd met een parelmoer laag. Je kan het ook met mod podge en witte glitter bewerken. Misschien dat ik dat nog ga doen. Als een echte ekster hou ik van zo veel mogelijk bling tijdens kerst.

Je snoep spekje ornament is nu klaar om te schitteren in je kerstboom. Past perfect bij de eerder gemaakte Suikerspin en lolly.

Hoe ziet jouw kerstboom er uit? Is deze snoep spekje ornament iets wat er in past?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest,Facebook,Instagram,Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This