Het duurt nog wel even tot het Pasen is. Maar ik kon het niet laten om deze alvast te maken. String art is leuk voor jong en oud. En deze string art paasei is uitermate geschikt voor kleine kinderen.

Ik vond dit pakket bij de Action. En wist dat ik dit wilde gaan maken met mijn dochter. Niet alleen is dit een goeie tijdverdrijf. Maar ook goed voor de motoriek van je kind.

De Action

In dit pakket zitten twee soorten eieren. Eieren met veel uitsparingen voor het draad en eieren met minder uitsparingen. Mijn dochter (3 jaar) vond de eieren met weinig uitsparingen leuk om te doen. De andere vond ze wat lastiger.

Uiteindelijk is het met hier en daar een beetje hulp gelukt. Uiteindelijk heb ik er twee gemaakt omdat ze er toen wel klaar mee was.

Het is niet moeilijk om te maken. En ook als je dit kant en klare pakket van de Action niet hebt kan je het prima maken. Het enigste wat je zelf moet maken zijn de paaseieren.

Ik ga dan ook niet uitleggen hoe je het moet maken als je het pakket hebt. Maar hoe je het moet maken als je het pakket niet hebt.

String art paasei

Moeilijkheidsgraad: ★   

Tijdsduur: 5 minuten

Benodigdheden:

  • Karton (liefst een doos)
  • Schaar
  • Stanley mes
  • Touw

Werkbeschrijving:

  • Teken het ei uit op karton
  • Knip het ei uit.
  • Maak met een mes een aantal inkepingen zodat het draad er tussen kan blijven zitten.
  • De inkepingen hoef je niet te maken. Persoonlijk vind ik het zonder mooier. Maar voor kleine kinderen is het zo wel makkelijker.

Dat was het al weer. Zie je hoe makkelijk het is om deze paasei te maken is. leuk voor tussendoor.

Zoals je kan zien zijn de paaseieren gemaakt met een gaatje aan de bovenkant. Hiermee kan je een mobiel maken of ze in je paastak hangen.

Omdat het nog wel even duurt voordat het Pasen is heb ik het nog niet opgehangen. Paastaken heb ik nog niet in de winkel zien liggen. Jij wel?

Waarom ik het nu al laat zien? Een tip, een idee. Misschien zijn ze nu nog te koop bij de Action. Voor dit pakket betaalde ik geloof ik € 0,99. Het pakket kocht ik al weer een paar weken geleden. Ik hoop dat je het nog kan vinden.

Veel knutsel plezier.

Melanie