Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is het thema; draad. Meteen bij het het thema wit ik wat ik wilde gaan doen. Het steeds populairder wordende string art. Iets wat ik vroeger al op school maakte. Het is erg leuk om te maken. En ondanks dat ik het al een tijd wil maken kwam het er maar niet van. Daarom ben ik blij met deze uitdaging….

Zoals vele van jullie inmiddels wel weten gaat het met mijn gezondheid niet zo goed. Ik kan dan ook op het moment niet altijd meer bloggen. Zo nu en dan als ik me even beter voelt zal ik een poging wagen. Zo ook deze keer.

String art is niet moeilijk om te maken. En kan in een niet al te lange tijd een super leuk resultaat geven. en keer gemaakt, verleer je het nooit meer. En als ik het met mijn handen kan maken kan iedereen het.

Bij de Action kwam ik een kant en klaar pakket tegen. En deze vond ik direct geweldig. Deze moet mee en gemaakt worden. Ook als je geen pakket van de Action hebt kan je prima je eigen string art maken. Ik ga het je stap voor stap uitleggen.

String art hoe maak je dat_ Cactus

Moeilijkheidsgraad:

★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 60 minuten

Benodigdheden:

 • hout of MDF
 • spijkers
 • hamer
 • garen (liefst borduur garen)

Werkbeschrijving:

Zoals je kan zien geef ik aan wat je minimaal nodig hebt om string art te kunnen maken. Zoals je kan zien heeft het pakket van de Action voor op de MDF plaat een stuk gekleurd papier. Dit kan je natuurlijk zelf ook doen. Maar hoeft niet. Omdat ik geen echt hout gebruik vind ik het mooier om het met een leuk printje weg te werken.

Het begin

 • Ik weet natuurlijk al welke tekening ik wil maken met de string art. Je kan het echt met heel veel vormen maken. wel raad ik het aan om de vorm niet te ingewikkeld te maken. En ook niet te klein. Ga desnoods op het internet op zoek naar een vorm als tekenen niet echt jouw ding is.
 • Teken het met potlood of krijt op het hout. Misschien is het nog veel makkelijk om het op papier te tekenen. ( of print het uit) Plak het papier vast met een stukje tape op het hout.
 • Sla nu om de cm een spijker in het hout. Ga hier mee door totdat je de vorm helemaal vol gespijkerd hebt.
 • Trek het papier waar de tekening op staat er voorzichtig tussen uit. het papier mag kapot.

Het draad

 • Na al het rammen op de spijkers kan het leuke werk beginnen.
 • Pak een kleur draad dat jij mooi bij je werk vind staan. En maak een knoop aan de eerste spijker.
 • Ga nu van spijker naar spijker. Ga kris kras door elkaar. Ik doe het gewoon met mij verstand op nul. En later vul ik de te legen vakken nog op door er nog even langs te gaan met het draad.
 • Wil je met meerdere kleuren werken. Bedenk dan goed hoe je dit gaat aanpakken. Het moet wel duidelijk blijven en geen onduidelijk iets worden. Voordeel is dat je altijd weer overnieuw kan beginnen. Zo vind ik het bijgeleverde kleur groen veel te fel. Ik had liever een donkerde kleur groen er bij gehad. Zoal op de verpakking. Wie weet maak ik het dan ooit wel over nieuw als ik wel de juiste kleur tegen ben gekomen.

Lees ook eens: Pompom slinger

Heb jij wel eens string art gemaakt? Zo ja wat? Of lijkt het je wat om een keer te maken?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

 

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. Vandaag is er ook een mede co host, neem je ook een kijkje bij mijn mama momenten. Natasha heeft weer iets heel erg leuks gemaakt. 

Denk je dit lijkt mij wel wat die crea- cross, je kan altijd mee doen. Drop eventueel een link van de opdracht in de onderstaande link.

Link droppen en voorwaarde:

[inlinkz_linkup id=776362 mode=1]

Pin It on Pinterest

Share This