4 In Knutselen/ Verjaardag

Super helden Bingo.

Super helden marvel bingo BMelloW.n

Super helden bingo voor een ieder die een te gek super helden feestje geeft. Het is goed voor de nodige tijd verdrijf en je zal verbaast zijn hoe leuk kinderen dit zullen vinden. Succes gegarandeerd.

Er werd mij gevraagd of ik een bingo kan maken van Super helden voor een super helden feestje. Nou dat kan ik wel. En omdat ik het zo een leuke bingo vind wilde ik het jou niet ontzeggen. Maak van een super helden feestje een onvergetelijke. Vanaf een jaar of 4 kunnen kinderen deze bingo zeker spelen. Misschien met een beetje hulp als ze nog iets jonger zijn. En het enigste wat jij er voor moet doen is de super helden bingo uit te printen. Zo simpel is het.

De super helden bingo is zo gemaakt dat kleine kinderen er ook aan mee kunnen doen. Door naar de plaatjes te kijken kunnen ze toch zelf of met minimale hulp de gevraagde plaatjes vinden. Hierdoor is het voor alle leeftijden leuk om te spelen. Ook heb ik gedacht aan de meisjes door er een paar heldinnen tussen te plaatsen. En een held kan niet zonder anti held. Ook daar heb ik er een aantal tussen verstopt.

Hoe kan ik aan de super helden bingo komen?

Download de files van 6 super helden bingo kaarten. Als je het maar met 4 of 5 kinderen speelt dan kan je uiteraard er ook voor kiezen om ze niet allemaal uit te printen. Print er 1 extra uit welke dat maakt niet uit. Hieronder heb ik de link naar de verschillende te downloaden bingo kaart. ↓

Gedownload en hoe nu verder?

Heb je alle benodigde kaarten gedownload? En natuurlijk uitgeprint? Dan heb je het belangrijkste al gedaan.

Wil je het spel vaker kunnen gebruiken dan kan je twee dingen doen.

 • Elke super helden bingo kaart plastificeren.
 • Of elke kaart in een plastic hoesje stoppen. De super helden bingo kaarten zijn van A4 formaat en dus prima in hoesjes te stoppen.

Als je het maar 1 keer wilt gebruiken dan hoef je het niet te plastificeren.

Als het goed is heb je 1 kaart extra afgedrukt. Welke dat maakte niet uit. Deze extra kaart knip je uit. Elke vierkant met een afbeelding knip je uit. Ook deze kan geplastificeerd zijn. Doe dat dan wel voordat je het gaat uitknippen. De middelste bingo gebruik je niet.

Zorg verder dat je een stiften hebt.  Of white board stiften (hebt als je het op geplastificeerde kaarten gaat spelen.)

Misschien een klein prijsje voor de winnaars.

Hoe werkt het spel?

De geknipte kaartjes doe je in een doos. Leg hier dan een theedoek overheen.

Iedere deelnemer heeft zijn eigen super helden bingo kaart.

Uit de doos word een plaatje gepakt zonder te kijken. Deze laat je aan de deelnemers zien. Elk plaatje komt voor en is dus terug te vinden voor de deelnemers. Leg de gebruikte kaarten voor je neer zodat je bij het nakijken precies weet welke je al hebt gehad.

Het doel is om zo snel mogelijk een horizontale of verticale lijn vol te maken. Zijn de kinderen al iets groter en weten ze wat diagonaal is dan kan je die optie er aan toe voegen. De middelste vakje met bingo er op is alvast voor je aan gekruist. Die tel je bij de overige vakjes op. Dat scheelt je een vakje in vullen.

De winnaar is de geen die als eerste zijn kaart vol heeft.

Let op: omdat ik bij deze super helden bingo alle plaatjes gebruikt kan het gebeuren dat er twee tegelijk winnen.

Lees ook eens: Trolls thema feest.

Super helden bingo.

Lijkt het je wat de super helden bingo? Ga jij het gebruiken? Ik ben benieuwd naar je ervaring en hoor dit dan ook graag. Ken jij alle helden? Welke ken jij er?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Super helden bingo Met gratis te downloaden bingo kaarten BMelloW.nl

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  07/06/2017 at 08:10

  Superleuk idee. En dit is ook niet moeilijk om te maken. En vaak willen kinderen de plaatjes dan ook nog mee naar huis nemen, zo leuk vinden ze het.

  • Reply
   BMelloW
   07/06/2017 at 17:16

   Heel makkelijk om te maken. En een bingo doet het altijd goed is mijn ervaring

 • Reply
  Christa
  05/06/2017 at 17:29

  Wat een leuk idee Melanie!

 • Leave a Reply