Super simpele last minute traktatie. Voor als je even geen inspiratie hebt. Of net als ik even vergeten bent dat er getrakteerd moet worden. En ‘s avonds het oeps momentje hebt.

De laatste weekend van de zomervakantie was mijn jongste zoon jarig. Het was dan ook heel erg wennen dat die zelfde maandag mijn kind weer naar school moest. Trakteren ging die dag nog niet. Eerst overleggen met de leerkracht. Uiteraard waren er in de vakantie meer jarigen. Aan het einde van die week zou mijn zoon mogen trakteren. Maar wat, dat moest ik nog verzinnen.

In eerste instantie wilde ik mini pinata’s maken die ze open moesten trekken, gevuld met snoep. Maar ik had hier echt geen tijd voor.

Te druk met te veel anderen dingen zorgde dat mijn geniale traktatie idee maar in de kast moest blijven. Volgend jaar dan maar.

Doordat mijn jongste nu bijna 10 kilometer verder op op school zit en niet meer voor de deur, is het best even wennen. Dat de oudste voor het eerst naar de middelbare school ging maakte het een raar weekje. Erg chaotisch.

Na drie zwangerschappen heeft  mijn geheugen blijvend letsel opgelopen. Echt mijn geheugen is net gaten kaas. Met zo veel veranderingen in een week is het dan ook niet gek dat ik de traktatie al weer vergeten was.

Het is dat ik een berichtje kreeg met de vraag of ik morgen ( die vrijdag) nog mee rij naar school. Het was inmiddels al 4 uur en ik moest toch echt wat bedenken voor de volgende dag. Na wat rond zoeken op Pinterest kwam ik bij vele een super simpele last minute traktatie tegen. Deze zou het gaan worden. Hup rennen naar de supermarkt.

Het jammere was dat ik een idee op het basis had verzonnen. Beetje jammer dat de supermarkt het niet verkocht. Ter plekken moest ik mijn plan aanpassen. De andere supermarkt in de buurt wordt verbouwd. Zin om naar de andere kant van de wijk te gaan rond dit tijd stip had ik niet meer. Het idee is dan ook iets veranderd. Maar het resultaat is nog steeds erg leuk. En volgens de kinderen super lekker.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: > 30 minuten

Benodigdheden:

Werkbeschrijving:

Volgens mij heb je mijn beschrijving niet eens nodig om dit te kunnen maken. Zo simpel is het.

  • Prik eerst een aantal zure matjes op de prikker.
  • Men neemt een spekje die rol je op.
  • Dan prik je de prikker er door heen.
  • Doe de spek lolly in een zakje. Plak het dicht. De prikker steekt iets uit maar dat geeft niet. Een stukje lint er om heen en het ziet er gezellig uit.
  • Heb je geen zakjes dan is een stukje cellofaan op rol ook prima. Het principe blijft het zelfde.
  • De  super simpele last minute traktatie. Een lolly van spek is klaar voor gebruik.

Super simpele last minute traktatie. spek lolly's BMelloW.nl

Super simpele last minute traktatie.

Naast dat dit de makkelijkste en snelste traktatie ooit was die ik maakte. Is dit ook nog eens de goedkoopste geweest. Ook niet geheel onbelangrijk.

Lees ook eens: Snoep taart

Wat vind je van deze traktatie? Heb je het zelf al eens gemaakt? En zo ja hoe beviel deze traktatie? Is het een traktatie die jij een keer gaat maken?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This